Groene Hart Ziekenhuis

Bodegraven, Gouda, Nieuwerkerk aan den IJssel, Schoonhoven

Bekijk locaties en contactinformatie

Het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) is een algemeen ziekenhuis midden in het Groene Hart met locaties in Gouda, Bodegraven, Zuidplas en Schoonhoven.

In het Groene Hart Ziekenhuis realiseren wij ons dat patiënten niet voor hun plezier naar het ziekenhuis komen. Het primaire doel is om beter te worden. Onze zorgprofessionals zetten zich hier dagelijks met hart en ziel voor in. Bij alles wat we doen, vragen we ons af waarom we het doen en of het in het belang van onze patiënten is. Omdat u, als patiënt, ons het beste kan vertellen wat er beter of anders kan in onze zorgverlening, vragen we patiënten actief mee te denken. Kortom: in het GHZ staat de patiënt echt centraal.

Als zelfstandig ziekenhuis bieden wij onze patiënten brede basiszorg. We werken intensief samen met andere zorgaanbieders in en buiten de regio. Bijvoorbeeld met de huisartsen in onze regio, thuiszorg- en verpleegorganisaties en andere ziekenhuizen. Daarnaast bundelen wij kennis en kunde over bepaalde aandoeningen en behandelingen in samenwerkingsverbanden zoals Samen+.

Kwaliteit / Behandelresultaten

Groene Hart Ziekenhuis

Medicijncontrole

Medicijncontrole bij ouderen en kinderen

Ziekenhuizen moeten het medicijngebruik bij alle patiënten controleren. Dat doen ze op het moment dat je wordt opgenomen in het ziekenhuis, dus als je binnenkomt. En als je wordt ontslagen, dus als je weer naar huis mag. Ziekenhuizen letten extra op het medicijngebruik bij jonge patiënten onder de 18 jaar en bij oudere patiënten vanaf 70 jaar. Bij deze patiënten hebben fouten in de medicatie ernstigere gevolgen. Bijvoorbeeld doordat het gewicht van kinderen verandert, of doordat ouderen meer medicijnen gebruiken. Het ziekenhuis moet daarom bijhouden of de medicijnen bij ouderen en kinderen zijn gecontroleerd, bij opname en ontslag.

Medicijncontrole bij ouderen

94,4% Groene Hart Ziekenhuis
93,8% Landelijk gemiddelde
Groene Hart Ziekenhuis controleert in 2019 bij 94,4% van de patiënten van 70 jaar en ouder het medicijngebruik bij de opname.
Bron: Inspectie voor de Gezondheidszorg

Medicijncontrole bij ouderen (ontslag)

62,7% Groene Hart Ziekenhuis
81,9% Landelijk gemiddelde
Groene Hart Ziekenhuis controleert in 2019 bij 62,7% van de patiënten van 70 jaar en ouder die uit het ziekenhuis zijn ontslagen het medicijngebruik.
Toelichting van het ziekenhuis:

De medicatieverificatie bij ontslag van ouderen wordt standaard geregistreerd bij overdracht naar een andere zorgverlener, maar was in 2019 lastig uit ons elektronisch patiëntendossier te halen. In 2020 hebben we een nieuw elektronisch patiëntendossier in gebruik genomen.   

Bron: Inspectie voor de Gezondheidszorg

Medicijncontrole bij kinderen

78,9% Groene Hart Ziekenhuis
89,2% Landelijk gemiddelde
Groene Hart Ziekenhuis controleert in 2019 bij 78,9% van de patiënten onder de 18 jaar het medicijngebruik bij de opname.
Toelichting van het ziekenhuis:

De medicatieverificatie bij opname van kinderen wordt vastgelegd, maar was in 2019 lastig uit ons elektronisch patiëntendossier te halen. In 2020 hebben we een nieuw elektronisch patiëntendossier in gebruik genomen.   

Bron: Inspectie voor de Gezondheidszorg

Medicijncontrole bij kinderen (ontslag)

79,3% Groene Hart Ziekenhuis
81,5% Landelijk gemiddelde
Groene Hart Ziekenhuis controleert in 2019 bij 79,3% van de patiënten onder de 18 jaar die uit het ziekenhuis zijn ontslagen het medicijngebruik.
Bron: Inspectie voor de Gezondheidszorg

Contactinformatie

Locaties

 • Bodegraven
  Willem de Zwijgerstraat 9
  2411VT Bodegraven
 • Gouda Hoofdlocatie
  Bleulandweg 10
  2803HH Gouda
 • Nieuwerkerk aan den IJssel
  Doortocht 40
  2914KA Nieuwerkerk aan den IJssel
 • Schoonhoven
  Oranjeplaats 21 G
  2871TL Schoonhoven
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen