IJsselland Ziekenhuis

Capelle aan den IJssel

Bekijk locaties en contactinformatie

Hier gaat het om u. Dat is het gevoel dat wij u willen geven bij het IJsselland Ziekenhuis. Aan de telefoon, tijdens een consult en bij het bed. Of u nu patiënt bent of een naaste. Als u ons nodig heeft, dan zijn wij er. Onze mensen leveren daarvoor de best denkbare zorg. Professioneel en met aandacht. Elke dag en elk moment. Zorg die wij voortdurend vernieuwen en die wij elke dag beter proberen te maken.

Als algemeen ziekenhuis zorgen wij in eerste instantie voor onze directe omgeving. Ons verzorgingsgebied strekt zich uit over Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel, Nieuwerkerk aan den IJssel, Krimpenerwaard en (de oostelijke kant van) Rotterdam. Wij bieden een breed aanbod van medisch specialistische zorg. De Maag-, darm- en leverzorg (MDL) is het speerpunt van ons ziekenhuis. De zorg voor moeder & kind en de zorg voor kwetsbare ouderen zijn bijzondere aandachtsgebieden van ons ziekenhuis.

Kwaliteit / Behandelresultaten

IJsselland Ziekenhuis

Heupslijtage

Nieuwe heup

Jaarlijks krijgen duizenden mensen een nieuwe heup. Om de kwaliteit te meten houdt het ziekenhuis een aantal cijfers bij. Als eerste houden ze bij hoe vaak er een ernstige infectie aan de wond optreedt na de heupoperatie, en hoe vaak een tweede operatie nodig is. Ook wordt gemeten wat het resultaat is van de operatie na een jaar tijd, en hoe vaak artsen in het ziekenhuis de operatie uitvoeren.

Infecties

1,27% IJsselland Ziekenhuis
0,89% Landelijk gemiddelde
In 2019 kreeg 1,27% van de patiënten in IJsselland Ziekenhuis een infectie binnen 90 dagen na het plaatsen van een heupprothese.
Bron: Transparantiekalender 2019

Tweede operatie nodig

1,69% IJsselland Ziekenhuis
1,09% Landelijk gemiddelde
In 2019 werd 1,69% van de patiënten in IJsselland Ziekenhuis binnen een jaar opnieuw geopereerd aan dezelfde heup na het plaatsen van een heupprothese.
Bron: Transparantiekalender 2019

Positief effect operatie

34,48% IJsselland Ziekenhuis
In 2019 is de gemiddelde verbeterscore die patiënten geven na een heupprothese 34,48%. Dit is een jaar na de operatie gemeten.
Bron: Transparantiekalender 2019

Aantal operaties

268 IJsselland Ziekenhuis
50 Norm
In 2019 voerde IJsselland Ziekenhuis 268 heupvervangingen uit. Het ziekenhuis heeft de operatie vaak genoeg gedaan om goede zorg te kunnen bieden.
Bron: Transparantiekalender 2019

Contactinformatie

Locaties

  • Capelle aan den IJssel
    Prins Constantijnweg 2
    2906 ZC Capelle aan den IJssel
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen