ZorgSaam Zorggroep Zeeuws-Vlaanderen

Hulst, Oostburg, Terneuzen

Bekijk locaties en contactinformatie

ZorgSaam Zorggroep Zeeuws-Vlaanderen is de specialist in zorg voor jong en oud in de regio Zeeuws-Vlaanderen én daarbuiten. ZorgSaam biedt ziekenhuiszorg, ambulancezorg, thuiszorg en ouderenzorg. Met deze verschillende onderdelen zijn we in staat om naadloos op elkaar aansluitende zorg te verstrekken. De zorg is afgestemd op de behoefte van u als patiënt, cliënt of bewoner.

Voor op elkaar aansluitende goede zorg (ketenzorg) werkt ZorgSaam nauw samen met andere zorgverleners in de regio. Op die manier is de zorg in heel Zeeuws-Vlaanderen, van de kust tot aan het havengebied van Antwerpen, goed georganiseerd en dichtbij de mensen.

De kwaliteit en veiligheid van onze zorg vinden wij als zorgaanbieder erg belangrijk. ZorgSaam Zorggroep Zeeuws-Vlaanderen wil door middel van samenwerking tussen ziekenhuis, thuiszorg, ouderenzorg en ambulance een goede kwaliteit en veiligheid van onze diensten en services garanderen en deze verder verbeteren.

Onze missie hierin is het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van de Zeeuws-Vlaamse bevolking. Het leveren van doelmatige, kwalitatief goede en veilige zorg staat hierbij voorop. De patiënten, cliënten en bewoners moeten kunnen rekenen op zorg in een stabiele en betrouwbare zorgorganisatie.

De zorg die ZorgSaam biedt, wordt uitgespreid over de gehele regio Zeeuws-Vlaanderen. Alle inwoners van de streek kunnen rekenen op zorg dicht bij huis. Vanuit de Zeeuwse functie die het dottercentrum heeft, willen we alle Zeeuwen goede cardiologische zorg geven. Met de servicegerichte poliklinieken in Terneuzen, Oostburg en Hulst bieden we zo dicht mogelijk bij huis goede zorg aan.

Kwaliteit / Behandelresultaten

ZorgSaam Zorggroep Zeeuws-Vlaanderen

Parkinson

Behandeling bij ziekte van Parkinson

Patiënten met de ziekte van Parkinson hebben een groter risico op vallen. Vallen is niet alleen vervelend, het kan ook zorgen voor extra complicaties bijvoorbeeld door een verwonding. Ziekenhuizen houden bij hoeveel patiënten zijn gevallen, zodat ze maatregelen kunnen nemen om dit aantal te verlagen. Bijvoorbeeld door de omgeving veiliger te maken, rekening te houden met valrisico bij het voorschrijven van medicijnen en fysiotherapie. Daarnaast registreren artsen hoeveel patiënten zij hebben met (een verdenking op) Parkinson.

Valongelukken beginstadium Parkinson

0,90% ZorgSaam Zorggroep Zeeuws-Vlaanderen
2,10% Landelijk gemiddelde
In 2017 is 0,90% van de patiënten met de ziekte van Parkinson in ZorgSaam Zorggroep Zeeuws-Vlaanderen gewond geraakt door een val. Het gaat om patiënten die korter dan 5 jaar Parkinson hebben.
Toelichting van het ziekenhuis:
Bij ZorgSaam hebben in 2017 minder patiënten een valincident dan het landelijk gemiddelde. Dit betreft patiënten met een ziekteduur van 0 tot 5 jaar.
Bron: Transparantiekalender 2017

Valongelukken

10,00% ZorgSaam Zorggroep Zeeuws-Vlaanderen
4,27% Landelijk gemiddelde
In 2017 is 10,00% van de patiënten met de ziekte van Parkinson in ZorgSaam Zorggroep Zeeuws-Vlaanderen gewond geraakt door een val. Het gaat om patiënten die tussen de 5 en 10 jaar Parkinson hebben.
Toelichting van het ziekenhuis:

Bij ZorgSaam hebben in 2017 wat meer patiënten een valincident dan het landelijk gemiddelde. Dit betreft patiënten met een ziekteduur van 5 tot 10 jaar.

Bron: Transparantiekalender 2017

Valongelukken bij langdurige Parkinson

3,30% ZorgSaam Zorggroep Zeeuws-Vlaanderen
5,85% Landelijk gemiddelde
In 2017 is 3,30% van de patiënten met de ziekte van Parkinson in ZorgSaam Zorggroep Zeeuws-Vlaanderen gewond geraakt door een val. Het gaat om patiënten die langer dan 10 jaar Parkinson hebben.
Toelichting van het ziekenhuis:

Bij ZorgSaam hebben in 2017 minder patiënten een valincident dan het landelijk gemiddelde. Dit betreft patiënten met een ziekteduur van meer dan 10 jaar.

Bron: Transparantiekalender 2017

Aantal patiënten

196 ZorgSaam Zorggroep Zeeuws-Vlaanderen
In 2017 zijn er in ZorgSaam Zorggroep Zeeuws-Vlaanderen 196 patiënten behandeld met (een verdenking op) de ziekte van Parkinson.
Toelichting van het ziekenhuis:
Dit betreft het aantal patiënten bij ZorgSaam in 2017 per ziektefase.
Bron: Transparantiekalender 2017

Samenwerking

De behandeling wordt bij ZorgSaam aangeboden en uitgevoerd.

Contactinformatie

Locaties

 • Hulst
  Lyceumstraat 20
  4561 HV Hulst
 • Oostburg
  Pastoor van Genklaan 6
  4501 AJ Oostburg
 • Terneuzen Hoofdlocatie
  Wielingenlaan 2
  4535 PA Terneuzen
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen