Soms moet de arts je verkalkte slagader opereren. Dat ligt aan hoe erg je ader afgesloten is. Een operatie aan een verkalkte halsslagader is lastig. Je loopt veel risico. Daarom kun je in Nederland alleen in een gespecialiseerd ziekenhuis een operatie krijgen. Je arts kan je helpen met kiezen welk ziekenhuis geschikt is voor jouw operatie.
Het ziekenhuis houdt bij hoe vaak er iets mis gaat na de operatie. Hoeveel mensen binnen dertig dagen na de operatie overlijden. Hoe snel je behandeld kan worden en hoe vaak ze de operatie doen.
Ziekenhuizen meten ieder jaar hoe goed hun zorg is. Ze moeten deze informatie aan verschillende instanties geven. En ze gebruiken de cijfers om de zorg steeds verder te verbeteren.
Aantal operaties
58
Ziekenhuis Gelderse Vallei
20
Norm
In 2023 voerde het Ziekenhuis Gelderse Vallei 58 ingrepen aan een vernauwde halsslagader uit. Het ziekenhuis heeft de operatie vaak genoeg gedaan om goede zorg te kunnen bieden.
Bron: Transparantiekalender 2023
Snelle behandeling
73,70%
Ziekenhuis Gelderse Vallei
79,74%
Landelijk gemiddelde
In 2023 is 73,70% van de patiënten met een beroerte (zonder lichamelijke of geestelijke schade) geopereerd in het Ziekenhuis Gelderse Vallei binnen 2 weken na de eerste afspraak met de neuroloog.
Bron: Transparantiekalender 2023
Complicaties na de operatie
1,90%
Ziekenhuis Gelderse Vallei
2,22%
Landelijk gemiddelde
In 2023 is bij 1,90% van de geopereerde patiënten in Ziekenhuis Gelderse Vallei sprake van beroerte na de ingreep.
Bron: Transparantiekalender 2023
Overleden patiënten
1,90%
Ziekenhuis Gelderse Vallei
0,99%
Landelijk gemiddelde
In 2023 is in Ziekenhuis Gelderse Vallei 1,90% van de patiënten overleden binnen 30 dagen na de operatie.
Bron: Transparantiekalender 2023
Samenwerking
De meeste behandelingen van een halsslagaderbehandeling kan Ziekenhuis Gelderse Vallei zelf aanbieden. Voor een aantal behandelingen werken wij nauw samen met ziekenhuis Rijnstate, het UMC Utrecht en het St. Antonius ziekenhuis Nieuwegein:
Intracerebrale thrombolyse/thrombosuctie wordt niet in Ziekenhuis Gelderse Vallei aangeboden; hiervoor bestaat intensieve samenwerking en verwijzing naar ziekenhuis Rijnstate (Arnhem).
Ook carotisstenting (CAS) wordt niet in Ziekenhuis Gelderse Vallei aangeboden, hiervoor kunt u terecht in Rijnstate. Ook verwijst Ziekenhis Gelderse Vallei door naar het UMC Utrecht en het St. Antonius ziekenhuis in Nieuwegein.