Gelre ziekenhuizen

Introductie door Gelre ziekenhuizen

Gelre ziekenhuizen is met 3.500 medewerkers, 220 medisch specialisten, 300 vrijwilligers en een verzorgingsgebied van ruim 280.000 inwoners één van de grotere ziekenhuizen in Nederland. In samenhang met de eerste en derdelijnsgezondheidszorg vormen wij een transmuraal zorgnetwerk in de regio Apeldoorn - Zutphen, waar onze twee ziekenhuizen, buitenpoliklinieken in Lochem, Epe, Dieren en Doesburg en een Diagnostisch Centrum en Gelre Sport in Apeldoorn zich bevinden.

Gelre ziekenhuizen is een topklinisch opleidingsziekenhuis met erkenningen voor achttien medische vervolgopleidingen. Bovendien zijn wij het teaching hospital waar co-assistenten hun co-schappen lopen in het kader van hun SUMMA-opleiding (Selective Utrecht Medical MAster). Verder beschikken wij over erkenningen voor verpleegkundige (vervolg)opleidingen en medisch ondersteunende beroepsopleidingen.

Wij streven voortdurend naar verbetering en innovatie, onder meer door opleiding en onderzoek een prominente plaats te geven. Wij willen dat bovendien doen op een manier waarbij mensen zodanig tegemoet worden getreden, dat zij ook anderen zullen aanbevelen om van onze zorg gebruik te maken. Hoffelijkheid, veiligheid, deskundigheid en vernieuwend zijn onze kernwaarden.

Kwaliteitscijfers

Gelre ziekenhuizen

Halsslagadervernauwing

Operatie aan een vernauwde halsslagader

Bij een operatie aan de halsslagader haalt de arts de vernauwing in de halsslagader weg. Dit gebeurt met een operatie in de hals. Het is ook mogelijk om de vernauwing in de halsslagader op te rekken en er een buisje (stent) in te plaatsen.

Om de kwaliteit te meten van de behandeling houdt het ziekenhuis bij hoe vaak er complicaties zijn na de operatie, en hoeveel patiënten zijn overleden binnen 30 dagen. Ook is van belang of je snel kunt worden behandeld na een beroerte, en of de artsen in het ziekenhuis de operatie vaak genoeg uitvoeren.

Complicaties na de operatie

2,20% Gelre ziekenhuizen
1,81% Landelijk gemiddelde
In 2021 is bij 2,20% van de geopereerde patiënten in Gelre ziekenhuizen sprake van beroerte na de ingreep.
Toelichting van het ziekenhuis:

Door het kleine aantal van dit type behandelingen per jaar, hebben uitkomsten van individuele patiënten veel invloed op het totale percentage. Hierdoor lijkt het alsof Gelre ziekenhuizen minder goed scoort dan landelijk gemiddeld, dit kan zijn veroorzaakt door de uitkomst bij 1 of enkele patiënten. Wanneer wordt vergeleken met alle andere ziekenhuizen in Nederland, scoort Gelre ziekenhuizen niet betekenisvol afwijkend.

Bron: Transparantiekalender 2021

Overleden patiënten

0,80% Gelre ziekenhuizen
0,94% Landelijk gemiddelde
In 2021 is in Gelre ziekenhuizen 0,80% van de patiënten overleden binnen 30 dagen na de operatie.
Bron: Transparantiekalender 2021

Snelle behandeling

82,60% Gelre ziekenhuizen
80,42% Landelijk gemiddelde
In 2021 is 82,60% van de patiënten met een beroerte (zonder lichamelijke of geestelijke schade) geopereerd in het Gelre ziekenhuizen binnen 2 weken na de eerste afspraak met de neuroloog.
Bron: Transparantiekalender 2021

Aantal operaties

46 Gelre ziekenhuizen
20 Norm
In 2021 voerde het Gelre ziekenhuizen 46 ingrepen aan een vernauwde halsslagader uit. Het ziekenhuis heeft de operatie vaak genoeg gedaan om goede zorg te kunnen bieden.
Bron: Transparantiekalender 2021

Locaties en contactinformatie

Locaties

 • Gelre ziekenhuizen Apeldoorn
  Albert Schweitzerlaan 31
  7334 DZ Apeldoorn
 • Gelre ziekenhuizen Zutphen
  Den Elterweg 77
  7207 AE Zutphen
 • Gelre Sport
  Laan van Westenenk 6
  7336 AZ Apeldoorn
 • Buitenpolikliniek Doesburg
  De Linie 3 b
  6982 AZ Doesburg
 • Buitenpolikliniek Epe
  Willem Tellstraat 17
  8162 ET Epe
 • Buitenpolikliniek Lochem
  Zwiepseweg 105
  7241 GR Lochem
 • Buitenpolikliniek Dieren
  Wilhelminaweg 80
  6951 BR Dieren
 • Gelre Diagnostisch Centrum
  John F. Kennedylaan 32
  7314 PS Apeldoorn
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen