Ziekenhuis Rivierenland

Beneden-Leeuwen, Culemborg, Tiel

Bekijk locaties en contactinformatie

Ziekenhuis Rivierenland is een streekziekenhuis in de regio Midden Betuwe. Verschillende medisch specialismen houden spreekuren op de hoofdlocatie in Tiel en in de buitenpoliklinieken in Culemborg en Beneden Leeuwen.

Het Ziekenhuis wordt door de patiënten gekenmerkt als een Mensenziekenhuis. Daarmee onderscheidt het ziekenhuis zich van de “grotere” buurziekenhuizen. Het ziekenhuis kiest ervoor om een breed pakket aan medisch specialistische zorg aan te bieden van constante, hoge kwaliteit in een veilige en gastvrije omgeving; 7x24 uur. Die zorg willen we bieden in nauwe samenwerking met de andere zorgaanbieders binnen de regio Rivierenland.

We hebben de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in kwaliteit en veiligheid. Het resultaat ervan treft u aan in het overzicht van onze prijzenkast op www.ziekenhuisrivierenland.nl. Daarbij hanteren we als uitgangspunt dat patiënten erop moeten kunnen vertrouwen dat ze de best mogelijke zorg krijgen (en niet de minimum variant). Uw ervaringen vernemen we graag.

Kwaliteit / Behandelresultaten

Ziekenhuis Rivierenland

Darmkanker

Operatie bij darmkanker

Vaak is een operatie de eerste stap bij de behandeling van darmkanker. Het is belangrijk dat er na de operatie geen kankerweefsel achterblijft. Soms is het niet mogelijk om het kankerweefsel helemaal weg te halen. De operatie kan er dan wel voor zorgen dat je minder klachten hebt.

Net als bij andere operaties, kun je na een darmkankeroperatie last krijgen van een complicatie. Complicaties zijn bijvoorbeeld een nabloeding of wondinfectie.

Een operatie bij darmkanker is risicovol. Over het algemeen verloopt de operatie beter als het ziekenhuis er veel ervaring mee heeft.

Niet-schone snijvlakken na de operatie

2,40% Ziekenhuis Rivierenland
3,55% Landelijk gemiddelde
In 2017 is bij 2,40% van de patiënten met endeldarmkanker in Ziekenhuis Rivierenland onvoldoende kankerweefsel verwijderd.
Bron: Transparantiekalender 2017

Complicaties na de operatie bij endeldarmkanker

15,30% Ziekenhuis Rivierenland
17,35% Landelijk gemiddelde
In 2017 is bij 15,30% van de patiënten met endeldarmkanker in Ziekenhuis Rivierenland een ernstige complicatie opgetreden na de operatie.
Bron: Transparantiekalender 2017

Complicaties na de operatie bij dikkedarmkanker

6,50% Ziekenhuis Rivierenland
13,88% Landelijk gemiddelde
In 2017 is bij 6,50% van de patiënten met dikkedarmkanker in Ziekenhuis Rivierenland een ernstige complicatie opgetreden na de operatie.
Bron: Transparantiekalender 2017

Aantal operaties endeldarmkanker

38 Ziekenhuis Rivierenland
In 2017 voerde het Ziekenhuis Rivierenland 38 operaties uit bij kwaadaardige endeldarmkanker.
Bron: Transparantiekalender 2017

Aantal operaties dikkedarmkanker

86 Ziekenhuis Rivierenland
In 2017 voerde het Ziekenhuis Rivierenland 86 operaties uit bij kwaadaardige darmkanker.
Bron: Transparantiekalender (Zorginstituut Nederland)

Contactinformatie

Locaties

 • Beneden-Leeuwen
  Beatrixstraat 20
  6658 EK Beneden-Leeuwen
 • Culemborg
  Elisabethdreef 4
  4101 KL Culemborg
 • Tiel Hoofdlocatie
  Pres. Kennedylaan 1
  4002 WP Tiel
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen