Amphia Ziekenhuis

Introductie door Amphia Ziekenhuis

Samen gezonder, dat is waar 270 medisch specialisten, 4300 medewerkers en 340 vrijwilligers zich in Amphia elke dag hard voor maken. Amphia wil patiënten de beste medische en verpleegkundige zorg bieden, zo dicht mogelijk bij huis. Natuurlijk wordt daarbij zoveel mogelijk rekening gehouden met individuele wensen, behoeften en omstandigheden. Een topklinisch opleidingsziekenhuis, met vestigingen in Breda, Oosterhout en Etten-Leur en Amphia behoort tot de vier grootste algemene ziekenhuizen van Nederland (>800 bedden). Naast medische topzorg behoren ook opleiding en onderzoek tot de kerntaken.

Amphia heeft, vanwege zijn omvangrijke aanbod aan medisch specialistische zorg en zijn stevige positie in de regio, een groot verzorgingsgebied (meer dan 400.000 inwoners). In het zorgaanbod zijn 33 verschillende specialismen vertegenwoordigd. Het ziekenhuis richt zich op de zwaartepunten oncologie, hart, long & vaten, bewegen, vrouw, moeder & kind en gezond ouder worden.

Een visie op zorg en gezondheid heeft Amphia, met hulp van haar patiënten, vertaald naar 7 zorggaranties:

 • VEILIG: Veilige zorg is de kern van ons werk. Alles moet in één keer goed. Uw privacy staat daarbij centraal.
 • AANSPREEKBAAR: Wij vinden het belangrijk dat u zich gehoord voelt en ruimte voelt om vragen te stellen.
 • DESKUNDIG: Er staat altijd een deskundig team van zorgprofessionals voor u klaar. Goed opgeleid, specialisten in hun vak.
 • GASTVRIJ Wij ontvangen en begeleiden u in een aangename omgeving. Dat noemen wij gastvrij.
 • VLOT GEHOLPEN: Dat u snel geholpen wordt vinden wij belangrijk. En wanneer dit niet lukt informeren wij u meteen én maken wij het wachten zo aangenaam mogelijk.
 • DAAD BIJ HET WOORD: Doen wat we zeggen, en zeggen wat we doen. Zodat u niet voor verrassingen komt te staan en altijd weet waar u aan toe bent.
 • VOOR U EN DE MENSEN OM U HEEN: Wij staan ook klaar voor de mensen om u heen. Zo zorgen wij ervoor dat uw familie en vrienden weten hoe het met u gaat en waar zij aan toe zijn.
171.325 Eerste polibezoeken
62.894 Opnames

Kwaliteitscijfers

Amphia Ziekenhuis

Huidkanker

Operatie bij huidkanker/melanoom

Je kunt voor de operatie bij huidkanker naar elk ziekenhuis in Nederland. Heb je een bijzondere behandeling nodig? Dan moet je misschien naar een gespecialiseerd ziekenhuis. Er zijn 14 melanoomcentra.

Operaties zoals bij huidkanker gaan beter als een ziekenhuis het vaak doet. Daarom houden ziekenhuizen van bij hoe vaak ze deze operatie doen. Doen ze de operatie niet vaak genoeg? Dan mogen ze de operatie niet meer doen. 

Het ziekenhuis houdt deze gegevens bij:

 • Hoe vaak doen ze de operatie?
 • Hoe vaak doet het ziekenhuis andere behandelingen van huidkanker? Bijvoorbeeld chemotherapie of immuuntherapie?

Aantal patiënten

159 Amphia Ziekenhuis
In Amphia Ziekenhuis zijn in 2021 159 patiënten met een ernstige vorm van huidkanker behandeld met chemotherapie of hormoontherapie.
Bron: Transparantiekalender 2021

Aantal nieuwe patiënten melanoomcentrum

37 Amphia Ziekenhuis
In het melanoomcentrum van Amphia Ziekenhuis zijn in 2021 37 nieuwe patiënten met uitgezaaide huidkanker behandeld.
Bron: Transparantiekalender 2021

Aantal patiënten in melanoomcentrum

139 Amphia Ziekenhuis
In het melanoomcentrum van Amphia Ziekenhuis waren in 2021 139 patiënten met een ernstige vorm van huidkanker onder behandeling.
Bron: Transparantiekalender 2021

Aanvullende behandeling in melanoomcentrum

43 Amphia Ziekenhuis
In het melanoomcentrum van Amphia Ziekenhuis hebben in 2021 43 patiënten met huidkanker een aanvullende behandeling gehad, bijvoorbeeld chemotherapie of immunotherapie.
Bron: Transparantiekalender 2021

Samenwerking

Amphia is een van de zes Nederlandse regioziekenhuizen waar melanoom patiënten terecht kunnen, naast de universitaire medische centra. 

Hier vind u meer informatie over melanoom / huidkanker.

Locaties en contactinformatie

Locaties

 • Breda
  Molengracht 21
  4818 CK Breda
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen