SJG Weert

Zorg voor en met de patiënt, dat is SJG Weert. Als kleinschalig streekziekenhuis bieden wij u basiszorg van hoog niveau. Een nauwe samenwerking met andere partners in de regio zorgt ervoor dat u de behandeling krijgt die het best bij u past. Persoonlijk contact, een gemoedelijke sfeer en gastvrijheid kenmerken onze manier van werken. Wij staan voor vernieuwende zorg die steeds weer wordt afgestemd op uw wensen en behoeften. De patiënt staat steeds op de eerste plaats.

Kwaliteit / Behandelresultaten

SJG Weert

Geboortezorg

Geboortezorg: keizersnede en ruggenprik

Een arts besluit om het kind te halen via een keizersnede als de gezondheid van de moeder en/of het kind tijdens de bevalling in gevaar komt. Meestal is er een medische reden voor een keizersnede, bijvoorbeeld als het kind met de billen naar beneden ligt (stuitligging). Soms krijgen ook vrouwen waarbij het kind niet in stuit ligt en die voor het eerst bevallen (van een eenling), waarbij de zwangerschap verder is dan 37 weken, een keizersnede. Het ziekenhuis houdt bij hoe vaak dit voorkomt. Ook wordt bijgehouden hoeveel vrouwen een ruggenprik krijgen in de nacht of in het weekend. Dit kan iets zeggen over de aanwezigheid van een arts die de ruggenprik kan geven.

Aantal keizersnedes

16,88% SJG Weert
16,07% Landelijk gemiddelde
In 2019 is bij 16,88% van de bevallingen van een eerste kind in hoofdligging sprake van een keizersnede.
Bron: Transparantiekalender 2019

Ruggenprik tijdens nacht en weekend

49,18% SJG Weert
45,17% Landelijk gemiddelde
In 2019 kreeg 49,18% van de vrouwen die 's nachts of in het weekend bevielen in SJG Weert een ruggenprik. 
Toelichting van het ziekenhuis:

SJG Weert biedt als enige ziekenhuis in Nederland de ‘walking epidural’ aan. Dit is een ruggenprik, maar dan met gehalveerde dosis. Bij deze vorm van pijnbestrijding behoudt de vrouw meer controle, de ontsluiting gaat voortvarender doordat ze kan blijven lopen en de persweeën zijn door de verdoving heen te voelen.

Bron: Transparantiekalender 2019

Contactinformatie

Locaties

  • Weert
    Vogelsbleek 5
    6001 BE Weert
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen