Ziekenhuis Rivierenland

Ziekenhuis Rivierenland

Bekijk locaties en contactinformatie

Introductie door Ziekenhuis Rivierenland

Ziekenhuis Rivierenland is een streekziekenhuis in de regio Midden Betuwe. Het ziekenhuis biedt een breed pakket aan medisch specialistische zorg in een veilige en gastvrije omgeving, op de hoofdlocatie in Tiel en de buitenpolikliniek in Culemborg. Die zorg willen we bieden in nauwe samenwerking met de andere zorgaanbieders binnen de regio Rivierenland.

Het ziekenhuis wordt door de patiënten gekenmerkt als hét mensenziekenhuis. Als zorgverleners en zorgvragers kennen we elkaar, en we vinden het belangrijk dat inwoners van de Betuwe op ons kunnen rekenen en samen met ons hun gezondheid op nummer één zetten. Dat betekent dat we ook veel aandacht willen besteden aan het voorkómen van gezondheidsproblemen. Daar hoort aandacht voor laaggeletterdheid en aandacht voor een gezonde levensstijl, waarvan rookvrij, gezonde voeding én voldoende beweging deel uitmaken. Als voorkomen niet lukt, kunt u rekenen op uitstekende medische zorg.

Al jaren streven naar een uitstekende kwaliteit van onze zorg. Een kwaliteit, die in november 2018 bevestigd werd toen we de internationale kwaliteitsaccreditatie JCI (Joint Commission International) behaalden. Trots zijn we: het gouden JCI zegel betekent dat kwaliteit en het continu aandacht hebben voor kwaliteitsverbetering in ons DNA zit. Voor u als patiënt betekent het dat u kunt rekenen op de beste medische en verpleegkundige zorg.

Kwaliteitscijfers

Ziekenhuis Rivierenland

Heupslijtage

Nieuwe heup

Jaarlijks krijgen duizenden mensen een nieuwe heup. Om de kwaliteit te meten houdt het ziekenhuis een aantal cijfers bij. Als eerste houden ze bij hoe vaak er een ernstige infectie aan de wond optreedt na de heupoperatie, en hoe vaak een tweede operatie nodig is. Ook wordt gemeten wat het resultaat is van de operatie na een jaar tijd, en hoe vaak artsen in het ziekenhuis de operatie uitvoeren.

Infecties

0,71% Ziekenhuis Rivierenland
0,87% Landelijk gemiddelde
In 2020 kreeg 0,71% van de patiënten in Ziekenhuis Rivierenland een infectie binnen 90 dagen na het plaatsen van een heupprothese.
Bron: Transparantiekalender 2020

Tweede operatie nodig

0,41% Ziekenhuis Rivierenland
1,12% Landelijk gemiddelde
In 2020 werd 0,41% van de patiënten in Ziekenhuis Rivierenland binnen een jaar opnieuw geopereerd aan dezelfde heup na het plaatsen van een heupprothese.
Bron: Transparantiekalender 2020

Positief effect operatie

37,68% Ziekenhuis Rivierenland
28,17% Landelijk gemiddelde
In 2020 is de gemiddelde verbeterscore die patiënten geven na een heupprothese 37,68%. Dit is een jaar na de operatie gemeten.
Bron: Transparantiekalender 2020

Aantal operaties

200 Ziekenhuis Rivierenland
In 2020 voerde Ziekenhuis Rivierenland 200 heupvervangingen uit.
Bron: Transparantiekalender 2020

Locaties en contactinformatie

Locaties

  • Tiel Hoofdlocatie
    Pres. Kennedylaan 1
    4002 WP Tiel
  • Culemborg
    Elisabethdreef 4
    4101 KL Culemborg
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen