Reinier de Graaf

Het Reinier de Graaf ziekenhuis levert al bijna acht eeuwen zorg aan de inwoners van Delft en omgeving. Bij ons werken ruim 2.500 medewerkers, onder wie meer dan 160 medisch specialisten en bijna 800 verpleegkundigen. Ongeveer 450.000 mensen kunnen voor zorg in hun directe omgeving een beroep doen op ons ziekenhuis, dat beschikt over 481 bedden. We zijn een breed topklinisch opleidingsziekenhuis, met extra aandacht voor de zorg voor moeder en kind, ouderen en oncologiepatiënten.

Onze hoofdlocatie is in Delft, we hebben een vestiging in Voorburg en buitenpoli’s in Naaldwijk en Den Haag-Ypenburg. Daarnaast hebben we twee expertisecentra, de Polikliniek Jeugd en Alcohol en het Delfts Allergie Centrum. Onze IVF-kliniek staat (inter)nationaal bekend om haar expertise. Reinier de Graaf maakt samen met het HagaZiekenhuis en het LangeLand Ziekenhuis deel uit van de Reinier Haga Groep. Als oudste ziekenhuis van Nederland staan we voor het bieden van de juiste zorg, op de juiste plaats, op het juiste moment.

Kwaliteit / Behandelresultaten

Reinier de Graaf

Darmkanker

Operatie bij darmkanker

Vaak is een operatie de eerste stap bij de behandeling van darmkanker. Het is belangrijk dat er na de operatie geen kankerweefsel achterblijft. Soms is het niet mogelijk om het kankerweefsel helemaal weg te halen. De operatie kan er dan wel voor zorgen dat je minder klachten hebt.

Net als bij andere operaties, kun je na een darmkankeroperatie last krijgen van een complicatie. Complicaties zijn bijvoorbeeld een nabloeding of wondinfectie.

Een operatie bij darmkanker is risicovol. Over het algemeen verloopt de operatie beter als het ziekenhuis er veel ervaring mee heeft.

Niet-schone snijvlakken na de operatie

0,00% Reinier de Graaf
5,13% Landelijk gemiddelde
In 2020 is bij 0,00% van de patiënten met endeldarmkanker in het Reinier de Graaf onvoldoende kankerweefsel verwijderd.
Bron: Transparantiekalender 2020

Complicaties na de operatie bij endeldarmkanker

21,10% Reinier de Graaf
20,31% Landelijk gemiddelde
In 2020 is bij 21,10% van de patiënten met endeldarmkanker in het Reinier de Graaf een ernstige complicatie opgetreden na de operatie.
Bron: Transparantiekalender 2020

Complicaties na de operatie bij dikkedarmkanker

6,90% Reinier de Graaf
12,10% Landelijk gemiddelde
In 2020 is bij 6,90% van de patiënten met dikkedarmkanker in het Reinier de Graaf een ernstige complicatie opgetreden na de operatie.
Bron: Transparantiekalender 2020

Aantal operaties endeldarmkanker

33 Reinier de Graaf
In 2020 voerde het het Reinier de Graaf 33 operaties uit bij kwaadaardige endeldarmkanker.
Bron: Transparantiekalender 2020

Aantal operaties dikkedarmkanker

67 Reinier de Graaf
In 2020 voerde het het Reinier de Graaf 67 operaties uit bij kwaadaardige darmkanker.
Bron: Transparantiekalender 2020

Contactinformatie

Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen