Reinier de Graaf

Introductie door het Reinier de Graaf

Het Reinier de Graaf ziekenhuis levert al bijna acht eeuwen zorg aan de inwoners van Delft en omgeving. Bij ons werken ruim 2.500 medewerkers, onder wie meer dan 160 medisch specialisten en bijna 800 verpleegkundigen. Ongeveer 450.000 mensen kunnen voor zorg in hun directe omgeving een beroep doen op ons ziekenhuis, dat beschikt over 481 bedden. We zijn een breed topklinisch opleidingsziekenhuis, met extra aandacht voor de zorg voor moeder en kind, ouderen en oncologiepatiënten.

Onze hoofdlocatie is in Delft, we hebben een vestiging in Voorburg en buitenpoli’s in Naaldwijk en Den Haag-Ypenburg. Daarnaast hebben we twee expertisecentra, de Polikliniek Jeugd en Alcohol en het Delfts Allergie Centrum. Onze IVF-kliniek staat (inter)nationaal bekend om haar expertise. Als oudste ziekenhuis van Nederland staan we voor het bieden van de juiste zorg, op de juiste plaats, op het juiste moment.

89.618 Eerste polibezoeken
37.957 Opnames

Kwaliteitscijfers

Reinier de Graaf

Prostaatkanker

Operatie bij prostaatkanker

Om de prostaat zit een ingewikkeld netwerk van zenuwen dat bij een operatie gemakkelijk beschadigd raakt. Complicaties en bijwerkingen, zoals incontinentie of erectieproblemen, zijn daardoor niet altijd te voorkomen. Het is belangrijk voor het herstel dat er na een operatie geen chirurgische complicaties optreden. Dit zijn complicaties waardoor je een bloedtransfusie nodig hebt, of langer in het ziekenhuis moet blijven. Hoe vaak zulke complicaties voorkomen weten we momenteel niet, wel wordt bijgehouden hoe vaak het ziekenhuis een operatie uitvoert.

Aantal operaties

205 Reinier de Graaf
100 Norm
In 2021 zijn 205 patiënten in het Reinier de Graaf geopereerd aan prostaatkanker. Dit is meer dan het aantal operaties dat nodig is om goede zorg te bieden.
Bron: Transparantiekalender 2021

Samenwerking

Binnen de Reiner Haga Groep (RHG) wordt de sneldiagnostiek bij verdenking op prostaatkanker in het Reinier de Graaf verricht door dedicated medisch specialisten uit de RHG groep. Eveneens wordt de Robot-geassisteerde verwijdering van de prostaat binnen de RHG groep in het Reinier de Graaf uitgevoerd.

Locaties en contactinformatie

Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen