UMC Utrecht

Het Universitair Medisch Centrum Utrecht is de grootste publieke zorginstelling van Midden-Nederland. Het Wilhelmina Kinderziekenhuis en de Faculteit Geneeskunde van de Universiteit Utrecht maken deel uit van het UMC Utrecht. Met meer dan 11.000 mensen wordt voortdurend gebouwd aan goede zorg met als bouwstenen kennis en mensen.

Het UMC Utrecht wil patiënt en samenleving toegang geven tot de beste zorg. De opdracht is helder: het UMC Utrecht wil dat mensen gezond worden en blijven. Niet de ziekte, maar de gezondheid staat voorop. Om die belofte te kunnen inlossen werken onze artsen, onderzoekers en academische studenten samen aan oplossingen voor grote medische vraagstukken. Al hun inspanningen zijn erop gericht u gezond te maken en te houden. En waar mogelijk ziekte te voorkomen. Nu en in de toekomst.

Onze missie
Het UMC Utrecht is een internationaal toonaangevend universitair medisch centrum waarin kennis over gezondheid, ziekte en zorg voor patiënt en samenleving wordt gemaakt, getoetst, gedeeld en toegepast.

Het UMC Utrecht richt haar medisch wetenschappelijk onderzoek op de volgende zes speerpunten: brain, infection and immunity, circulatory health, personalized cancer care, regenerative medicine and stem cells, child health.

Kwaliteit / Behandelresultaten

UMC Utrecht

Darmkanker

Operatie bij darmkanker

Vaak is een operatie de eerste stap bij de behandeling van darmkanker. Het is belangrijk dat er na de operatie geen kankerweefsel achterblijft. Soms is het niet mogelijk om het kankerweefsel helemaal weg te halen. De operatie kan er dan wel voor zorgen dat je minder klachten hebt.

Net als bij andere operaties, kun je na een darmkankeroperatie last krijgen van een complicatie. Complicaties zijn bijvoorbeeld een nabloeding of wondinfectie.

Een operatie bij darmkanker is risicovol. Over het algemeen verloopt de operatie beter als het ziekenhuis er veel ervaring mee heeft.

Niet-schone snijvlakken na de operatie

0,00% UMC Utrecht
2,98% Landelijk gemiddelde
In 2019 is bij 0,00% van de patiënten met endeldarmkanker in het UMC Utrecht onvoldoende kankerweefsel verwijderd.
Bron: Transparantiekalender 2019

Complicaties na de operatie bij endeldarmkanker

8,90% UMC Utrecht
19,38% Landelijk gemiddelde
In 2019 is bij 8,90% van de patiënten met endeldarmkanker in het UMC Utrecht een ernstige complicatie opgetreden na de operatie.
Bron: Transparantiekalender 2019

Complicaties na de operatie bij dikkedarmkanker

17,30% UMC Utrecht
14,04% Landelijk gemiddelde
In 2019 is bij 17,30% van de patiënten met dikkedarmkanker in het UMC Utrecht een ernstige complicatie opgetreden na de operatie.
Bron: Transparantiekalender 2019

Aantal operaties endeldarmkanker

42 UMC Utrecht
In 2019 voerde het het UMC Utrecht 42 operaties uit bij kwaadaardige endeldarmkanker.
Bron: Transparantiekalender 2019

Aantal operaties dikkedarmkanker

53 UMC Utrecht
In 2019 voerde het het UMC Utrecht 53 operaties uit bij kwaadaardige darmkanker.
Bron: Transparantiekalender (Zorginstituut Nederland)

Contactinformatie

Locaties

  • Utrecht
    Heidelberglaan 100
    3584CX Utrecht
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen