Amphia Ziekenhuis

Introductie door Amphia Ziekenhuis

Samen gezonder, dat is waar 270 medisch specialisten, 4300 medewerkers en 340 vrijwilligers zich in Amphia elke dag hard voor maken. Amphia wil patiënten de beste medische en verpleegkundige zorg bieden, zo dicht mogelijk bij huis. Natuurlijk wordt daarbij zoveel mogelijk rekening gehouden met individuele wensen, behoeften en omstandigheden. Een topklinisch opleidingsziekenhuis, met vestigingen in Breda, Oosterhout en Etten-Leur en Amphia behoort tot de vier grootste algemene ziekenhuizen van Nederland (>800 bedden). Naast medische topzorg behoren ook opleiding en onderzoek tot de kerntaken.

Amphia heeft, vanwege zijn omvangrijke aanbod aan medisch specialistische zorg en zijn stevige positie in de regio, een groot verzorgingsgebied (meer dan 400.000 inwoners). In het zorgaanbod zijn 33 verschillende specialismen vertegenwoordigd. Het ziekenhuis richt zich op de zwaartepunten oncologie, hart, long & vaten, bewegen, vrouw, moeder & kind en gezond ouder worden.

Een visie op zorg en gezondheid heeft Amphia, met hulp van haar patiënten, vertaald naar 7 zorggaranties:

 • VEILIG: Veilige zorg is de kern van ons werk. Alles moet in één keer goed. Uw privacy staat daarbij centraal.
 • AANSPREEKBAAR: Wij vinden het belangrijk dat u zich gehoord voelt en ruimte voelt om vragen te stellen.
 • DESKUNDIG: Er staat altijd een deskundig team van zorgprofessionals voor u klaar. Goed opgeleid, specialisten in hun vak.
 • GASTVRIJ Wij ontvangen en begeleiden u in een aangename omgeving. Dat noemen wij gastvrij.
 • VLOT GEHOLPEN: Dat u snel geholpen wordt vinden wij belangrijk. En wanneer dit niet lukt informeren wij u meteen én maken wij het wachten zo aangenaam mogelijk.
 • DAAD BIJ HET WOORD: Doen wat we zeggen, en zeggen wat we doen. Zodat u niet voor verrassingen komt te staan en altijd weet waar u aan toe bent.
 • VOOR U EN DE MENSEN OM U HEEN: Wij staan ook klaar voor de mensen om u heen. Zo zorgen wij ervoor dat uw familie en vrienden weten hoe het met u gaat en waar zij aan toe zijn.

Kwaliteitscijfers

Amphia Ziekenhuis

Blaaskanker

Verwijderen van de blaas bij blaaskanker

Je kunt verschillende soorten blaaskanker krijgen. De soort blaaskanker bepaalt wat voor jou de beste behandeling wordt. Soms moet je blaas helemaal weggehaald worden. Dat is een lastige operatie, met veel risico’s. Daarom doen niet alle ziekenhuizen die operatie. Je moet dan naar een gespecialiseerd ziekenhuis. Meestal kun je wel in je eigen ziekenhuis naar de andere afspraken. Bijvoorbeeld een controle.

Het ziekenhuis houdt bij hoe vaak ze een blaas helemaal weg halen.

Ziekenhuizen meten ieder jaar hoe goed hun zorg is. Ze moeten deze informatie aan verschillende instanties geven. En ze gebruiken de cijfers om de zorg steeds verder te verbeteren.

Aantal operaties

55 Amphia Ziekenhuis
20 Norm
In 2022 voerde het Amphia Ziekenhuis 55 operaties uit bij blaaskanker. Het ziekenhuis heeft de operaties vaak genoeg gedaan.
Toelichting van het ziekenhuis:

Klik hier voor meer informatie over blaaskanker in Amphia.

Bron: Transparantiekalender 2022

Complicaties na de operatie

1,82% Amphia Ziekenhuis
15,30% Landelijk gemiddelde
In 2022 was er in Amphia Ziekenhuis bij 1,82% sprake van complicaties binnen 30 dagen na de behandeling.
Toelichting van het ziekenhuis:

Het aantal complicaties na operaties is over 2022 gedaald naar 1,8%, dat is een heel mooi resultaat. Vergeleken met andere ziekenhuizen in Nederland is het aantal complicaties in Amphia laag. 

Bron: Transparantiekalender 2022

Overleden patiënten

3,15% Amphia Ziekenhuis
1,85% Landelijk gemiddelde
In 2022 is 3,15% van de patiënten in Amphia Ziekenhuis binnen 30 dagen overleden na de blaasverwijderingsoperatie.
Toelichting van het ziekenhuis:

Het percentage overleden patiënten na een blaaskanker operatie is in Amphia vergelijkbaar met andere ziekenhuizen in Nederland. 

Bron: Transparantiekalender 2022

Samenwerking

Er is een intensieve samenwerking tussen de urologen in het Bravis en Amphia, waardoor een zo optimaal mogelijke kwaliteit geleverd kan worden.

Locaties en contactinformatie

Locaties

 • Breda
  Molengracht 21
  4818 CK Breda
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen