Introductie door Rode Kruis Ziekenhuis
Rode Kruis Ziekenhuis
Vondellaan 13
1942 LE Beverwijk
www.rkz.nl
Rode Kruis Ziekenhuis
Bekijk locaties en contactinformatieIntroductie door Rode Kruis Ziekenhuis
Rode Kruis Ziekenhuis
Vondellaan 13
1942 LE Beverwijk
www.rkz.nl
Moet je geopereerd worden bij maagkanker? Dan is het belangrijk dat er na de operatie geen kankerweefsel achterblijft. Een operatie is geslaagd als de randen van de operatiewond ‘schoon’ zijn. Dus, als er geen kankercellen meer zijn. Het ziekenhuis houdt deze cijfers bij. Net als bij alle andere operaties, bestaat ook bij een maagkankeroperatie de mogelijkheid dat er een complicatie optreedt, bijvoorbeeld een nabloeding of wondinfectie. Een complicatie is niet altijd te voorkomen, maar de mate waarin complicaties voorkomen, zegt iets over de kwaliteit van zorg.
Het Rode Kruis Ziekenhuis werkt op het gebied van maagkanker samen met andere ziekenhuizen. Patiënten worden voor een operatie i.v.m. maagkanker i.h.a. verwezen naar het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis. Een behandeling met bijvoorbeeld chemo- en of immunotherapie voorafgaand of aansluitend aan de operatie kan indien mogelijk en gewenst in het Rode Kruis Ziekenhuis plaatsvinden.
De uitslagen van alle onderzoeken worden in een team besproken, het zogenaamde MultiDisciplinair Overleg (MDO). Bij dit wekelijkse overleg zijn medisch specialisten en andere zorgverleners aanwezig die betrokken zijn bij de behandeling van patienten met maagkanker. Ook specialisten van het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis nemen deel aan dit overleg. Op basis van dit overleg worden de behandelmogelijkheden en een behandeladvies vastgesteld. De opties en het advies worden vervolgens met de patiënt besproken.