Ziekenhuis Rivierenland

Ziekenhuis Rivierenland

Bekijk locaties en contactinformatie

Introductie door Ziekenhuis Rivierenland

Ziekenhuis Rivierenland is een streekziekenhuis in de regio Midden Betuwe. Het ziekenhuis biedt een breed pakket aan medisch specialistische zorg in een veilige en gastvrije omgeving, op de hoofdlocatie in Tiel en de buitenpolikliniek in Culemborg. Die zorg willen we bieden in nauwe samenwerking met de andere zorgaanbieders binnen de regio Rivierenland.

Het ziekenhuis wordt door de patiënten gekenmerkt als hét mensenziekenhuis. Als zorgverleners en zorgvragers kennen we elkaar, en we vinden het belangrijk dat inwoners van de Betuwe op ons kunnen rekenen en samen met ons hun gezondheid op nummer één zetten. Dat betekent dat we ook veel aandacht willen besteden aan het voorkómen van gezondheidsproblemen. Daar hoort aandacht voor laaggeletterdheid en aandacht voor een gezonde levensstijl, waarvan rookvrij, gezonde voeding én voldoende beweging deel uitmaken. Als voorkomen niet lukt, kunt u rekenen op uitstekende medische zorg.

Al jaren streven naar een uitstekende kwaliteit van onze zorg. Een kwaliteit, die in november 2018 bevestigd werd toen we de internationale kwaliteitsaccreditatie JCI (Joint Commission International) behaalden. Trots zijn we: het gouden JCI zegel betekent dat kwaliteit en het continu aandacht hebben voor kwaliteitsverbetering in ons DNA zit. Voor u als patiënt betekent het dat u kunt rekenen op de beste medische en verpleegkundige zorg.

55.947 Eerste polibezoeken
18.239 Opnames

Kwaliteitscijfers

Ziekenhuis Rivierenland

Beroerte

Behandeling na een beroerte

Ieder jaar krijgen ongeveer 41.000 mensen een beroerte. Een beroerte heet ook wel een CVA: een Cerebro Vasculair Accident. Dit betekent ‘een ongeluk in de bloedvaten van de hersenen’. Een beroerte betekent dat er te weinig zuurstof en glucose (suiker) naar de hersenen gaat. De hersenen werken hierdoor niet goed meer, en ze raken beschadigd.

Er zijn verschillende vormen van een beroerte:

  • Herseninfarct
    Bij een herseninfarct is er een bloedpropje of een bloedstolsel in de bloedbaan naar je hersenen gekomen. Je hersenen krijgen dan te weinig bloed. 
  • Hersenbloeding
    Bij een hersenbloeding zit er een scheurtje in een bloedvat bij de hersenen. Er lekt dan veel bloed op één plek, en dit duwt de hersenen aan de kant. 
  • TIA
    Een TIA is een kortdurende beroerte. Eén van de bloedvaten naar de hersenen raakt dan korte tijd afgesloten. Je hebt dan tijdelijk klachten, die horen bij een beroerte. 

Er zijn verschillende behandelingen mogelijk bij een herseninfarct, een hersenbloeding en een TIA. Bijvoorbeeld met medicijnen om je bloed te verdunnen bij een herseninfarct of een TIA. Of juist medicijnen om het bloed beter te laten stollen, bij een hersenbloeding. Soms is een operatie nodig, om de problemen te verhelpen of te verminderen.

Het ziekenhuis houdt bij hoeveel patiënten ze behandelen bij een beroerte. Er wordt daarbij gekeken naar patiënten met een herseninfarct, en patiënten met een hersenbloeding. Zo kan het ziekenhuis rekening houden met het aantal patiënten dat het kan verwachten. Ook kan het ziekenhuis hulp bieden bij een gezonde leefstijl, om beroertes vaker te voorkomen.

Aantal patiënten met een beroerte (CVA)

Deze gegevens zijn niet beschikbaar.

Aantal patiënten met een herseninfarct

Deze gegevens zijn niet beschikbaar.

Aantal patiënten met een hersenbloeding

Deze gegevens zijn niet beschikbaar.

Locaties en contactinformatie

Locaties

  • Tiel Hoofdlocatie
    Pres. Kennedylaan 1
    4002 WP Tiel
  • Culemborg
    Elisabethdreef 4
    4101 KL Culemborg
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen