HagaZiekenhuis

Introductie door HagaZiekenhuis

Zorgzaamheid, innovatie en samenwerking
Het HagaZiekenhuis staat voor zorgzaamheid, innovatie en samenwerking. Patiëntvriendelijkheid staat bij ons steeds voorop. Medewerkers en patiënten voelen zich bij ons thuis. We leveren topkwaliteit op medisch en verpleegkundig terrein en zijn continu bezig onze zorg te innoveren.

Sinds 2013 vormen we samen met Reinier de Graaf in Delft en het LangeLand Ziekenhuis in Zoetermeer de Reinier Haga Groep. Ook hierin zoeken wij voortdurend de samenwerking op.

Kwaliteitscijfers

HagaZiekenhuis

Buikslagaderverwijding

Operatie aan een verwijde buikslagader

Tijdens de operatie wordt een kunststof buisje (prothese) in de slagader geplaatst. Dit kan via een buikoperatie of via de lies. De operatie is geslaagd als de prothese op de juiste plek zit en je geen complicaties hebt gekregen na de operatie.

Om de kwaliteit van de operatie te meten, houdt het ziekenhuis bij hoeveel complicaties er zijn na de operatie, en hoeveel patiënten zijn overleden binnen 30 dagen na de operatie. Ook is van belang of de artsen in het ziekenhuis de operatie vaak genoeg uitvoeren. De hier getoonde cijfers gaan alleen over operaties die zijn gepland.

Complicaties na de operatie

14,10% HagaZiekenhuis
17,94% Landelijk gemiddelde
In 2020 heeft 14,10% van de patiënten in HagaZiekenhuis binnen 30 dagen complicaties gekregen na een geplande operatie aan een verwijding in de buikslagader.
Toelichting van het ziekenhuis:

Deze indicator wordt berekend over 3 jaar en betreft zowel de open als de endovasculaire operatie/interventie. Hierbij is er bij vijf patiënten in 2018, bij twaalf patiënten in 2019 en bij zes patiënten in 2020 een complicatie opgetreden.

Bron: Transparantiekalender 2020

Overleden patiënten

2,30% HagaZiekenhuis
1,73% Landelijk gemiddelde
In 2020 is 2,30% van de patiënten in HagaZiekenhuis binnen 30 dagen overleden na een geplande operatie aan een verwijding in de buikslagader.
Toelichting van het ziekenhuis:
Deze indicator wordt berekend over 3 jaar. In 2019 zijn 3 patiënten overleden, waarvan 2 patiënten na het ontstaan van complicaties geen verdere interventies wensten. In 2020 is één patiënt overleden. 
Bron: Transparantiekalender 2020

Aantal operaties

46 HagaZiekenhuis
20 Norm
In 2020 voerde HagaZiekenhuis 46 geplande operaties uit aan een verwijding in de buikslagader. Het ziekenhuis heeft de operatie vaak genoeg gedaan om goede zorg te kunnen bieden.
Bron: Transparantiekalender 2020

Locaties en contactinformatie

Locaties

  • Den Haag
    Els Borst-Eilersplein 275
    2545CH Den Haag
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen