Maasstad Ziekenhuis

Introductie door Maasstad Ziekenhuis

Het Maasstad Ziekenhuis is een topklinisch opleidingsziekenhuis - met 600 bedden - in Rotterdam-Zuid. Jaarlijks bezoeken 500.000 patiënten het ziekenhuis. Het ziekenhuis wil de kwaliteit van leven van patiënten verbeteren. En doet dit vakkundig en zorgzaam. Werkend vanuit de waarden: betrouwbaar, deskundig, verbindend, ambitieus en gastgericht.

Het ziekenhuis biedt een breed pakket aan medische zorg, met vrijwel elk basisspecialisme en een aantal topklinische en bijzondere functies voor complexe zorg, waarvoor ook patiënten buiten de regio naar het Maasstad Ziekenhuis komen. Zo is er onder andere een van de drie Nederlandse brandwondencentra gevestigd, beschikt het ziekenhuis over een Level III Intensive Care (hoogste niveau) en een hartcentrum. Verder heeft het een dialysecentrum, een oncologisch centrum, een robot-expertisecentrum (operaties met behulp van de da Vinci robot), een vaatcentrum, een bariatrie-expertisecentrum voor obesitas (voor patiënten met overgewicht), een revalidatiecentrum en een reumatologisch centrum.

Santeon
Het ziekenhuis is lid van Santeon, een samenwerkingsverband van zeven topklinische ziekenhuizen, gericht op kwaliteitsverbetering en innovatie.

Kwaliteitscijfers

Maasstad Ziekenhuis

Darmkanker

Operatie bij darmkanker

Vaak is een operatie de eerste stap bij de behandeling van darmkanker. Het is belangrijk dat er na de operatie geen kankerweefsel achterblijft. Soms is het niet mogelijk om het kankerweefsel helemaal weg te halen. De operatie kan er dan wel voor zorgen dat je minder klachten hebt.

Net als bij andere operaties, kun je na een darmkankeroperatie last krijgen van een complicatie. Complicaties zijn bijvoorbeeld een nabloeding of wondinfectie.

Een operatie bij darmkanker is risicovol. Over het algemeen verloopt de operatie beter als het ziekenhuis er veel ervaring mee heeft.

Niet-schone snijvlakken na de operatie

0,00% Maasstad Ziekenhuis
5,37% Landelijk gemiddelde
In 2021 is bij 0,00% van de patiënten met endeldarmkanker in Maasstad Ziekenhuis onvoldoende kankerweefsel verwijderd.
Bron: Transparantiekalender 2021

Complicaties na de operatie bij endeldarmkanker

18,80% Maasstad Ziekenhuis
19,97% Landelijk gemiddelde
In 2021 is bij 18,80% van de patiënten met endeldarmkanker in Maasstad Ziekenhuis een ernstige complicatie opgetreden na de operatie.
Bron: Transparantiekalender 2021

Complicaties na de operatie bij dikkedarmkanker

5,00% Maasstad Ziekenhuis
12,12% Landelijk gemiddelde
In 2021 is bij 5,00% van de patiënten met dikkedarmkanker in Maasstad Ziekenhuis een ernstige complicatie opgetreden na de operatie.
Bron: Transparantiekalender 2021

Aantal operaties endeldarmkanker

29 Maasstad Ziekenhuis
In 2021 voerde het Maasstad Ziekenhuis 29 operaties uit bij kwaadaardige endeldarmkanker.
Bron: Transparantiekalender 2021

Aantal operaties dikkedarmkanker

67 Maasstad Ziekenhuis
In 2021 voerde het Maasstad Ziekenhuis 67 operaties uit bij kwaadaardige darmkanker.
Bron: Transparantiekalender 2021

Locaties en contactinformatie

Locaties

  • Rotterdam
    Maasstadweg 21
    3079 DZ Rotterdam
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen