MUMC+

Kwaliteit / Behandelresultaten

MUMC+

Buikslagaderverwijding

Operatie aan een verwijde buikslagader

Tijdens de operatie wordt een kunststof buisje (prothese) in de slagader geplaatst. Dit kan via een buikoperatie of via de lies. De operatie is geslaagd als de prothese op de juiste plek zit en je geen complicaties hebt gekregen na de operatie.

Om de kwaliteit van de operatie te meten, houdt het ziekenhuis bij hoeveel complicaties er zijn na de operatie, en hoeveel patiënten zijn overleden binnen 30 dagen na de operatie. Ook is van belang of de artsen in het ziekenhuis de operatie vaak genoeg uitvoeren. De hier getoonde cijfers gaan alleen over operaties die zijn gepland.

Complicaties na de operatie

21,50% MUMC+
19,75% Landelijk gemiddelde
In 2018 heeft 21,50% van de patiënten in het MUMC+ binnen 30 dagen complicaties gekregen na een geplande operatie aan een verwijding in de buikslagader.
Bron: Transparantiekalender 2018

Overleden patiënten

1,00% MUMC+
1,60% Landelijk gemiddelde
In 2018 is 1,00% van de patiënten in het MUMC+ binnen 30 dagen overleden na een geplande operatie aan een verwijding in de buikslagader.
Bron: Transparantiekalender 2018

Aantal operaties

36 MUMC+
20 Norm
In 2018 voerde het MUMC+ 36 geplande operaties uit aan een verwijding in de buikslagader. Het ziekenhuis heeft de operatie vaak genoeg gedaan om goede zorg te kunnen bieden.
Bron: Transparantiekalender 2018

Contactinformatie

Locaties

  • Maastricht
    P. Debyelaan 25
    6229 HX Maastricht
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen