Reinier de Graaf

Het Reinier de Graaf ziekenhuis levert al bijna acht eeuwen zorg aan de inwoners van Delft en omgeving. Bij ons werken ruim 2.500 medewerkers, onder wie meer dan 160 medisch specialisten en bijna 800 verpleegkundigen. Ongeveer 450.000 mensen kunnen voor zorg in hun directe omgeving een beroep doen op ons ziekenhuis, dat beschikt over 481 bedden. We zijn een breed topklinisch opleidingsziekenhuis, met extra aandacht voor de zorg voor moeder en kind, ouderen en oncologiepatiënten.

Onze hoofdlocatie is in Delft, we hebben een vestiging in Voorburg en buitenpoli’s in Naaldwijk en Den Haag-Ypenburg. Daarnaast hebben we twee expertisecentra, de Polikliniek Jeugd en Alcohol en het Delfts Allergie Centrum. Onze IVF-kliniek staat (inter)nationaal bekend om haar expertise. Reinier de Graaf maakt samen met het HagaZiekenhuis en het LangeLand Ziekenhuis deel uit van de Reinier Haga Groep. Als oudste ziekenhuis van Nederland staan we voor het bieden van de juiste zorg, op de juiste plaats, op het juiste moment.

Kwaliteit / Behandelresultaten

Reinier de Graaf

Slokdarmkanker

Operatie bij slokdarmkanker

Vaak is een operatie onderdeel van de behandeling. Het is belangrijk dat er na een operatie geen kankerweefsel achterblijft. Een operatie is geslaagd als de randen van de operatiewond ‘schoon’ zijn. Dus, als er geen kankercellen meer zijn. Het ziekenhuis houdt deze cijfers bij. Net als bij alle andere operaties, bestaat ook bij een slokdarmkankeroperatie de mogelijkheid dat er een complicatie optreedt, bijvoorbeeld een nabloeding of wondinfectie. Een complicatie is niet altijd te voorkomen, maar de mate waarin complicaties voorkomen, zegt iets over de kwaliteit van zorg.

Schone snijvlakken na de operatie

95,00% Reinier de Graaf
94,09% Landelijk gemiddelde
In 2020 is bij 95,00% van de patiënten in het Reinier de Graaf voldoende kankerweefsel weggehaald bij de operatie.
Bron: Transparantiekalender 2020

Complicaties na de operatie

23,80% Reinier de Graaf
25,03% Landelijk gemiddelde
In 2020 heeft 23,80% van de patiënten in het Reinier de Graaf ernstige complicaties gekregen na een operatie bij slokdarmkanker.
Bron: Transparantiekalender 2020

Aantal operaties

32 Reinier de Graaf
20 Norm
In 2020 voerde het het Reinier de Graaf 32 operaties uit bij slokdarmkanker. Het ziekenhuis heeft de operaties vaak genoeg gedaan.
Bron: Transparantiekalender 2020

Overleden patiënten

2,20% Reinier de Graaf
2,24% Landelijk gemiddelde
In 2020 is in het Reinier de Graaf 2,20% van de patiënten overleden binnen 30 dagen na de operatie.
Bron: Transparantiekalender 2020

Contactinformatie

Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen