Groene Hart Ziekenhuis

Groene Hart Ziekenhuis

Bekijk locaties en contactinformatie

Introductie door Groene Hart Ziekenhuis

Het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) is een algemeen ziekenhuis midden in het Groene Hart met locaties in Gouda, Bodegraven, Zuidplas en Schoonhoven.

In het Groene Hart Ziekenhuis realiseren wij ons dat patiënten niet voor hun plezier naar het ziekenhuis komen. Het primaire doel is om beter te worden. Onze zorgprofessionals zetten zich hier dagelijks met hart en ziel voor in. Bij alles wat we doen, vragen we ons af waarom we het doen en of het in het belang van onze patiënten is. Omdat u, als patiënt, ons het beste kan vertellen wat er beter of anders kan in onze zorgverlening, vragen we patiënten actief mee te denken. Kortom: in het GHZ staat de patiënt echt centraal.

Als zelfstandig ziekenhuis bieden wij onze patiënten brede basiszorg. We werken intensief samen met andere zorgaanbieders in en buiten de regio. Bijvoorbeeld met de huisartsen in onze regio, thuiszorg- en verpleegorganisaties en andere ziekenhuizen. Daarnaast bundelen wij kennis en kunde over bepaalde aandoeningen en behandelingen in samenwerkingsverbanden zoals Samen+.

85.557 Eerste polibezoeken
30.615 Opnames

Kwaliteitscijfers

Groene Hart Ziekenhuis

Digitale zorg

Digitale zorg

Ziekenhuizen bieden steeds meer digitale mogelijkheden aan hun patiënten. Dat is niet alleen handig en snel, maar ook beter voor de patiënt. 

Zo heeft ieder ziekenhuis een digitaal patiëntenportaal. In het patiëntenportaal kun je afspraken maken, labuitslagen bekijken of je medicatieoverzicht inzien. Ook bieden steeds meer ziekenhuizen de mogelijkheid voor digitaal contact: beeldbellen in plaats van een afspraak op de polikliniek, of direct appen of mailen met je zorgverlener via een beveiligde omgeving.

Mensen met een chronische ziekte kunnen in een aantal gevallen gebruik maken van zorg op afstand. Je voert dan thuis zelf eenvoudige controles uit, zoals je bloeddruk of longinhoud, en geeft de uitslagen via een app door aan het ziekenhuis.

Hoe is de digitale zorg geregeld?

Dit zegt het ziekenhuis zelf over digitale zorg in Groene Hart Ziekenhuis:

Als patiënt in het GHZ kunt u gebruik maken van verschillende digitale toepassingen.

Patiëntenportaal
U kunt uw eigen medisch dossier inzien via het patiëntenportaal MijnGHZ. MijnGHZ is voor iedereen die als patiënt geregistreerd staat bij het Groene Hart Ziekenhuis en minimaal 16 jaar oud is. Op MijnGHZ logt u veilig in via DigiD. Met MijnGHZ heeft u overal en altijd toegang tot uw medische gegevens. Zo bent u beter geïnformeerd en voorbereid op het gesprek met uw zorgverlener.

In MijnGHZ kunt u:
• Uw medische gegevens bekijken, zoals brieven, uitslagen en metingen.
• Kijken wanneer uw volgende afspraak is.
• Controleren of uw gegevens kloppen, zoals contactgegevens, huisarts of apotheek.
• En informatie vinden, bijvoorbeeld over hoe u herhaalrecepten kunt aanvragen.

Persoonlijke gezondheidsomgeving
In een Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO) kunt u zorginformatie downloaden van verschillende zorgverleners, zoals uw huisarts, de apotheek en ziekenhuizen waar u ooit behandeld bent. Zo heeft u al uw zorginformatie op één plek. Het Groene Hart Ziekenhuis is ook aangesloten op de PGO’s. Dat betekent dat u uw gegevens van Het Groene Hart Ziekenhuis veilig kunt downloaden in een PGO.

Thuismonitoring
Patiënten met diverse aandoeningen kunnen op afstand via een app thuis gemonitord worden. U kunt uw klachten bijhouden en simpele metingen zelf invoeren, vanuit huis. De zorgverlener kijkt op afstand hoe het met u gaat en neemt contact met u op als dat nodig is.

Therapieland
Een afspraak bij de medisch psycholoog wordt in het GHZ vaak gecombineerd met online behandelmodules van Therapieland. Via dit platform worden modules aangeboden rond verschillende thema's, zoals: angst, zelfbeeld, of hulp bij chronische aandoeningen. Ook zit er een chatfunctie op, zodat u op elk moment met zorgverleners kunt communiceren.

Keuzehulpen
De keuzehulpen in het GHZ helpen u om beter te begrijpen wat goed is in uw situatie. Het is een online tool die informatie over uw ziekte geeft en over de mogelijke behandelingen. Hiermee kunt u goed voorbereid het gesprek in om samen met uw arts te beslissen over de voor u beste behandeling. Als er een keuzehulp voor uw ziekte beschikbaar is, ontvangt u per e-mail een link met gebruikersnaam en wachtwoord om in te loggen. ZIe onderstaande link voor meer informatie.

Locaties en contactinformatie

Locaties

 • Gouda Hoofdlocatie
  Bleulandweg 10
  2803HH Gouda
 • Bodegraven
  Willem de Zwijgerstraat 9
  2411VT Bodegraven
 • Nieuwerkerk aan den IJssel
  Doortocht 40
  2914KA Nieuwerkerk aan den IJssel
 • Schoonhoven
  Oranjeplaats 21 G
  2871TL Schoonhoven
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen