Reinier de Graaf

Het Reinier de Graaf ziekenhuis levert al bijna acht eeuwen zorg aan de inwoners van Delft en omgeving. Bij ons werken ruim 2.500 medewerkers, onder wie meer dan 160 medisch specialisten en bijna 800 verpleegkundigen. Ongeveer 450.000 mensen kunnen voor zorg in hun directe omgeving een beroep doen op ons ziekenhuis, dat beschikt over 481 bedden. We zijn een breed topklinisch opleidingsziekenhuis, met extra aandacht voor de zorg voor moeder en kind, ouderen en oncologiepatiënten.

Onze hoofdlocatie is in Delft, we hebben een vestiging in Voorburg en buitenpoli’s in Naaldwijk en Den Haag-Ypenburg. Daarnaast hebben we twee expertisecentra, de Polikliniek Jeugd en Alcohol en het Delfts Allergie Centrum. Onze IVF-kliniek staat (inter)nationaal bekend om haar expertise. Reinier de Graaf maakt samen met het HagaZiekenhuis en het LangeLand Ziekenhuis deel uit van de Reinier Haga Groep. Als oudste ziekenhuis van Nederland staan we voor het bieden van de juiste zorg, op de juiste plaats, op het juiste moment.

Kwaliteit / Behandelresultaten

Reinier de Graaf

Heupslijtage

Nieuwe heup

Jaarlijks krijgen duizenden mensen een nieuwe heup. Om de kwaliteit te meten houdt het ziekenhuis een aantal cijfers bij. Als eerste houden ze bij hoe vaak er een ernstige infectie aan de wond optreedt na de heupoperatie, en hoe vaak een tweede operatie nodig is. Ook wordt gemeten wat het resultaat is van de operatie na een jaar tijd, en hoe vaak artsen in het ziekenhuis de operatie uitvoeren.

Infecties

2,05% Reinier de Graaf
0,87% Landelijk gemiddelde
In 2020 kreeg 2,05% van de patiënten in het Reinier de Graaf een infectie binnen 90 dagen na het plaatsen van een heupprothese.
Bron: Transparantiekalender 2020

Tweede operatie nodig

0,93% Reinier de Graaf
1,12% Landelijk gemiddelde
In 2020 werd 0,93% van de patiënten in het Reinier de Graaf binnen een jaar opnieuw geopereerd aan dezelfde heup na het plaatsen van een heupprothese.
Bron: Transparantiekalender 2020

Positief effect operatie

32,79% Reinier de Graaf
28,17% Landelijk gemiddelde
In 2020 is de gemiddelde verbeterscore die patiënten geven na een heupprothese 32,79%. Dit is een jaar na de operatie gemeten.
Bron: Transparantiekalender 2020

Aantal operaties

101 Reinier de Graaf
50 Norm
In 2020 voerde het Reinier de Graaf 101 heupvervangingen uit. Het ziekenhuis heeft de operatie vaak genoeg gedaan om goede zorg te kunnen bieden.
Bron: Transparantiekalender 2020

Contactinformatie

Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen