Rode Kruis Ziekenhuis

Rode Kruis Ziekenhuis

Bekijk locaties en contactinformatie

Introductie door Rode Kruis Ziekenhuis

Rode Kruis Ziekenhuis

Vondellaan 13
1942 LE Beverwijk
www.rkz.nl

59.744 Eerste polibezoeken
23.381 Opnames

Kwaliteitscijfers

Rode Kruis Ziekenhuis

Borstkanker

Operatie bij borstkanker

Word je geopereerd voor borstkanker? Dan is het belangrijk dat er geen kankerweefsel achterblijft na de operatie. Het ziekenhuis meet daarom bij hoeveel operaties de randen van de operatiewond ‘schoon’ zijn.

Bij een borstsparende operatie is dat lastig omdat de arts zoveel mogelijk van de borst wil behouden. De norm is daarom dat minstens 85 procent van de operaties moet zijn geslaagd (geen kankerweefsel achtergebleven).

Een ziekenhuis dat veel borstkankerpatiënten behandelt, heeft veel ervaring met borstkankerbehandelingen. Daarom houdt het ziekenhuis bij hoeveel patiënten zijn geopereerd, en hoeveel patiënten zijn behandeld zonder operatie.

Aantal nieuwe borstkankerpatiënten die zijn geopereerd

172 Rode Kruis Ziekenhuis
50 Norm
In 2021 behandelde Rode Kruis Ziekenhuis 172 nieuwe patiënten met borstkanker met een operatie. Het ziekenhuis heeft de operatie vaak genoeg gedaan om goede borstkankerzorg te kunnen bieden.
Bron: Transparantiekalender 2021

Borstsparende operatie

79,50% Rode Kruis Ziekenhuis
74,03% Landelijk gemiddelde
In 2021 heeft 79,50% van de patiënten met invasieve borstkanker (zonder uitzaaiingen) in Rode Kruis Ziekenhuis een operatie gehad waarbij de borst is behouden.
Toelichting van het ziekenhuis:

Alle behandelopties, inclusief reconstructiemogelijkheden worden uitvoerig met de patiënt en diens naaste besproken; ook wordt informatie gegeven over de keuzehulpen van de BVN. Nadat de patiënt heeft nagedacht over de behandelmogelijkheden volgt een afspraak om diens keuze te bespreken en vervolgstappen te plannen.

Bron: Transparantiekalender 2021

Casemanager

Ja Rode Kruis Ziekenhuis
In 2021 hebben alle patiënten met borstkanker in Rode Kruis Ziekenhuis een eigen casemanager.
Bron: Transparantiekalender 2021

Samenwerking

In het Borstcentrum werken de multidisciplinaire behandelteams van het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk en de Noordwest Ziekenhuisgroep (NWZ) samen om hoogwaardige borstkankerzorg te kunnen bieden voor de gehele regio Noord-Holland Noord. Het Borstcentrum is een initiatief en samenwerkingsverband van verschillende medisch specialisten van het RKZ en de NWZ. Het Borstcentrum is gespecialiseerd in de zorg rondom patiënten met een (verdenking op een) goed- of kwaadaardige afwijking van de borst. Op drie locaties in de regio, in Alkmaar, Beverwijk en Den Helder, is er een polikliniek waar patiënten alle onderzoeken van de borst kunnen ondergaan die nodig zijn voor een diagnose.

Door de bundeling van expertise en de organisatie op de poliklinieken is een snelle diagnose mogelijk waardoor u niet lang in onzekerheid hoeft te zijn. De onderzoeken en het vaststellen van de diagnose vinden in principe binnen één dag plaats; op de tweede of derde dag volgt een gesprek over de behandelmogelijkheden nadat er een overleg heeft plaatsgevonden met alle specialisten die betrokken zijn bij de behandeling van borstaandoeningen. Ook voor de behandeling en de nazorg kunt u bij ons terecht; zowel in de kliniek als op de polikliniek. Daar ziet u zoveel mogelijk dezelfde gezichten, dat geeft vertrouwen. De medisch specialist die het diagnosegesprek voert, blijft uw behandelaar in het verdere traject. Daarnaast heeft u een vaste contactpersoon die op de hoogte is van uw situatie en bij wie u altijd terecht kunt met vragen.

Bijzonderheden

In het Rode Kruis Ziekenhuis wordt nauw samengewerkt met diverse specialisten zoals de plastisch chirurgen, de bestralingsarts uit het Noordwest ziekenhuis en de klinisch- genetische arts uit het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis. Indien nodig voor uw behandeling kunnen afspraken op korte termijn gerealiseerd worden in het RKZ. Na de behandeling voor borstkanker zijn er speciale poliklinieken zoals de nacontrole poli en de poli werk en kanker waar u terecht kunt om het lange termijn herstel te ondersteunen.


Locaties en contactinformatie

Locaties

  • Rode Kruis Ziekenhuis
    Vondellaan 13
    1942 LE Beverwijk
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen