SJG Weert

Zorg voor en met de patiënt, dat is SJG Weert. Als kleinschalig streekziekenhuis bieden wij u basiszorg van hoog niveau. Een nauwe samenwerking met andere partners in de regio zorgt ervoor dat u de behandeling krijgt die het best bij u past. Persoonlijk contact, een gemoedelijke sfeer en gastvrijheid kenmerken onze manier van werken. Wij staan voor vernieuwende zorg die steeds weer wordt afgestemd op uw wensen en behoeften. De patiënt staat steeds op de eerste plaats.

Kwaliteit / Behandelresultaten

SJG Weert

Borstkanker

Operatie bij borstkanker

Word je geopereerd voor borstkanker? Dan is het belangrijk dat er geen kankerweefsel achterblijft na de operatie. Het ziekenhuis meet daarom bij hoeveel operaties de randen van de operatiewond ‘schoon’ zijn.

Bij een borstsparende operatie is dat lastig omdat de arts zoveel mogelijk van de borst wil behouden. De norm is daarom dat minstens 85 procent van de operaties moet zijn geslaagd (geen kankerweefsel achtergebleven).

Een ziekenhuis dat veel borstkankerpatiënten behandelt, heeft veel ervaring met borstkankerbehandelingen. Daarom houdt het ziekenhuis bij hoeveel patiënten zijn geopereerd, en hoeveel patiënten zijn behandeld zonder operatie.

Niet-schone snijvlakken na de operatie

2,00% SJG Weert
15,00% Norm
In 2018 is bij 2,00% van de patiënten met borstkanker in SJG Weert onvoldoende kankerweefsel verwijderd. Het ziekenhuis voldoet aan de norm van maximaal 15%.
Toelichting van het ziekenhuis:

SJG Weert beschikt al een aantal jaren over het ‘roze lintje’. Dit kwaliteitskeurmerk wordt toegekend door de Borstkankervereniging Nederland (BVN). De BVN heeft een monitor ontwikkeld die laat zien hoe de zorg rondom borstkankerpatiënten in ziekenhuizen is georganiseerd. SJG Weert voldoet aan de gestelde criteria, die gebaseerd zijn op wat patiënten verstaan onder optimale zorg.

Indien bestraling onderdeel uitmaakt van de behandeling, werkt SJG Weert nauw samen met gespecialiseerde centra in de regio.

Bron: Transparantiekalender 2018

Aantal nieuwe borstkankerpatiënten die zijn geopereerd

124 SJG Weert
50 Norm
In 2018 behandelde SJG Weert 124 nieuwe patiënten met borstkanker met een operatie. Het ziekenhuis heeft de operatie vaak genoeg gedaan om goede borstkankerzorg te kunnen bieden.
Bron: Transparantiekalender 2018

Aantal nieuwe patiënten die zijn behandeld zonder operatie

9 SJG Weert
27 Landelijk gemiddelde
In 2018 behandelde SJG Weert 9 nieuwe patiënten met borstkanker zonder operatie. 
Bron: Transparantiekalender 2018

Contactinformatie

Locaties

  • Weert
    Vogelsbleek 5
    6001 BE Weert
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen