SJG Weert

Zorg voor en met de patiënt, dat is SJG Weert. Als kleinschalig streekziekenhuis bieden wij u basiszorg van hoog niveau. Een nauwe samenwerking met andere partners in de regio zorgt ervoor dat u de behandeling krijgt die het best bij u past. Persoonlijk contact, een gemoedelijke sfeer en gastvrijheid kenmerken onze manier van werken. Wij staan voor vernieuwende zorg die steeds weer wordt afgestemd op uw wensen en behoeften. De patiënt staat steeds op de eerste plaats.

Kwaliteit / Behandelresultaten

SJG Weert

Overlijden

Sterftecijfer

Voor ieder ziekenhuis wordt jaarlijks een sterftecijfer uitgerekend. Dit is de Hospital Standard Mortality Ratio (HSMR). Dit sterftecijfer wordt vastgesteld, om te meten of er in een ziekenhuis meer of minder mensen overlijden dan verwacht. Het sterftecijfer is een gemiddelde, dus niet het totale aantal patiënten dat is overleden. Is het sterftecijfer 100, dan wil dat zeggen dat er net zoveel mensen zijn overleden als verwacht. Is het sterftecijfer in een ziekenhuis minder dan 100? Dan zijn er gemiddeld minder mensen overleden dan verwacht. Omdat het sterftecijfer een gemiddelde is, wordt per ziekenhuis uitgerekend hoeveel het ziekenhuis af kan wijken van de ‘100’ om een normaal sterftecijfer te hebben. 

Sterftecijfer

108 124 142 SJG Weert
100 Verwacht
SJG Weert had in 2017 een sterftecijfer van 124. Dit is hoger dan verwacht op basis van de kenmerken van de patiënten in dit ziekenhuis.
Toelichting van het ziekenhuis:

SJG Weert had in 2016 een sterftecijfer van 96. In het jaar 2017 had het ziekenhuis te maken met een onverwacht hoog sterftecijfer. Dit heeft geleid tot nader intern onderzoek. Daaruit is gebleken dat onder de overledenen een hoog aantal patiënten (40%) was met palliatieve zorg bij opname in het ziekenhuis of kort erna. Wat wil zeggen dat zorg wordt gegeven wanneer er geen genezing meer mogelijk is. Omdat de cijfers over één verslagjaar relatief grote variatie hebben, wordt het sterftecijfer ook berekend voor een driejaarsperiode. Dit geeft een preciezer, maar iets minder actueel cijfer. Het sterftecijfer van SJG Weert over de periode 2015-2017 is 104. Klik hier voor het volledige rapport.

Bron: Centraal Bureau voor de Statistiek

Contactinformatie

Locaties

  • Weert
    Vogelsbleek 5
    6001 BE Weert
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen