Introductie door Rode Kruis Ziekenhuis
Rode Kruis Ziekenhuis
Vondellaan 13
1942 LE Beverwijk
www.rkz.nl
Rode Kruis Ziekenhuis
Bekijk locaties en contactinformatieIntroductie door Rode Kruis Ziekenhuis
Rode Kruis Ziekenhuis
Vondellaan 13
1942 LE Beverwijk
www.rkz.nl
Word je geopereerd voor borstkanker? Dan is het belangrijk dat er geen kankerweefsel achterblijft na de operatie. Het ziekenhuis meet daarom bij hoeveel operaties de randen van de operatiewond ‘schoon’ zijn.
Bij een borstsparende operatie is dat lastig omdat de arts zoveel mogelijk van de borst wil behouden. De norm is daarom dat minstens 85 procent van de operaties moet zijn geslaagd (geen kankerweefsel achtergebleven).
Een ziekenhuis dat veel borstkankerpatiënten behandelt, heeft veel ervaring met borstkankerbehandelingen. Daarom houdt het ziekenhuis bij hoeveel patiënten zijn geopereerd, en hoeveel patiënten zijn behandeld zonder operatie.
Alle behandelopties, inclusief reconstructiemogelijkheden worden uitvoerig met de patiënt en diens naaste besproken; ook wordt informatie gegeven over de keuzehulpen van de BVN. Nadat de patiënt heeft nagedacht over de behandelmogelijkheden volgt een afspraak om diens keuze te bespreken en vervolgstappen te plannen.
In het Borstcentrum werken de multidisciplinaire behandelteams van het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk en de Noordwest Ziekenhuisgroep (NWZ) samen om hoogwaardige borstkankerzorg te kunnen bieden voor de gehele regio Noord-Holland Noord. Het Borstcentrum is een initiatief en samenwerkingsverband van verschillende medisch specialisten van het RKZ en de NWZ. Het Borstcentrum is gespecialiseerd in de zorg rondom patiënten met een (verdenking op een) goed- of kwaadaardige afwijking van de borst. Op drie locaties in de regio, in Alkmaar, Beverwijk en Den Helder, is er een polikliniek waar patiënten alle onderzoeken van de borst kunnen ondergaan die nodig zijn voor een diagnose.
Door de bundeling van expertise en de organisatie op de poliklinieken is een snelle diagnose mogelijk waardoor u niet lang in onzekerheid hoeft te zijn. De onderzoeken en het vaststellen van de diagnose vinden in principe binnen één dag plaats; op de tweede of derde dag volgt een gesprek over de behandelmogelijkheden nadat er een overleg heeft plaatsgevonden met alle specialisten die betrokken zijn bij de behandeling van borstaandoeningen. Ook voor de behandeling en de nazorg kunt u bij ons terecht; zowel in de kliniek als op de polikliniek. Daar ziet u zoveel mogelijk dezelfde gezichten, dat geeft vertrouwen. De medisch specialist die het diagnosegesprek voert, blijft uw behandelaar in het verdere traject. Daarnaast heeft u een vaste contactpersoon die op de hoogte is van uw situatie en bij wie u altijd terecht kunt met vragen.
Bijzonderheden
In het Rode Kruis Ziekenhuis wordt nauw samengewerkt met diverse specialisten zoals de plastisch chirurgen, de bestralingsarts uit het Noordwest ziekenhuis en de klinisch- genetische arts uit het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis. Indien nodig voor uw behandeling kunnen afspraken op korte termijn gerealiseerd worden in het RKZ. Na de behandeling voor borstkanker zijn er speciale poliklinieken zoals de nacontrole poli en de poli werk en kanker waar u terecht kunt om het lange termijn herstel te ondersteunen.