Amphia Ziekenhuis

Introductie door Amphia Ziekenhuis

Samen gezonder, dat is waar 270 medisch specialisten, 4300 medewerkers en 340 vrijwilligers zich in Amphia elke dag hard voor maken. Amphia wil patiënten de beste medische en verpleegkundige zorg bieden, zo dicht mogelijk bij huis. Natuurlijk wordt daarbij zoveel mogelijk rekening gehouden met individuele wensen, behoeften en omstandigheden. Een topklinisch opleidingsziekenhuis, met vestigingen in Breda, Oosterhout en Etten-Leur en Amphia behoort tot de vier grootste algemene ziekenhuizen van Nederland (>800 bedden). Naast medische topzorg behoren ook opleiding en onderzoek tot de kerntaken.

Amphia heeft, vanwege zijn omvangrijke aanbod aan medisch specialistische zorg en zijn stevige positie in de regio, een groot verzorgingsgebied (meer dan 400.000 inwoners). In het zorgaanbod zijn 33 verschillende specialismen vertegenwoordigd. Het ziekenhuis richt zich op de zwaartepunten oncologie, hart, long & vaten, bewegen, vrouw, moeder & kind en gezond ouder worden.

Een visie op zorg en gezondheid heeft Amphia, met hulp van haar patiënten, vertaald naar 7 zorggaranties:

 • VEILIG: Veilige zorg is de kern van ons werk. Alles moet in één keer goed. Uw privacy staat daarbij centraal.
 • AANSPREEKBAAR: Wij vinden het belangrijk dat u zich gehoord voelt en ruimte voelt om vragen te stellen.
 • DESKUNDIG: Er staat altijd een deskundig team van zorgprofessionals voor u klaar. Goed opgeleid, specialisten in hun vak.
 • GASTVRIJ Wij ontvangen en begeleiden u in een aangename omgeving. Dat noemen wij gastvrij.
 • VLOT GEHOLPEN: Dat u snel geholpen wordt vinden wij belangrijk. En wanneer dit niet lukt informeren wij u meteen én maken wij het wachten zo aangenaam mogelijk.
 • DAAD BIJ HET WOORD: Doen wat we zeggen, en zeggen wat we doen. Zodat u niet voor verrassingen komt te staan en altijd weet waar u aan toe bent.
 • VOOR U EN DE MENSEN OM U HEEN: Wij staan ook klaar voor de mensen om u heen. Zo zorgen wij ervoor dat uw familie en vrienden weten hoe het met u gaat en waar zij aan toe zijn.

Kwaliteitscijfers

Amphia Ziekenhuis

Alvleesklierkanker

Operatie bij alvleesklierkanker - Thuisarts

Heb je kanker in je alvleesklier? Ongeveer 20 van de 100 mensen met alvleesklierkanker kunnen een operatie krijgen. Een operatie bij alvleesklierkanker is een lastige operatie. Daarom kun je in Nederland niet in alle ziekenhuizen deze operatie krijgen. Je moet dan voor de operatie naar een gespecialiseerd ziekenhuis. De artsen halen dan het deel van de alvleesklier waar kanker zit, weg. 

Het ziekenhuis houdt bij hoe vaak de operatie wordt gedaan. Hoe vaak er na de operatie iets mis gaat met de patiënt. En hoeveel mensen binnen dertig dagen na de operatie overlijden.

Ziekenhuizen meten ieder jaar hoe goed hun zorg is. Ze moeten deze informatie aan verschillende instanties geven. En ze gebruiken de cijfers om de zorg steeds verder te verbeteren.

Aantal operaties

20 Amphia Ziekenhuis
20 Norm
In 2022 behandelde Amphia Ziekenhuis 20 patiënten met alvleesklierkanker met een operatie.
Toelichting van het ziekenhuis:

Het Amphia doet naast deze 20 zogenaamde Whipple operaties, ook nog operaties van pancreasstaarten. Dit zijn er ongeveer 10 per jaar. 

De wachttijd van afgesproken beleid met de arts tot aan de operatie is ongeveer 12 dagen, dit is relatief kort. Het aantal complicaties en overlijdens na Whipple operaties is over 2022 iets lager in Amphia dan in de rest van Nederland. Daar is Amphia trots op.

Bron: Transparantiekalender 2022

Ernstige complicaties

22,20% Amphia Ziekenhuis
30,38% Landelijk gemiddelde
In 2022 heeft 22,20% van de patiënten in Amphia Ziekenhuis een ernstige complicatie gekregen na een operatie bij alvleesklierkanker, waarbij het de bedoeling was om de kanker te verwijderen.
Toelichting van het ziekenhuis:

Het aantal complicaties en overlijdens na Whipple operaties is over 2022 iets lager in Amphia dan in de rest van Nederland. Daar is Amphia trots op.

Klik hier voor meer informatie over alvleesklierkanker.

Bron: Transparantiekalender 2022

Overleden patiënten

1,60% Amphia Ziekenhuis
3,24% Landelijk gemiddelde
In 2022 is 1,60% van de patiënten in Amphia Ziekenhuis binnen 30 dagen overleden na een operatie bij alvleesklierkanker, waarbij het de bedoeling was om de kanker te verwijderen.
Toelichting van het ziekenhuis:

Het aantal overlijdens na Whipple operaties is over 2022 lager in Amphia dan in de rest van Nederland. Daar is Amphia trots op.

Klik hier voor meer informatie over alvleesklierkanker.

Bron: Transparantiekalender 2022

Locaties en contactinformatie

Locaties

 • Breda
  Molengracht 21
  4818 CK Breda
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen