Ziekenhuis Gelderse Vallei

Ziekenhuis Gelderse Vallei

Bekijk locaties en contactinformatie

Introductie door Ziekenhuis Gelderse Vallei

Ziekenhuis Gelderse Vallei is een modern ziekenhuis gericht op goede patiëntenzorg en opleiden. Het ziekenhuis heeft een jaarlijkse omzet van ruim € 182 miljoen. De patiënt kan in ons ziekenhuis met al zijn zorgvragen terecht door de beschikbaarheid van alle poortspecialismen, een groot aantal subspecialisaties en de samenwerking met andere zorgcentra. We leveren een volledig pakket aan professionele zorg, onderzoek en behandeling. Het ziekenhuis vervult daarmee een belangrijke regionale functie. Ons ziekenhuis staat bekend om zijn expertise op het gebied van voeding, (top)sport en bewegen, intensieve zorg en slaapproblematiek. Kwaliteit en patiëntveiligheid staan hoog in het vaandel: Patiëntveilig werken is op alle niveaus in de organisatie een belangrijk onderdeel van het dagelijks handelen. Het ziekenhuis is door het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg (NIAZ) inclusief het veiligheidsmanagementsysteem (VMS) geaccrediteerd sinds 2004.

92.760 Eerste polibezoeken
31.661 Opnames

Kwaliteitscijfers

Ziekenhuis Gelderse Vallei

Halsslagadervernauwing

Operatie aan een vernauwde halsslagader

Bij een operatie aan de halsslagader haalt de arts de vernauwing in de halsslagader weg. Dit gebeurt met een operatie in de hals. Het is ook mogelijk om de vernauwing in de halsslagader op te rekken en er een buisje (stent) in te plaatsen.

Om de kwaliteit te meten van de behandeling houdt het ziekenhuis bij hoe vaak er complicaties zijn na de operatie, en hoeveel patiënten zijn overleden binnen 30 dagen. Ook is van belang of je snel kunt worden behandeld na een beroerte, en of de artsen in het ziekenhuis de operatie vaak genoeg uitvoeren.

Complicaties na de operatie

0,90% Ziekenhuis Gelderse Vallei
1,81% Landelijk gemiddelde
In 2021 is bij 0,90% van de geopereerde patiënten in Ziekenhuis Gelderse Vallei sprake van beroerte na de ingreep.
Bron: Transparantiekalender 2021

Overleden patiënten

0,90% Ziekenhuis Gelderse Vallei
0,94% Landelijk gemiddelde
In 2021 is in Ziekenhuis Gelderse Vallei 0,90% van de patiënten overleden binnen 30 dagen na de operatie.
Bron: Transparantiekalender 2021

Snelle behandeling

88,10% Ziekenhuis Gelderse Vallei
80,42% Landelijk gemiddelde
In 2021 is 88,10% van de patiënten met een beroerte (zonder lichamelijke of geestelijke schade) geopereerd in het Ziekenhuis Gelderse Vallei binnen 2 weken na de eerste afspraak met de neuroloog.
Bron: Transparantiekalender 2021

Aantal operaties

60 Ziekenhuis Gelderse Vallei
20 Norm
In 2021 voerde het Ziekenhuis Gelderse Vallei 60 ingrepen aan een vernauwde halsslagader uit. Het ziekenhuis heeft de operatie vaak genoeg gedaan om goede zorg te kunnen bieden.
Bron: Transparantiekalender 2021

Samenwerking

De meeste behandelingen van een halsslagaderbehandeling kan Ziekenhuis Gelderse Vallei zelf aanbieden. Voor een aantal behandelingen werken wij nauw samen met ziekenhuis Rijnstate, het UMC Utrecht en het St. Antonius ziekenhuis Nieuwegein:

Intracerebrale thrombolyse/thrombosuctie wordt niet in Ziekenhuis Gelderse Vallei aangeboden; hiervoor bestaat intensieve samenwerking en verwijzing naar ziekenhuis Rijnstate (Arnhem).

Ook carotisstenting (CAS) wordt niet in Ziekenhuis Gelderse Vallei aangeboden, hiervoor kunt u terecht in Rijnstate. Ook verwijst Ziekenhis Gelderse Vallei door naar het UMC Utrecht en het St. Antonius ziekenhuis in Nieuwegein.

Locaties en contactinformatie

Locaties

  • Ede
    Willy Brandtlaan 10
    6716 RP Ede
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen