Galblaas

Galblaasverwijdering

Medische indicatie: Cholecystitis
Gemeten kwaliteit: Galblaasverwijdering

In de galblaas wordt galvloeistof opgeslagen. Een stof die nodig is om vetten in de darm te verteren. Wanneer deze vloeistof indikt, kunnen galstenen ontstaan. Als een galsteen klem zit in de galblaas kan deze ontsteken. Je krijgt dan klachten als koorts, pijn, misselijkheid en braken. Als de klachten blijven, kan de galblaas verwijderd worden.
De operatie kan op twee manieren: een 'klassieke' operatie of een kijkoperatie. Gebruikelijk is een kijkoperatie, maar dat is niet altijd mogelijk.

Galblaas

Welk ziekenhuis bij galblaasverwijdering?

Je kunt bij de meeste ziekenhuizen in Nederland terecht voor het verwijderen van de galblaas. Heb je bijzondere behandeling nodig? Dan kan het zijn dat het ziekenhuis je doorstuurt naar een ziekenhuis dat hierin is gespecialiseerd.

Het beste ziekenhuis voor galblaasverwijdering? In Nederland zijn geen slechte ziekenhuizen. Wel is het zo dat het ene ziekenhuis kan verschillen van andere ziekenhuizen als het gaat om grootte, aantal behandelingen en specialisaties. Hier helpen we je het juiste ziekenhuis voor jou te vinden voor zorg bij galblaasontsteking.

Hoe wordt de kwaliteit gemeten?

Na iedere operatie kun je last krijgen van complicaties, zoals een bloeding of een infectie. Dit komt bij galblaasverwijdering niet vaak voor en is meestal goed te behandelen. Als patiënten door een complicatie opnieuw opgenomen moeten worden in het ziekenhuis, dan zegt dat iets over de kwaliteit van de behandeling.

Artikelen

Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen