Erasmus MC

Introductie door Erasmus MC

Erasmus MC biedt veilige topzorg. Complexe zorg. Acute zorg. En zorg voor patiënten met zeldzame aandoeningen.

Het Erasmus MC telt 1.125 bedden. Met 14.000 medewerkers spannen we ons elke dag in om voor onze patiënten de kwaliteit van leven te verhogen. Dat is ons doel.

We baseren onze zorg op de wetenschap. Als universitair ziekenhuis doen we wetenschappelijk onderzoek. Zo zorgen we dat we ziekten steeds beter begrijpen. En behandelen. En voorkomen.

Het Erasmus MC werkt samen met de Erasmus Universiteit en met de Technische Universiteit Delft. Maar ook met ziekenhuizen in de regio. Met verpleeghuizen, thuiszorg en huisartsen. En met ziekenhuizen in Europa.

We delen onze kennis en kunde. Want alleen samen kunnen we de beste zorg leveren voor onze patiënten. Dichtbij waar het kan. Verder weg als het moet.

Het Erasmus MC is lid van de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU). Zo werken ze samen met alle UMC’s in Nederland.

Ook zijn we lid van de European University Hospital Alliance (EUHA) en in 18 Europese netwerken voor zeldzame ziekte binnen het European Reference Networks.

121.817 Eerste polibezoeken
66.347 Opnames

Kwaliteitscijfers

Erasmus MC

Alvleesklierkanker

Operatie bij alvleesklierkanker

Heb je kanker in je alvleesklier? Ongeveer 20 van de 100 mensen met alvleesklierkanker kunnen een operatie krijgen. Je kan alleen een operatie krijgen als de kanker niet te ver is doorgegroeid. Het mag ook niet op andere plekken in het lichaam zitten. Kun je een operatie krijgen? Dan is de kans nog steeds klein dat je helemaal beter wordt.

Het ziekenhuis houdt deze gegevens bij:

  • Hoe vaak gaat er na de operatie iets mis met de patiënt?
  • Hoeveel mensen overlijden binnen dertig dagen na de operatie?

Ernstige complicaties

45,50% Erasmus MC
28,67% Landelijk gemiddelde
In 2021 heeft 45,50% van de patiënten in Erasmus MC een ernstige complicatie gekregen na een operatie bij alvleesklierkanker, waarbij het de bedoeling was om de kanker te verwijderen.
Bron: Transparantiekalender 2021

Overleden patiënten

3,50% Erasmus MC
3,44% Landelijk gemiddelde
In 2021 is 3,50% van de patiënten in Erasmus MC binnen 30 dagen overleden na een operatie bij alvleesklierkanker, waarbij het de bedoeling was om de kanker te verwijderen.
Bron: Transparantiekalender 2021

Samenwerking

In het Erasmus MC Kanker Instituut werken onze medewerkers in onderwijs, onderzoek, en de patiëntenzorg samen om de oncologische zorg via multidisciplinair overleg verder te brengen. Het creëren van meerwaarde voor de patiënt staat centraal. In de regionale samenwerking voor de oncologische zorg voert het Erasmus MC Kanker Instituut de regie.

Locaties en contactinformatie

Locaties

  • Rotterdam
    Dr.Molewaterplein 40
    3015 GD Rotterdam
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen