Radboudumc

Introductie door het Radboudumc

Het Radboudumc is een universitair medisch centrum voor patiëntenzorg, wetenschappelijk onderzoek en onderwijs en opleidingen, in Nijmegen. Onze missie luidt: to have a significant impact on healthcare. We willen voorop lopen in het vormgeven van de gezondheidszorg van de toekomst. Dat doen we persoonsgericht en innovatief. En in nauwe samenwerking met ons netwerk. Elke patiënt krijgt zo altijd de beste zorg, nu en in de toekomst. Want daar doen we het voor.

78.766 Eerste polibezoeken
39.401 Opnames

Kwaliteitscijfers

Radboudumc

Heupslijtage

Nieuwe heup

Per jaar krijgen meer dan 24.000 mensen een nieuwe heup. Het doel van de operatie is dat je geen last meer hebt van je heup. Of veel minder last. Daarom meet het ziekenhuis op 2 momenten hoe goed het gaat met de patiënt: vóór de operatie, en een jaar na de operatie.

Het ziekenhuis houdt deze gegevens bij:

  • Hoe vaak gaat er iets mis na de operatie?
  • Hoe vaak moeten ze voor de tweede keer opereren?
  • Hoe vaak zetten ze een nieuwe heup? Een operatie voor een nieuwe heup gaat vaak beter als een ziekenhuis het vaak doet. Doet het ziekenhuis die operatie niet vaak genoeg? Dan mogen ze de operatie niet meer doen.
  • Gaat het een jaar na de operatie beter met patiënten? Hebben ze bijvoorbeeld minder pijn, en kunnen ze beter hun dagelijkse dingen doen?

Aantal operaties

217 Radboudumc
In 2021 voerde het Radboudumc 217 heupvervangingen uit.
Bron: Transparantiekalender 2021

Positief effect operatie

0,29 Radboudumc
In 2021 hebben patiënten een gemiddelde verbeterscore van 0,29 na een heupprothese in het Radboudumc. De verbeterscore wordt 12 maanden na de operatie gemeten, met een vragenlijst over bijvoorbeeld mobiliteit, pijn en dagelijkse activiteiten.
Bron: Transparantiekalender 2021

Tweede operatie nodig

1,08% Radboudumc
1,07% Landelijk gemiddelde
In 2021 werd 1,08% van de patiënten in het Radboudumc binnen een jaar opnieuw geopereerd aan dezelfde heup na het plaatsen van een heupprothese.
Bron: Transparantiekalender 2021

Infecties

4,55% Radboudumc
0,74% Landelijk gemiddelde
In 2021 kreeg 4,55% van de patiënten in het Radboudumc een infectie binnen 90 dagen na het plaatsen van een heupprothese.
Bron: Transparantiekalender 2021

Locaties en contactinformatie

Locaties

  • Nijmegen
    Geert Grooteplein Zuid 10
    6525 GA Nijmegen
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen