Alvleesklierkanker

Operatie bij alvleesklierkanker

Medische indicatie: (Borderline) resectabel pancreascarcinoom
Gemeten kwaliteit: Operatie bij alvleesklierkanker

Alvleesklierkanker kan op verschillende plekken in de alvleesklier zitten. Bij de meeste mensen zit de kanker in de kop van de alvleesklier. Je kunt worden geopereerd als de alvleesklierkanker niet te ver is doorgegroeid en er geen uitzaaiingen zijn. Bij ongeveer 20 van de 100 mensen met alvleesklierkanker is een operatie mogelijk. Een operatie geeft maar een kleine kans op genezing.

Alvleesklierkanker

Welk ziekenhuis bij een operatie bij alvleesklierkanker?

De operatie bij alvleesklierkanker, waarbij het de bedoeling is om het gedeelte van de alvleesklier met kanker te verwijderen, is een complexe operatie. Het risico op complicaties is groot. Daarom kun je in Nederland alleen geopereerd worden in een ziekenhuis dat in de operatie is gespecialiseerd. Woon je niet in de buurt van een gespecialiseerd ziekenhuis? De meeste ziekenhuizen hebben een vaste samenwerking met een gespecialiseerd ziekenhuis. Je kunt dan in het ziekenhuis in de buurt terecht voor het stellen van de diagnose, en de controles.

Het beste ziekenhuis bij alvleesklierkanker? In Nederland zijn geen slechte ziekenhuizen. Wel is het zo dat het ene ziekenhuis kan verschillen van andere ziekenhuizen als het gaat om grootte, aantal behandelingen en specialisaties. Hier helpen we je het juiste ziekenhuis voor jou te vinden voor zorg bij alvleesklierkanker.

Hoe wordt de kwaliteit gemeten?

Het ziekenhuis meet hoe vaak een complicatie optreedt na een operatie bij alvleesklierkanker. Ook houdt het ziekenhuis bij hoeveel patiënten binnen dertig dagen na de operatie overlijden.

Artikelen

Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen