IJsselland Ziekenhuis

Capelle aan den IJssel

Bekijk locaties en contactinformatie

Hier gaat het om u. Dat is het gevoel dat wij u willen geven bij het IJsselland Ziekenhuis. Aan de telefoon, tijdens een consult en bij het bed. Of u nu patiënt bent of een naaste. Als u ons nodig heeft, dan zijn wij er. Onze mensen leveren daarvoor de best denkbare zorg. Professioneel en met aandacht. Elke dag en elk moment. Zorg die wij voortdurend vernieuwen en die wij elke dag beter proberen te maken.

Als algemeen ziekenhuis zorgen wij in eerste instantie voor onze directe omgeving. Ons verzorgingsgebied strekt zich uit over Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel, Nieuwerkerk aan den IJssel, Krimpenerwaard en (de oostelijke kant van) Rotterdam. Wij bieden een breed aanbod van medisch specialistische zorg. De Maag-, darm- en leverzorg (MDL) is het speerpunt van ons ziekenhuis. De zorg voor moeder & kind en de zorg voor kwetsbare ouderen zijn bijzondere aandachtsgebieden van ons ziekenhuis.

Kwaliteit / Behandelresultaten

IJsselland Ziekenhuis

Darmkanker

Operatie bij darmkanker

Vaak is een operatie de eerste stap bij de behandeling van darmkanker. Het is belangrijk dat er na de operatie geen kankerweefsel achterblijft. Soms is het niet mogelijk om het kankerweefsel helemaal weg te halen. De operatie kan er dan wel voor zorgen dat je minder klachten hebt.

Net als bij andere operaties, kun je na een darmkankeroperatie last krijgen van een complicatie. Complicaties zijn bijvoorbeeld een nabloeding of wondinfectie.

Een operatie bij darmkanker is risicovol. Over het algemeen verloopt de operatie beter als het ziekenhuis er veel ervaring mee heeft.

Niet-schone snijvlakken na de operatie

2,60% IJsselland Ziekenhuis
2,98% Landelijk gemiddelde
In 2019 is bij 2,60% van de patiënten met endeldarmkanker in IJsselland Ziekenhuis onvoldoende kankerweefsel verwijderd.
Bron: Transparantiekalender 2019

Complicaties na de operatie bij endeldarmkanker

34,40% IJsselland Ziekenhuis
19,38% Landelijk gemiddelde
In 2019 is bij 34,40% van de patiënten met endeldarmkanker in IJsselland Ziekenhuis een ernstige complicatie opgetreden na de operatie.
Bron: Transparantiekalender 2019

Complicaties na de operatie bij dikkedarmkanker

14,70% IJsselland Ziekenhuis
14,04% Landelijk gemiddelde
In 2019 is bij 14,70% van de patiënten met dikkedarmkanker in IJsselland Ziekenhuis een ernstige complicatie opgetreden na de operatie.
Bron: Transparantiekalender 2019

Aantal operaties endeldarmkanker

57 IJsselland Ziekenhuis
In 2019 voerde het IJsselland Ziekenhuis 57 operaties uit bij kwaadaardige endeldarmkanker.
Bron: Transparantiekalender 2019

Aantal operaties dikkedarmkanker

116 IJsselland Ziekenhuis
In 2019 voerde het IJsselland Ziekenhuis 116 operaties uit bij kwaadaardige darmkanker.
Bron: Transparantiekalender (Zorginstituut Nederland)

Contactinformatie

Locaties

  • Capelle aan den IJssel
    Prins Constantijnweg 2
    2906 ZC Capelle aan den IJssel
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen