Nij Smellinghe

Ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten kenmerkt zich door haar gastvrijheid en kleinschaligheid. Toch zijn we groot genoeg om alles in huis te hebben. Onze 1300 medewerkers staan dag en nacht voor u klaar. Daarbij staat persoonlijke aandacht voorop. Onze artsen en verpleegkundigen kijken over de grenzen van hun eigen specialisme en werken ook buiten de muren van ons ziekenhuis. Zo krijgt u vertrouwde zorg dichtbij huis.

We zeggen niet voor niets: Met aandacht. Dat voelt beter.

Kwaliteit / Behandelresultaten

Nij Smellinghe

Parkinson

Behandeling bij ziekte van Parkinson

Patiënten met de ziekte van Parkinson hebben een groter risico op vallen. Vallen is niet alleen vervelend, het kan ook zorgen voor extra complicaties bijvoorbeeld door een verwonding. Ziekenhuizen houden bij hoeveel patiënten zijn gevallen, zodat ze maatregelen kunnen nemen om dit aantal te verlagen. Bijvoorbeeld door de omgeving veiliger te maken, rekening te houden met valrisico bij het voorschrijven van medicijnen en fysiotherapie. Daarnaast registreren artsen hoeveel patiënten zij hebben met (een verdenking op) Parkinson.

Valongelukken beginstadium Parkinson

1,90% Nij Smellinghe
2,10% Landelijk gemiddelde
In 2017 is 1,90% van de patiënten met de ziekte van Parkinson in Nij Smellinghe gewond geraakt door een val. Het gaat om patiënten die korter dan 5 jaar Parkinson hebben.
Toelichting van het ziekenhuis:

Nij Smellinghe biedt een Parkinson-dagscreening aan. Bij meerdere problemen nemen we u een dag op, op de afdeling Neurologie. Tijdens deze dag onderzoekt een team van logopedisten, ergotherapeuten, fysiotherapeuten en de Parkinson-verpleegkundige u. Aan het einde van de dag volgt een afsluitend gesprek met de Parkinson-neuroloog en de Parkinson-verpleegkundige.

Klik hier voor meer informatie over de afdeling Neurologie.

Bron: Transparantiekalender 2017

Valongelukken

3,10% Nij Smellinghe
4,27% Landelijk gemiddelde
In 2017 is 3,10% van de patiënten met de ziekte van Parkinson in Nij Smellinghe gewond geraakt door een val. Het gaat om patiënten die tussen de 5 en 10 jaar Parkinson hebben.
Bron: Transparantiekalender 2017

Valongelukken bij langdurige Parkinson

14,30% Nij Smellinghe
5,85% Landelijk gemiddelde
In 2017 is 14,30% van de patiënten met de ziekte van Parkinson in Nij Smellinghe gewond geraakt door een val. Het gaat om patiënten die langer dan 10 jaar Parkinson hebben.
Bron: Transparantiekalender 2017

Aantal patiënten

154 Nij Smellinghe
In 2017 zijn er in Nij Smellinghe 154 patiënten behandeld met (een verdenking op) de ziekte van Parkinson.
Bron: Transparantiekalender 2017

Contactinformatie

Locaties

  • Drachten
    Compagnonsplein 1
    9202 NN Drachten
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen