Leids Universitair Medisch Centrum

Leids Universitair Medisch Centrum

Bekijk locaties en contactinformatie

Introductie door het Leids Universitair Medisch Centrum

Grensverleggend beter worden

De wereld verandert: De bevolking vergrijst, het aantal chronische patienten neemt toe, de medische kosten stijgen, en er is sprake van een spanningsveld tussen technische mogelijkheden en bedreigingen. De gezondheid van de wereldbevolking is één van de grootste uitdagingen van onze tijd. Het LUMC gelooft dat deze uitdaging vraagt om een duidelijke visie en missie. Interactief samenspel tussen onze kerntaken is hierbij onmisbaar.

Binnen het LUMC worden studenten voorbereid op een leven lang innoveren en leren. Onderzoekers laten zich inspireren en toetsen hun bevindingen direct in de praktijk. Patiënten kunnen erop vertrouwen dat zij volgens de meest actuele stand van de wetenschap geholpen worden. Het LUMC gelooft hierbij in genezen maar ook in voorkomen.

Door bedrijven en organisaties in de regio en daarbuiten te betrekken maakt het LUMC innovaties en nieuwe toepassingen daadwerkelijk mogelijk. Op deze manier wil het LUMC een voorstrekkersrol spelen in het ontwikkelen van oplossingen van gezondheidsvraagstukken.

‘Het LUMC staat als innovator voor de verbetering van de gezondheidszorg en de gezondheid van mensen’.

71.253 Eerste polibezoeken
38.835 Opnames

Kwaliteitscijfers

Leids Universitair Medisch Centrum

Slokdarmkanker

Operatie bij slokdarmkanker

Na iedere operatie kunnen er problemen ontstaan. Een ander woord hiervoor is complicaties. Bij een operatie zoals bij slokdarmkanker kun je bijvoorbeeld een ontsteking krijgen aan de wond. De kans op een ontsteking hangt af van een aantal zaken. Bijvoorbeeld van zorg in het ziekenhuis. Maar ook van je leeftijd en gezondheid. Het ziekenhuis houdt daarom bij hoeveel mensen een complicatie krijgen na de operatie.

Het ziekenhuis houdt deze gegevens bij:

  • Hoe vaak gaat de operatie goed?
  • Hoe vaak gaat er iets mis na de operatie? Bijvoorbeeld een nabloeding of een ontsteking?
  • Hoe vaak doen ze een operatie bij slokdarmkanker? Een operatie bij slokdarmkanker gaat vaak beter als een ziekenhuis het vaak doet. Doet het ziekenhuis die operatie niet zo vaak? Dan mag het ziekenhuis de operatie niet meer doen.

Aantal operaties

33 Leids Universitair Medisch Centrum
20 Norm
In 2021 voerde het het Leids Universitair Medisch Centrum 33 operaties uit bij slokdarmkanker. Dit zijn bijvoorbeeld operaties waarbij (delen van) de slokdarm of maag worden verwijderd. Het ziekenhuis heeft de operaties vaak genoeg gedaan.
Bron: Transparantiekalender 2021

Complicaties na de operatie

16,20% Leids Universitair Medisch Centrum
24,01% Landelijk gemiddelde
In 2021 heeft 16,20% van de patiënten in het Leids Universitair Medisch Centrum ernstige complicaties gekregen na een operatie bij slokdarmkanker.
Bron: Transparantiekalender 2021

Schone snijvlakken na de operatie

91,40% Leids Universitair Medisch Centrum
95,28% Landelijk gemiddelde
In 2021 is bij 91,40% van de patiënten in het Leids Universitair Medisch Centrum voldoende kankerweefsel weggehaald bij de operatie.
Bron: Transparantiekalender 2021

Overleden patiënten

2,70% Leids Universitair Medisch Centrum
2,32% Landelijk gemiddelde
In 2021 is in het Leids Universitair Medisch Centrum 2,70% van de patiënten overleden binnen 30 dagen na de operatie.
Bron: Transparantiekalender 2021

Locaties en contactinformatie

Locaties

  • Leids Universitair Medisch Centrum
    Albinusdreef 2
    2333 ZA Leiden
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen