Ziekenhuis Rivierenland

Ziekenhuis Rivierenland

Bekijk locaties en contactinformatie

Introductie door Ziekenhuis Rivierenland

Ziekenhuis Rivierenland is een streekziekenhuis in de regio Midden Betuwe. Het ziekenhuis biedt een breed pakket aan medisch specialistische zorg in een veilige en gastvrije omgeving, op de hoofdlocatie in Tiel en de buitenpolikliniek in Culemborg. Die zorg willen we bieden in nauwe samenwerking met de andere zorgaanbieders binnen de regio Rivierenland.

Het ziekenhuis wordt door de patiënten gekenmerkt als hét mensenziekenhuis. Als zorgverleners en zorgvragers kennen we elkaar, en we vinden het belangrijk dat inwoners van de Betuwe op ons kunnen rekenen en samen met ons hun gezondheid op nummer één zetten. Dat betekent dat we ook veel aandacht willen besteden aan het voorkómen van gezondheidsproblemen. Daar hoort aandacht voor laaggeletterdheid en aandacht voor een gezonde levensstijl, waarvan rookvrij, gezonde voeding én voldoende beweging deel uitmaken. Als voorkomen niet lukt, kunt u rekenen op uitstekende medische zorg.

Al jaren streven naar een uitstekende kwaliteit van onze zorg. Een kwaliteit, die in november 2018 bevestigd werd toen we de internationale kwaliteitsaccreditatie JCI (Joint Commission International) behaalden. Trots zijn we: het gouden JCI zegel betekent dat kwaliteit en het continu aandacht hebben voor kwaliteitsverbetering in ons DNA zit. Voor u als patiënt betekent het dat u kunt rekenen op de beste medische en verpleegkundige zorg.

55.947 Eerste polibezoeken
18.239 Opnames

Kwaliteitscijfers

Ziekenhuis Rivierenland

Darmkanker

Operatie bij darmkanker

Vaak is een operatie de eerste stap bij de behandeling van darmkanker. Het is belangrijk dat er na de operatie geen kankerweefsel achterblijft. Soms is het niet mogelijk om het kankerweefsel helemaal weg te halen. De operatie kan er dan wel voor zorgen dat je minder klachten hebt.

Net als bij andere operaties, kun je na een darmkankeroperatie last krijgen van een complicatie. Complicaties zijn bijvoorbeeld een nabloeding of wondinfectie.

Een operatie bij darmkanker is risicovol. Over het algemeen verloopt de operatie beter als het ziekenhuis er veel ervaring mee heeft.

Niet-schone snijvlakken na de operatie

5,00% Ziekenhuis Rivierenland
5,37% Landelijk gemiddelde
In 2021 is bij 5,00% van de patiënten met endeldarmkanker in Ziekenhuis Rivierenland onvoldoende kankerweefsel verwijderd.
Bron: Transparantiekalender 2021

Complicaties na de operatie bij endeldarmkanker

27,00% Ziekenhuis Rivierenland
19,97% Landelijk gemiddelde
In 2021 is bij 27,00% van de patiënten met endeldarmkanker in Ziekenhuis Rivierenland een ernstige complicatie opgetreden na de operatie.
Bron: Transparantiekalender 2021

Complicaties na de operatie bij dikkedarmkanker

8,00% Ziekenhuis Rivierenland
12,12% Landelijk gemiddelde
In 2021 is bij 8,00% van de patiënten met dikkedarmkanker in Ziekenhuis Rivierenland een ernstige complicatie opgetreden na de operatie.
Bron: Transparantiekalender 2021

Aantal operaties endeldarmkanker

14 Ziekenhuis Rivierenland
In 2021 voerde het Ziekenhuis Rivierenland 14 operaties uit bij kwaadaardige endeldarmkanker.
Bron: Transparantiekalender 2021

Aantal operaties dikkedarmkanker

48 Ziekenhuis Rivierenland
In 2021 voerde het Ziekenhuis Rivierenland 48 operaties uit bij kwaadaardige darmkanker.
Bron: Transparantiekalender 2021

Locaties en contactinformatie

Locaties

  • Tiel Hoofdlocatie
    Pres. Kennedylaan 1
    4002 WP Tiel
  • Culemborg
    Elisabethdreef 4
    4101 KL Culemborg
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen