Ziekenhuis Gelderse Vallei

Ziekenhuis Gelderse Vallei

Bekijk locaties en contactinformatie

Introductie door Ziekenhuis Gelderse Vallei

Ziekenhuis Gelderse Vallei is een modern ziekenhuis gericht op goede patiëntenzorg en opleiden. Het ziekenhuis heeft een jaarlijkse omzet van ruim € 182 miljoen. De patiënt kan in ons ziekenhuis met al zijn zorgvragen terecht door de beschikbaarheid van alle poortspecialismen, een groot aantal subspecialisaties en de samenwerking met andere zorgcentra. We leveren een volledig pakket aan professionele zorg, onderzoek en behandeling. Het ziekenhuis vervult daarmee een belangrijke regionale functie. Ons ziekenhuis staat bekend om zijn expertise op het gebied van voeding, (top)sport en bewegen, intensieve zorg en slaapproblematiek. Kwaliteit en patiëntveiligheid staan hoog in het vaandel: Patiëntveilig werken is op alle niveaus in de organisatie een belangrijk onderdeel van het dagelijks handelen. Het ziekenhuis is door het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg (NIAZ) inclusief het veiligheidsmanagementsysteem (VMS) geaccrediteerd sinds 2004.

Kwaliteitscijfers

Ziekenhuis Gelderse Vallei

Borstkanker

Operatie bij borstkanker

Word je geopereerd voor borstkanker? Dan is het belangrijk dat er geen kankerweefsel achterblijft na de operatie. Het ziekenhuis meet daarom bij hoeveel operaties de randen van de operatiewond ‘schoon’ zijn.

Bij een borstsparende operatie is dat lastig omdat de arts zoveel mogelijk van de borst wil behouden. De norm is daarom dat minstens 85 procent van de operaties moet zijn geslaagd (geen kankerweefsel achtergebleven).

Een ziekenhuis dat veel borstkankerpatiënten behandelt, heeft veel ervaring met borstkankerbehandelingen. Daarom houdt het ziekenhuis bij hoeveel patiënten zijn geopereerd, en hoeveel patiënten zijn behandeld zonder operatie.

Aantal nieuwe borstkankerpatiënten die zijn geopereerd

251 Ziekenhuis Gelderse Vallei
50 Norm
In 2021 behandelde Ziekenhuis Gelderse Vallei 251 nieuwe patiënten met borstkanker met een operatie. Het ziekenhuis heeft de operatie vaak genoeg gedaan om goede borstkankerzorg te kunnen bieden.
Bron: Transparantiekalender 2021

Borstsparende operatie

86,81% Ziekenhuis Gelderse Vallei
74,03% Landelijk gemiddelde
In 2021 heeft 86,81% van de patiënten met invasieve borstkanker (zonder uitzaaiingen) in Ziekenhuis Gelderse Vallei een operatie gehad waarbij de borst is behouden.
Bron: Transparantiekalender 2021

Casemanager

Ja Ziekenhuis Gelderse Vallei
In 2021 hebben alle patiënten met borstkanker in Ziekenhuis Gelderse Vallei een eigen casemanager.
Bron: Transparantiekalender 2021

Samenwerking

Onder de naam A.R.T.Z. Oncologisch Centrum werkt Ziekenhuis Gelderse Vallei intensief samen met Rijnstate in Arnhem en het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem. Per kankersoort werken de drie ziekenhuizen samen in gespecialiseerde teams. Door het delen van kennis en ervaring in deze teams versterken de ziekenhuizen elkaars expertise.

Samen behandelen de drie A.R.T.Z.-ziekenhuizen meer dan 800 nieuwe patiënten met borstkanker per jaar. Daarmee is A.R.T.Z. een van de grootste borstkankercentra van Nederland. Onze specialisten zijn daardoor bijzonder ervaren in het behandelen van kwaadaardige en niet-kwaadaardige aandoeningen in de borst. De specialisten van A.R.T.Z. zijn ook zeer ervaren in het behandelen van specifieke patiëntengroepen, zoals jonge vrouwen, vrouwen met lokaal uitgebreide ziekte, mannen, familiaire risicogroepen en kwetsbare ouderen met borstkanker. Door het delen van kennis en ervaring hebben de ziekenhuizen binnen A.R.T.Z. hun kwaliteit verder verbeterd. Dit heeft geresulteerd in onder meer de invoering van sneldiagnostiek bij borstkanker (uitslag binnen één dag) en de aanschaf van nieuwe apparatuur voor de diagnose van borstkanker.

Locaties en contactinformatie

Locaties

  • Ede
    Willy Brandtlaan 10
    6716 RP Ede
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen