Radboudumc

Introductie door het Radboudumc

Het Radboudumc is een universitair medisch centrum voor patiëntenzorg, wetenschappelijk onderzoek en onderwijs en opleidingen, in Nijmegen. Onze missie luidt: to have a significant impact on healthcare. We willen voorop lopen in het vormgeven van de gezondheidszorg van de toekomst. Dat doen we persoonsgericht en innovatief. En in nauwe samenwerking met ons netwerk. Elke patiënt krijgt zo altijd de beste zorg, nu en in de toekomst. Want daar doen we het voor.

Kwaliteitscijfers

Radboudumc

Huidkanker

Zorg bij huidkanker / melanoom

Huidkanker is één van de meest voorkomende kankersoorten. Ongeveer 1 op de 6 Nederlanders krijgt huidkanker. De belangrijkste oorzaak is veel in de zon zijn. Er zijn verschillende soorten kanker, zoals een melanoom, plaveiselcelcarcinoom of basaalcelcarcinoom.


Aanvullende behandeling

224 Radboudumc
Aanvullende behandeling - In het Radboudumc zijn in 2021 224 patiënten met een ernstige vorm van huidkanker behandeld met chemotherapie of hormoontherapie.
Bron: Transparantiekalender 2021

Patiënten met uitzaaiingen in melanoomcentrum

79 Radboudumc
Patiënten met uitzaaiingen in melanoomcentrum - In het melanoomcentrum van het Radboudumc zijn in 2021 79 nieuwe patiënten met uitgezaaide huidkanker behandeld.
Bron: Transparantiekalender 2021

Aantal patiënten in melanoomcentrum

280 Radboudumc
In het melanoomcentrum van het Radboudumc waren in 2021 280 patiënten met een ernstige vorm van huidkanker onder behandeling.
Bron: Transparantiekalender 2021

Aanvullende behandeling in melanoomcentrum

87 Radboudumc
In het melanoomcentrum van het Radboudumc hebben in 2021 87 patiënten met huidkanker een aanvullende behandeling gehad, bijvoorbeeld chemotherapie of immunotherapie.
Bron: Transparantiekalender 2021

Locaties en contactinformatie

Locaties

  • Nijmegen
    Geert Grooteplein Zuid 10
    6525 GA Nijmegen
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen