MUMC+

Introductie door het MUMC+

MUMC+

P. Debyelaan 25
6229 HX Maastricht

www.mumc.nl

Kwaliteitscijfers

MUMC+

Digitale zorg

Digitale zorg

Ziekenhuizen bieden steeds meer digitale mogelijkheden aan hun patiënten. Dat is niet alleen handig en snel, maar ook beter voor de patiënt. 

Zo heeft ieder ziekenhuis een digitaal patiëntenportaal. In het patiëntenportaal kun je afspraken maken, labuitslagen bekijken of je medicatieoverzicht inzien. Ook bieden steeds meer ziekenhuizen de mogelijkheid voor digitaal contact: beeldbellen in plaats van een afspraak op de polikliniek, of direct appen of mailen met je zorgverlener via een beveiligde omgeving.

Mensen met een chronische ziekte kunnen in een aantal gevallen gebruik maken van zorg op afstand. Je voert dan thuis zelf eenvoudige controles uit, zoals je bloeddruk of longinhoud, en geeft de uitslagen via een app door aan het ziekenhuis.

Patiëntenportaal

Het MUMC+ heeft een online portaal waar patiënten hun gegevens kunnen inzien.

Bezoek patiëntenportaal

Hoe is de digitale zorg geregeld?

Dit zegt het ziekenhuis zelf over digitale zorg in het MUMC+:

Binnen het Maastricht UMC+ zijn we continue bezig onze zorg verder te verbeteren. Eén van de middelen die we hiervoor inzetten is Digitale Zorg.

Door Digitale Zorg kunnen sommige afspraken met een behandelaar op afstaand plaatsvinden, u hoeft dan niet naar het ziekenhuis te komen. Hiervoor gebruiken we “Beeldbellen” en de App “Beter Dichtbij”. Uw behandelaar geeft aan of dit in uw situatie mogelijk is.

Om patiënten op het juiste moment van de juiste informatie te zetten we inmiddels al voor 6 zorgpaden “MijnZorg" in. Dit wordt voortdurend uitgebreid naar andere zorgpaden. Daarnaast hebben andere Digitale Zorg zoals o.a. thuismeten en MijnMUMC+ veel aandacht en wordt dit steeds verder doorontwikkeld.

Voor meer informatie zie onderstaande website.

Locaties en contactinformatie

Locaties

  • Maastricht
    P. Debyelaan 25
    6229 HX Maastricht
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen