Amphia Ziekenhuis

Introductie door Amphia Ziekenhuis

Bij Amphia verlenen we zorg die past bij wat de patiënt nodig heeft. Daarmee bedoelen we: de juiste medisch specialistische zorg, op de juiste plek, op het juiste moment voor de juiste patiënt. De patiënt en de zorgverlener beslissen hier samen over. Passende zorg betekent ook dat we de zorg zo dicht mogelijk bij de patiënt organiseren. Daarbij gaat het niet alleen over ziekte, maar ook over gezondheid, preventie en zelfredzaamheid. Amphia kijkt steeds kritisch of de zorg die we leveren ertoe doet en zinvol is.

We werken steeds aan het verbeteren van de zorg. We horen daarom graag van patiënten wat zij van hun bezoek of verblijf in het ziekenhuis vonden. We onderzoeken dit op veel manieren. Zo vragen we onder andere op grote schaal of patiënten hun ervaring met ons willen delen. En we nemen deel aan een tweejaarlijks imago-onderzoek.

Kwaliteitscijfers

Amphia Ziekenhuis

Galblaas

Galblaasverwijdering

Heb je lang last van galstenen? Dan kan de arts de galblaas weghalen. Dat kan op 2 manieren. Met een gewone operatie of met een kijkoperatie. 

Het ziekenhuis houdt bij hoe vaak mensen na de operatie nog een keer opgenomen worden in het ziekenhuis. 

Ziekenhuizen meten ieder jaar hoe goed hun zorg is. Ze moeten deze informatie aan verschillende instanties geven. En ze gebruiken de cijfers om de zorg steeds verder te verbeteren.

Aantal operaties

542 Amphia Ziekenhuis
In 2022 behandelde Amphia Ziekenhuis 542 patiënten met galblaasverwijdering.
Bron: Transparantiekalender 2022

Heropname na de operatie

2,95% Amphia Ziekenhuis
2,83% Landelijk gemiddelde
In 2022 is 2,95% van de patiënten in het Amphia Ziekenhuis opnieuw opgenomen vanwege een complicatie na een galblaasverwijdering.
Toelichting van het ziekenhuis:

Indien een patiënt een galblaasverwijdering ondergaat kan dit soms leiden tot een heropname. Een heropname is vaak het gevolg van één of meerdere complicaties. Complicaties kunnen onvermijdbaar zijn, maar kunnen ook het gevolg zijn van onvoldoende kwaliteit van zorg (bijvoorbeeld suboptimale operatietechniek, peri-operatieve zorg of indicatiestelling).

Bron: Transparantiekalender 2022

Locaties en contactinformatie

Locaties

  • Breda
    Molengracht 21
    4818 CK Breda
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen