Amphia Ziekenhuis

Introductie door Amphia Ziekenhuis

Bij Amphia verlenen we zorg die past bij wat de patiënt nodig heeft. Daarmee bedoelen we: de juiste medisch specialistische zorg, op de juiste plek, op het juiste moment voor de juiste patiënt. De patiënt en de zorgverlener beslissen hier samen over. Passende zorg betekent ook dat we de zorg zo dicht mogelijk bij de patiënt organiseren. Daarbij gaat het niet alleen over ziekte, maar ook over gezondheid, preventie en zelfredzaamheid. Amphia kijkt steeds kritisch of de zorg die we leveren ertoe doet en zinvol is.

We werken steeds aan het verbeteren van de zorg. We horen daarom graag van patiënten wat zij van hun bezoek of verblijf in het ziekenhuis vonden. We onderzoeken dit op veel manieren. Zo vragen we onder andere op grote schaal of patiënten hun ervaring met ons willen delen. En we nemen deel aan een tweejaarlijks imago-onderzoek.

Kwaliteitscijfers

Amphia Ziekenhuis

Heupslijtage

Nieuwe heup

Per jaar krijgen meer dan 24.000 mensen een nieuwe heup. Het doel van de operatie is dat je geen last meer hebt van je heup. Of veel minder last. 

Het ziekenhuis houdt bij hoe vaak er iets mis gaat na de operatie. Hoe vaak ze voor de tweede keer moeten opereren. Hoe vaak ze een nieuwe heup zetten. Gaat het een jaar na de operatie beter met patiënten? Hebben ze bijvoorbeeld minder pijn, en kunnen ze beter hun dagelijkse dingen doen?

Ziekenhuizen meten ieder jaar hoe goed hun zorg is. Ze moeten deze informatie aan verschillende instanties geven. En ze gebruiken de cijfers om de zorg steeds verder te verbeteren.

Aantal operaties

551 Amphia Ziekenhuis
In 2022 voerde Amphia Ziekenhuis 551 heupvervangingen uit.
Bron: Transparantiekalender 2022

Positief effect operatie

0,37 Amphia Ziekenhuis
0,35 Landelijk gemiddelde
In 2022 hebben patiënten een gemiddelde verbeterscore van 0,37 na een heupprothese in Amphia Ziekenhuis. De verbeterscore wordt 12 maanden na de operatie gemeten, met een vragenlijst over bijvoorbeeld mobiliteit, pijn en dagelijkse activiteiten.
Bron: Transparantiekalender 2022

Tweede operatie nodig

1,34% Amphia Ziekenhuis
1,08% Landelijk gemiddelde
In 2022 werd 1,34% van de patiënten in Amphia Ziekenhuis binnen een jaar opnieuw geopereerd aan dezelfde heup na het plaatsen van een heupprothese.
Bron: Transparantiekalender 2022

Infecties

0,32% Amphia Ziekenhuis
0,85% Landelijk gemiddelde
In 2022 kreeg 0,32% van de patiënten in Amphia Ziekenhuis een infectie binnen 90 dagen na het plaatsen van een heupprothese.
Toelichting van het ziekenhuis:

Er is in 2022 slechts 1 keer een diepe postoperatieve wondinfectie opgetreden bij een patiënt, binnen 90 dagen na het plaatsen van een totale heupprothese. 

Bron: Transparantiekalender 2022

Samenwerking

Meer informatie over totale heupprothese

Locaties en contactinformatie

Locaties

  • Breda
    Molengracht 21
    4818 CK Breda
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen