Ziekenhuis Gelderse Vallei

Ziekenhuis Gelderse Vallei

Bekijk locaties en contactinformatie

Introductie door Ziekenhuis Gelderse Vallei

Ziekenhuis Gelderse Vallei is een modern ziekenhuis gericht op goede patiëntenzorg en opleiden. Het ziekenhuis heeft een jaarlijkse omzet van ruim € 182 miljoen. De patiënt kan in ons ziekenhuis met al zijn zorgvragen terecht door de beschikbaarheid van alle poortspecialismen, een groot aantal subspecialisaties en de samenwerking met andere zorgcentra. We leveren een volledig pakket aan professionele zorg, onderzoek en behandeling. Het ziekenhuis vervult daarmee een belangrijke regionale functie. Ons ziekenhuis staat bekend om zijn expertise op het gebied van voeding, (top)sport en bewegen, intensieve zorg en slaapproblematiek. Kwaliteit en patiëntveiligheid staan hoog in het vaandel: Patiëntveilig werken is op alle niveaus in de organisatie een belangrijk onderdeel van het dagelijks handelen. Het ziekenhuis is door het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg (NIAZ) inclusief het veiligheidsmanagementsysteem (VMS) geaccrediteerd sinds 2004.

92.760 Eerste polibezoeken
31.661 Opnames

Kwaliteitscijfers

Ziekenhuis Gelderse Vallei

Darmkanker

Operatie bij darmkanker

Vaak is een operatie de eerste stap bij de behandeling van darmkanker. Het is belangrijk dat er na de operatie geen kankerweefsel achterblijft. Soms is het niet mogelijk om het kankerweefsel helemaal weg te halen. De operatie kan er dan wel voor zorgen dat je minder klachten hebt.

Net als bij andere operaties, kun je na een darmkankeroperatie last krijgen van een complicatie. Complicaties zijn bijvoorbeeld een nabloeding of wondinfectie.

Een operatie bij darmkanker is risicovol. Over het algemeen verloopt de operatie beter als het ziekenhuis er veel ervaring mee heeft.

Niet-schone snijvlakken na de operatie

7,55% Ziekenhuis Gelderse Vallei
5,37% Landelijk gemiddelde
In 2021 is bij 7,55% van de patiënten met endeldarmkanker in Ziekenhuis Gelderse Vallei onvoldoende kankerweefsel verwijderd.
Bron: Transparantiekalender 2021

Complicaties na de operatie bij endeldarmkanker

14,30% Ziekenhuis Gelderse Vallei
19,97% Landelijk gemiddelde
In 2021 is bij 14,30% van de patiënten met endeldarmkanker in Ziekenhuis Gelderse Vallei een ernstige complicatie opgetreden na de operatie.
Bron: Transparantiekalender 2021

Complicaties na de operatie bij dikkedarmkanker

9,50% Ziekenhuis Gelderse Vallei
12,12% Landelijk gemiddelde
In 2021 is bij 9,50% van de patiënten met dikkedarmkanker in Ziekenhuis Gelderse Vallei een ernstige complicatie opgetreden na de operatie.
Bron: Transparantiekalender 2021

Aantal operaties endeldarmkanker

32 Ziekenhuis Gelderse Vallei
In 2021 voerde het Ziekenhuis Gelderse Vallei 32 operaties uit bij kwaadaardige endeldarmkanker.
Bron: Transparantiekalender 2021

Aantal operaties dikkedarmkanker

114 Ziekenhuis Gelderse Vallei
In 2021 voerde het Ziekenhuis Gelderse Vallei 114 operaties uit bij kwaadaardige darmkanker.
Bron: Transparantiekalender 2021

Samenwerking

Ziekenhuis Gelderse Vallei heeft een regiofunctie voor de darm- en leverchirurgie. Ziekenhuizen in de omgeving verwijzen patiënten naar ons voor de diagnose en behandeling van endeldarmkanker en leveruitzaaiingen. We delen onze kennis en kunde op het gebied van darmzorg in combinatie met voeding en bewegen in ARTZ: Alliantie Regionale Top Zorg. Hierin werken de volgende ziekenhuizen nauw samen op het gebied van zorg voor patiënten met kanker: Ziekenhuis Gelderse Vallei, Ede Ziekenhuis Rijnstate, Arnhem Slingeland Ziekenhuis, Doetinchem. Zo blijft de kwaliteit van zorg van de individuele patiënt in de regio Gelderland en daarbuiten toenemen.


Locaties en contactinformatie

Locaties

  • Ede
    Willy Brandtlaan 10
    6716 RP Ede
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen