Medisch Centrum Leeuwarden

Medisch Centrum Leeuwarden

Het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL) is een groot, topklinisch opleidingsziekenhuis met locaties in Leeuwarden en in Harlingen. De artsen, verpleegkundigen, paramedici en alle andere medewerkers van het MCL kunnen u deskundig van dienst zijn op het gebied van onderzoek, behandeling en zorg. Onze betrokkenheid bij de patiënt is groot. Met goed teamwork streven we er naar patiënten het beste te bieden. Het MCL richt zich op patiënten uit zowel binnen als buiten Friesland.

Kwaliteit / Behandelresultaten

Medisch Centrum Leeuwarden

Heupslijtage

Nieuwe heup

Jaarlijks krijgen duizenden mensen een nieuwe heup. Om de kwaliteit te meten houdt het ziekenhuis een aantal cijfers bij. Als eerste houden ze bij hoe vaak er een ernstige infectie aan de wond optreedt na de heupoperatie, en hoe vaak een tweede operatie nodig is. Ook wordt gemeten wat het resultaat is van de operatie na een jaar tijd, en hoe vaak artsen in het ziekenhuis de operatie uitvoeren.

Infecties

0,83% Medisch Centrum Leeuwarden
0,78% Landelijk gemiddelde
In 2018 kreeg 0,83% van de patiënten in Medisch Centrum Leeuwarden een infectie binnen 90 dagen na het plaatsen van een heupprothese.
Bron: Transparantiekalender 2018

Tweede operatie nodig

1,22% Medisch Centrum Leeuwarden
2,03% Landelijk gemiddelde
In 2018 werd 1,22% van de patiënten in Medisch Centrum Leeuwarden binnen een jaar opnieuw geopereerd aan dezelfde heup na het plaatsen van een heupprothese.
Bron: Transparantiekalender 2018

Positief effect operatie

37,76% Medisch Centrum Leeuwarden
32,77% Landelijk gemiddelde
In 2018 is de gemiddelde verbeterscore die patiënten geven na een heupprothese 37,76%. Dit is een jaar na de operatie gemeten.
Bron: Transparantiekalender 2018

Aantal operaties

410 Medisch Centrum Leeuwarden
50 Norm
In 2018 voerde Medisch Centrum Leeuwarden 410 heupvervangingen uit. Het ziekenhuis heeft de operatie vaak genoeg gedaan om goede zorg te kunnen bieden.
Bron: Transparantiekalender 2018

Contactinformatie

Locaties

  • Leeuwarden
    Henri Dunantweg 2
    8934 AD Leeuwarden
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen