Maasstad Ziekenhuis

Het Maasstad Ziekenhuis is een topklinisch opleidingsziekenhuis - met 600 bedden - in Rotterdam-Zuid. Jaarlijks bezoeken 500.000 patiënten het ziekenhuis. Het ziekenhuis wil de kwaliteit van leven van patiënten verbeteren. En doet dit vakkundig en zorgzaam. Werkend vanuit de waarden: betrouwbaar, deskundig, verbindend, ambitieus en gastgericht.

Het ziekenhuis biedt een breed pakket aan medische zorg, met vrijwel elk basisspecialisme en een aantal topklinische en bijzondere functies voor complexe zorg, waarvoor ook patiënten buiten de regio naar het Maasstad Ziekenhuis komen. Zo is er onder andere een van de drie Nederlandse brandwondencentra gevestigd, beschikt het ziekenhuis over een Level III Intensive Care (hoogste niveau) en een hartcentrum. Verder heeft het een dialysecentrum, een oncologisch centrum, een robot-expertisecentrum (operaties met behulp van de da Vinci robot), een vaatcentrum, een bariatrie-expertisecentrum voor obesitas (voor patiënten met overgewicht), een revalidatiecentrum en een reumatologisch centrum.

Santeon
Het ziekenhuis is lid van Santeon, een samenwerkingsverband van zeven topklinische ziekenhuizen, gericht op kwaliteitsverbetering en innovatie.

Kwaliteit / Behandelresultaten

Maasstad Ziekenhuis

Heupslijtage

Nieuwe heup

Jaarlijks krijgen duizenden mensen een nieuwe heup. Om de kwaliteit te meten houdt het ziekenhuis een aantal cijfers bij. Als eerste houden ze bij hoe vaak er een ernstige infectie aan de wond optreedt na de heupoperatie, en hoe vaak een tweede operatie nodig is. Ook wordt gemeten wat het resultaat is van de operatie na een jaar tijd, en hoe vaak artsen in het ziekenhuis de operatie uitvoeren.

Infecties

1,12% Maasstad Ziekenhuis
0,89% Landelijk gemiddelde
In 2019 kreeg 1,12% van de patiënten in Maasstad Ziekenhuis een infectie binnen 90 dagen na het plaatsen van een heupprothese.
Bron: Transparantiekalender 2019

Tweede operatie nodig

1,44% Maasstad Ziekenhuis
1,09% Landelijk gemiddelde
In 2019 werd 1,44% van de patiënten in Maasstad Ziekenhuis binnen een jaar opnieuw geopereerd aan dezelfde heup na het plaatsen van een heupprothese.
Bron: Transparantiekalender 2019

Positief effect operatie

32,49% Maasstad Ziekenhuis
In 2019 is de gemiddelde verbeterscore die patiënten geven na een heupprothese 32,49%. Dit is een jaar na de operatie gemeten.
Bron: Transparantiekalender 2019

Aantal operaties

367 Maasstad Ziekenhuis
50 Norm
In 2019 voerde Maasstad Ziekenhuis 367 heupvervangingen uit. Het ziekenhuis heeft de operatie vaak genoeg gedaan om goede zorg te kunnen bieden.
Bron: Transparantiekalender 2019

Contactinformatie

Locaties

  • Rotterdam
    Maasstadweg 21
    3079 DZ Rotterdam
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen