Gelre ziekenhuizen

Introductie door Gelre ziekenhuizen

Gelre ziekenhuizen is met 3.500 medewerkers, 220 medisch specialisten, 300 vrijwilligers en een verzorgingsgebied van ruim 280.000 inwoners één van de grotere ziekenhuizen in Nederland. In samenhang met de eerste en derdelijnsgezondheidszorg vormen wij een transmuraal zorgnetwerk in de regio Apeldoorn - Zutphen, waar onze twee ziekenhuizen, buitenpoliklinieken in Lochem, Epe, Dieren en Doesburg en een Diagnostisch Centrum en Gelre Sport in Apeldoorn zich bevinden.

Gelre ziekenhuizen is een topklinisch opleidingsziekenhuis met erkenningen voor achttien medische vervolgopleidingen. Bovendien zijn wij het teaching hospital waar co-assistenten hun co-schappen lopen in het kader van hun SUMMA-opleiding (Selective Utrecht Medical MAster). Verder beschikken wij over erkenningen voor verpleegkundige (vervolg)opleidingen en medisch ondersteunende beroepsopleidingen.

Wij streven voortdurend naar verbetering en innovatie, onder meer door opleiding en onderzoek een prominente plaats te geven. Wij willen dat bovendien doen op een manier waarbij mensen zodanig tegemoet worden getreden, dat zij ook anderen zullen aanbevelen om van onze zorg gebruik te maken. Hoffelijkheid, veiligheid, deskundigheid en vernieuwend zijn onze kernwaarden.

Kwaliteitscijfers

Gelre ziekenhuizen

Maagkanker

Operatie bij maagkanker

Moet je geopereerd worden bij maagkanker? Dan is het belangrijk dat er na de operatie geen kankerweefsel achterblijft. Een operatie is geslaagd als de randen van de operatiewond ‘schoon’ zijn. Dus, als er geen kankercellen meer zijn. Het ziekenhuis houdt deze cijfers bij. Net als bij alle andere operaties, bestaat ook bij een maagkankeroperatie de mogelijkheid dat er een complicatie optreedt, bijvoorbeeld een nabloeding of wondinfectie. Een complicatie is niet altijd te voorkomen, maar de mate waarin complicaties voorkomen, zegt iets over de kwaliteit van zorg. 

Schone snijvlakken na de operatie

100,00% Gelre ziekenhuizen
95,35% Landelijk gemiddelde
In 2021 is bij 100,00% van de patiënten in Gelre ziekenhuizen voldoende kankerweefsel weggehaald bij de operatie.
Bron: Transparantiekalender 2021

Complicaties na de operatie

10,60% Gelre ziekenhuizen
17,00% Landelijk gemiddelde
In 2021 heeft 10,60% van de patiënten in Gelre ziekenhuizen ernstige complicaties gekregen na een operatie bij maagkanker.
Bron: Transparantiekalender 2021

Aantal operaties

18 Gelre ziekenhuizen
20 Norm
In 2021 voerde Gelre ziekenhuizen 18 operaties uit bij maagkanker. Het ziekenhuis heeft de operaties niet vaak genoeg gedaan.
Toelichting van het ziekenhuis:

Operaties voor maagkanker moeten in een slokdarmcentrum verricht worden. In totaal worden in Gelre ziekenhuizen 50-60 slokdarm- en maagoperaties per jaar verricht met een bovengemiddelde kwaliteit. 

De samenwerking met andere centra wordt verder versterkt om daarmee het volume verder te verhogen. 

Daarnaast zijn maagoperaties voor andere vormen van kanker niet in dit aantal meegenomen.

Bron: Transparantiekalender 2021

Overleden patiënten

0,00% Gelre ziekenhuizen
2,88% Landelijk gemiddelde
In 2021 is in Gelre ziekenhuizen 0,00% van de patiënten overleden binnen 30 dagen na de operatie.
Bron: Transparantiekalender 2021

Toelichting

Sinds 2016 werkt Gelre ziekenhuizen op het gebied van oncologische chirurgie samen met ziekenhuis Isala in Zwolle. Dat doen we binnen het Regionaal Oncologisch Netwerk. Patiënten komen vanuit Zwolle naar Apeldoorn en gaan na het herstel weer terug naar hun eigen ziekenhuis voor de nacontroles en eventuele nabehandeling. 

Dankzij de afspraken binnen dit netwerk kunnen artsen en teams bepaalde moeilijke (complexe) operaties vaker uitvoeren. Zo specialiseren ze zich steeds verder. We streven op die manier naar steeds betere kwaliteit van de behandelingen. Ook een gedegen voorbereiding en goede nazorg zijn belangrijk zodat u als patiënt de best mogelijke zorg krijgt.

In totaal worden 50-60 slokdarm- en maagoperaties per jaar verricht met een bovengemiddelde kwaliteit. 

Voor verdere informatie kijkt u op maagkanker

Locaties en contactinformatie

Locaties

 • Gelre ziekenhuizen Apeldoorn
  Albert Schweitzerlaan 31
  7334 DZ Apeldoorn
 • Gelre ziekenhuizen Zutphen
  Den Elterweg 77
  7207 AE Zutphen
 • Gelre Sport
  Laan van Westenenk 6
  7336 AZ Apeldoorn
 • Buitenpolikliniek Doesburg
  De Linie 3 b
  6982 AZ Doesburg
 • Buitenpolikliniek Epe
  Willem Tellstraat 17
  8162 ET Epe
 • Buitenpolikliniek Lochem
  Zwiepseweg 105
  7241 GR Lochem
 • Buitenpolikliniek Dieren
  Wilhelminaweg 80
  6951 BR Dieren
 • Gelre Diagnostisch Centrum
  John F. Kennedylaan 32
  7314 PS Apeldoorn
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen