Erasmus MC

Erasmus MC biedt veilige topzorg. Complexe zorg. Acute zorg. En zorg voor patiënten met zeldzame aandoeningen.

Het Erasmus MC telt 1.125 bedden. Met 14.000 medewerkers spannen we ons elke dag in om voor onze patiënten de kwaliteit van leven te verhogen. Dat is ons doel.

We baseren onze zorg op de wetenschap. Als universitair ziekenhuis doen we wetenschappelijk onderzoek. Zo zorgen we dat we ziekten steeds beter begrijpen. En behandelen. En voorkomen.

Het Erasmus MC werkt samen met de Erasmus Universiteit en met de Technische Universiteit Delft. Maar ook met ziekenhuizen in de regio. Met verpleeghuizen, thuiszorg en huisartsen. En met ziekenhuizen in Europa.

We delen onze kennis en kunde. Want alleen samen kunnen we de beste zorg leveren voor onze patiënten. Dichtbij waar het kan. Verder weg als het moet.

Het Erasmus MC is lid van de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU). Zo werken ze samen met alle UMC’s in Nederland.

Ook zijn we lid van de European University Hospital Alliance (EUHA) en in 18 Europese netwerken voor zeldzame ziekte binnen het European Reference Networks.


Kwaliteit / Behandelresultaten

Erasmus MC

Blaaskanker

Verwijderen van de blaas bij blaaskanker

Het ziekenhuis houdt bij hoe vaak een blaasverwijdering bij blaaskanker wordt gedaan. De beroepsvereniging van artsen stelt vast hoeveel operaties een ziekenhuis jaarlijks minimaal moet doen. Als het ziekenhuis deze operatie structureel te weinig doet, dan zal het ziekenhuis deze operatie niet langer uitvoeren. De Inspectie voor Gezondheidszorg en Jeugd houdt hier toezicht op.

Aantal operaties

49 Erasmus MC
20 Norm
In 2019 voerde het Erasmus MC 49 operaties uit bij blaaskanker. Het ziekenhuis heeft de operaties vaak genoeg gedaan.
Bron: Transparantiekalender 2019

Samenwerking

In juni 2012 is het academisch Blaaskankercentrum geopend; een multidisciplinair initiatief van het Erasmus MC Kanker Instituut. Het Blaaskankercentrum is er voor patiënten met een agressieve vorm van blaaskanker (spierinvasief blaascarcinoom). U kunt, na een verwijzing van de eigen uroloog of huisarts, bij ons terecht voor advies en een persoonlijk behandelplan. Verschillende academische specialisten bundelen hun krachten in één team waardoor het mogelijk is snel en efficiënt te werk te gaan. De specialisten in het Blaaskankercentrum voeren jaarlijks een groot aantal behandelingen uit. Waarom een Blaaskankercentrum? Na de diagnose ‘blaaskanker’ volgt vaak een ingewikkeld zorg- en behandeltraject. Vanwege de complexiteit van de behandeling van blaaskanker is een nauwe samenwerking tussen specialisten en centralisatie van kennis gewenst. Het Blaaskankercentrum stelt behandelplannen op, voert deze uit en voorziet collega-specialisten van aanvullend advies. Bovendien zijn de specialisten van het Blaaskankercentrum inhoudelijk betrokken bij wetenschappelijk onderzoek, zodat deze ontwikkelingen meegenomen kunnen worden bij de behandelingen. Behandeling in het Blaaskankercentrum Patiënten kunnen, na verwijzing door de huisarts of uroloog, binnen één week bij het Blaaskankercentrum terecht voor een intakegesprek. Behandeling en operaties vinden plaats in het Erasmus MC Kanker Instituut op de locatie Daniel den Hoed, of op Erasmus MC centrumlocatie indien u met behulp van de operatierobot geopereerd zult worden. Voordelen van een behandeling in het Blaaskankercentrum zijn: - Alle specialisten zijn vanaf het begin bij de patiënten betrokken; - Er worden jaarlijks veel behandelingen uitgevoerd; - De specialisten zijn zowel arts als academische onderzoeker en zijn dus op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen; - Bij het opstellen van de behandelplannen wordt er rekening gehouden met de persoonlijke behoeften van de patiënt. Voor patiënten die voor een aanvullende mening in het Blaaskankercentrum komen, is het ook mogelijk om de behandeling in het eigen ziekenhuis te ondergaan.

Contactinformatie

Locaties

  • Rotterdam
    Dr.Molewaterplein 40
    3015 GD Rotterdam
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen