LangeLand Ziekenhuis

Introductie door LangeLand Ziekenhuis

Het LangeLand Ziekenhuis is hét basisziekenhuis voor de regio Zoetermeer, met hoogwaardige, vriendelijke en laagdrempelige zorg in uw vertrouwde omgeving.

Het getoonde rapportcijfer is gebaseerd op een apart imago-onderzoek in 2020 onder zowel patiënten als bezoekers. Uit recent onderzoek (voorjaar 2018) onder alleen patiënten, kreeg onze zorg- en dienstverlening het rapportcijfer 8,1.

Aan de cijfers op deze pagina zult u zien dat we in alle opzichten trots mogen zijn op onze kwaliteit van zorg. Het LangeLand heeft op 30 juni 2014 als eerste ziekenhuis in Nederland het nieuwe NEN-EN 15224:2012 certificaat voor het kwaliteitsmanagementsysteem ontvangen. Daarmee wordt voor wat betreft de ziekenhuisbrede facilitaire en verpleegkundige diensten voor uitvoering van ziekenhuiszorg, voldaan aan de eisen van deze Europese norm. Daarnaast werd het reeds eerder behaalde VMS (Veiligheid Management Systeem) certificaat opnieuw bevestigd. Hiermee bewijst het ziekenhuis een adequate en veilige organisatie te zijn.

We werken er van dag tot dag hard aan om onze zorg nog verder te verbeteren. Uw ervaringen zijn daarbij leidend. Mocht u ons hierover willen informeren, dan is uw reactie van harte welkom via www.langeland.nl, klik dan op "laat uw ervaring of tip achter".

Kwaliteitscijfers

LangeLand Ziekenhuis

Darmkanker

Operatie bij darmkanker

Vaak is een operatie de eerste stap bij de behandeling van darmkanker. Het is belangrijk dat er na de operatie geen kankerweefsel achterblijft. Soms is het niet mogelijk om het kankerweefsel helemaal weg te halen. De operatie kan er dan wel voor zorgen dat je minder klachten hebt.

Net als bij andere operaties, kun je na een darmkankeroperatie last krijgen van een complicatie. Complicaties zijn bijvoorbeeld een nabloeding of wondinfectie.

Een operatie bij darmkanker is risicovol. Over het algemeen verloopt de operatie beter als het ziekenhuis er veel ervaring mee heeft.

Niet-schone snijvlakken na de operatie

0,00% LangeLand Ziekenhuis
5,13% Landelijk gemiddelde
In 2020 is bij 0,00% van de patiënten met endeldarmkanker in LangeLand Ziekenhuis onvoldoende kankerweefsel verwijderd.
Bron: Transparantiekalender 2020

Complicaties na de operatie bij endeldarmkanker

21,50% LangeLand Ziekenhuis
20,31% Landelijk gemiddelde
In 2020 is bij 21,50% van de patiënten met endeldarmkanker in LangeLand Ziekenhuis een ernstige complicatie opgetreden na de operatie.
Bron: Transparantiekalender 2020

Complicaties na de operatie bij dikkedarmkanker

2,40% LangeLand Ziekenhuis
12,10% Landelijk gemiddelde
In 2020 is bij 2,40% van de patiënten met dikkedarmkanker in LangeLand Ziekenhuis een ernstige complicatie opgetreden na de operatie.
Bron: Transparantiekalender 2020

Aantal operaties endeldarmkanker

22 LangeLand Ziekenhuis
In 2020 voerde het LangeLand Ziekenhuis 22 operaties uit bij kwaadaardige endeldarmkanker. Het ziekenhuis heeft de operatie {Voldoet}vaak{/Voldoet}{!Voldoet}niet vaak{/!Voldoet} genoeg gedaan om goede longkankerzorg te kunnen bieden.
Bron: Transparantiekalender 2020

Aantal operaties dikkedarmkanker

28 LangeLand Ziekenhuis
In 2020 voerde het LangeLand Ziekenhuis 28 operaties uit bij kwaadaardige darmkanker. Het ziekenhuis heeft de operatie {Voldoet}vaak{/Voldoet}{!Voldoet}niet vaak{/!Voldoet} genoeg gedaan om goede longkankerzorg te kunnen bieden.
Bron: Transparantiekalender 2020

Locaties en contactinformatie

Locaties

  • LangeLand Hoofdlocatie
    Toneellaan 1
    2725 NA Zoetermeer
  • Huidkliniek/Plastische chirurgie
    Europaweg 151
    2711 ER Zoetermeer
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen