SJG Weert

Zorg voor en met de patiënt, dat is SJG Weert. Als kleinschalig streekziekenhuis bieden wij u basiszorg van hoog niveau. Een nauwe samenwerking met andere partners in de regio zorgt ervoor dat u de behandeling krijgt die het best bij u past. Persoonlijk contact, een gemoedelijke sfeer en gastvrijheid kenmerken onze manier van werken. Wij staan voor vernieuwende zorg die steeds weer wordt afgestemd op uw wensen en behoeften. De patiënt staat steeds op de eerste plaats.

Kwaliteit / Behandelresultaten

SJG Weert

Borstkanker

Operatie bij borstkanker

Word je geopereerd voor borstkanker? Dan is het belangrijk dat er geen kankerweefsel achterblijft na de operatie. Het ziekenhuis meet daarom bij hoeveel operaties de randen van de operatiewond ‘schoon’ zijn.

Bij een borstsparende operatie is dat lastig omdat de arts zoveel mogelijk van de borst wil behouden. De norm is daarom dat minstens 85 procent van de operaties moet zijn geslaagd (geen kankerweefsel achtergebleven).

Een ziekenhuis dat veel borstkankerpatiënten behandelt, heeft veel ervaring met borstkankerbehandelingen. Daarom houdt het ziekenhuis bij hoeveel patiënten zijn geopereerd, en hoeveel patiënten zijn behandeld zonder operatie.

Niet-schone snijvlakken na de operatie

0,00% SJG Weert
15,00% Norm
In 2019 is bij 0,00% van de patiënten met borstkanker in SJG Weert onvoldoende kankerweefsel verwijderd. Het ziekenhuis voldoet aan de norm van maximaal 15%.
Bron: Transparantiekalender 2019

Aantal nieuwe borstkankerpatiënten die zijn geopereerd

78 SJG Weert
50 Norm
In 2019 behandelde SJG Weert 78 nieuwe patiënten met borstkanker met een operatie. Het ziekenhuis heeft de operatie vaak genoeg gedaan om goede borstkankerzorg te kunnen bieden.
Bron: Transparantiekalender 2019

Aantal nieuwe patiënten die zijn behandeld zonder operatie

14 SJG Weert
In 2019 behandelde SJG Weert 14 nieuwe patiënten met borstkanker zonder operatie. 
Bron: Transparantiekalender 2019

Samenwerking

Excellente borst(kanker)zorg door samenwerking

Sinds begin 2020 is er een intensieve samenwerking met het Alexander Monro Ziekenhuis. Binnen de muren van ons ziekenhuis is voor borstkankerzorg het Alexander Monro Zuidoost Nederland locatie SJG Weert, gerealiseerd. Daarmee kunnen patiënten rekenen op de beste borstkankerzorg. Door samenwerking met de experts van Alexander Monro maken we excellente borstkankerzorg voor de regio Zuidoost Nederland nog beter toegankelijk. Een enthousiast team van professionals staat dagelijks klaar en staat garant voor de meest gespecialiseerde borst(kanker)zorg voor iedereen, zo dichtbij mogelijk.

Contactinformatie

Locaties

  • Weert
    Vogelsbleek 5
    6001 BE Weert
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen