Ziekenhuis Rivierenland

Ziekenhuis Rivierenland

Bekijk locaties en contactinformatie

Introductie door Ziekenhuis Rivierenland

Ziekenhuis Rivierenland is een streekziekenhuis in de regio Midden Betuwe. Het ziekenhuis biedt een breed pakket aan medisch specialistische zorg in een veilige en gastvrije omgeving, op de hoofdlocatie in Tiel en de buitenpolikliniek in Culemborg. Die zorg willen we bieden in nauwe samenwerking met de andere zorgaanbieders binnen de regio Rivierenland.

Het ziekenhuis wordt door de patiënten gekenmerkt als hét mensenziekenhuis. Als zorgverleners en zorgvragers kennen we elkaar, en we vinden het belangrijk dat inwoners van de Betuwe op ons kunnen rekenen en samen met ons hun gezondheid op nummer één zetten. Dat betekent dat we ook veel aandacht willen besteden aan het voorkómen van gezondheidsproblemen. Daar hoort aandacht voor laaggeletterdheid en aandacht voor een gezonde levensstijl, waarvan rookvrij, gezonde voeding én voldoende beweging deel uitmaken. Als voorkomen niet lukt, kunt u rekenen op uitstekende medische zorg.

Al jaren streven naar een uitstekende kwaliteit van onze zorg. Een kwaliteit, die in november 2018 bevestigd werd toen we de internationale kwaliteitsaccreditatie JCI (Joint Commission International) behaalden. Trots zijn we: het gouden JCI zegel betekent dat kwaliteit en het continu aandacht hebben voor kwaliteitsverbetering in ons DNA zit. Voor u als patiënt betekent het dat u kunt rekenen op de beste medische en verpleegkundige zorg.

55.947 Eerste polibezoeken
18.239 Opnames

Kwaliteitscijfers

Ziekenhuis Rivierenland

Darmkanker

Operatie bij darmkanker

Je kunt verschillende behandelingen krijgen als je darmkanker hebt. Welke behandeling je krijgt, ligt aan hoe erg je kanker is. Vaak krijg je eerst een operatie. Het is belangrijk dat er na de operatie geen kankerweefsel achterblijft. Een operatie is geslaagd als de randen van de operatiewond ‘schoon’ zijn. Er zijn daar dan geen kankercellen meer.

Het ziekenhuis houdt deze gegevens bij:

 • Hoe vaak doen ze een operatie bij darmkanker? Een operatie bij darmkanker gaat vaak beter als een ziekenhuis het vaak doet. Doet het ziekenhuis die operatie niet vaak genoeg? Dan mogen ze de operatie helemaal niet meer doen.
 • Blijft er kanker over na de operatie? En hoeveel?
 • Hoe vaak gaat er iets mis na de operatie?

Aantal operaties endeldarmkanker

14 Ziekenhuis Rivierenland
In 2021 voerde het Ziekenhuis Rivierenland 14 operaties uit bij kwaadaardige endeldarmkanker.
Bron: Transparantiekalender 2022

Aantal operaties dikkedarmkanker

48 Ziekenhuis Rivierenland
In 2021 voerde het Ziekenhuis Rivierenland 48 operaties uit bij kwaadaardige darmkanker.
Bron: Transparantiekalender 2022

Complicaties na de operatie bij endeldarmkanker

27,00% Ziekenhuis Rivierenland
19,97% Landelijk gemiddelde
In 2021 is bij 27,00% van de patiënten met endeldarmkanker in Ziekenhuis Rivierenland een ernstige complicatie opgetreden na de operatie.
Bron: Transparantiekalender 2022

Complicaties na de operatie bij dikkedarmkanker

8,00% Ziekenhuis Rivierenland
12,12% Landelijk gemiddelde
In 2021 is bij 8,00% van de patiënten met dikkedarmkanker in Ziekenhuis Rivierenland een ernstige complicatie opgetreden na de operatie.
Bron: Transparantiekalender 2022

Niet-schone snijvlakken na de operatie

5,00% Ziekenhuis Rivierenland
5,37% Landelijk gemiddelde
In 2021 is bij 5,00% van de patiënten met endeldarmkanker in Ziekenhuis Rivierenland onvoldoende kankerweefsel verwijderd.
Bron: Transparantiekalender 2022

Locaties en contactinformatie

Locaties

 • Tiel Hoofdlocatie
  Pres. Kennedylaan 1
  4002 WP Tiel
 • Culemborg
  Elisabethdreef 4
  4101 KL Culemborg
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen