HagaZiekenhuis

Introductie door HagaZiekenhuis

Zorgzaamheid, innovatie en samenwerking
Het HagaZiekenhuis staat voor zorgzaamheid, innovatie en samenwerking. Patiëntvriendelijkheid staat bij ons steeds voorop. Medewerkers en patiënten voelen zich bij ons thuis. We leveren topkwaliteit op medisch en verpleegkundig terrein en zijn continu bezig onze zorg te innoveren.

Sinds 2013 vormen we samen met Reinier de Graaf in Delft en het LangeLand Ziekenhuis in Zoetermeer de Reinier Haga Groep. Ook hierin zoeken wij voortdurend de samenwerking op.

Kwaliteitscijfers

HagaZiekenhuis

Halsslagadervernauwing

Operatie aan een vernauwde halsslagader

Bij een operatie aan de halsslagader haalt de arts de vernauwing in de halsslagader weg. Dit gebeurt met een operatie in de hals. Het is ook mogelijk om de vernauwing in de halsslagader op te rekken en er een buisje (stent) in te plaatsen.

Om de kwaliteit te meten van de behandeling houdt het ziekenhuis bij hoe vaak er complicaties zijn na de operatie, en hoeveel patiënten zijn overleden binnen 30 dagen. Ook is van belang of je snel kunt worden behandeld na een beroerte, en of de artsen in het ziekenhuis de operatie vaak genoeg uitvoeren.

Complicaties na de operatie

3,40% HagaZiekenhuis
1,70% Landelijk gemiddelde
In 2020 is bij 3,40% van de geopereerde patiënten in HagaZiekenhuis sprake van beroerte na de ingreep.
Toelichting van het ziekenhuis:

Deze indicator wordt berekend over 3 jaar, zowel over de carotid artery stenting (CAS) als over de carotis end arteriëctomie (CEA). Hierbij heeft er bij de CAS één neurologisch event in 2018 plaatsgevonden.  Bij de CEA heeft er één neurologisch event in 2018 en één in 2019 plaatsgevonden en drie in 2020.

Bron: Transparantiekalender 2020

Overleden patiënten

0,50% HagaZiekenhuis
0,94% Landelijk gemiddelde
In 2020 is in HagaZiekenhuis 0,50% van de patiënten overleden binnen 30 dagen na de operatie.
Bron: Transparantiekalender 2020

Snelle behandeling

77,10% HagaZiekenhuis
83,83% Landelijk gemiddelde
In 2020 is 77,10% van de patiënten met een beroerte (zonder lichamelijke of geestelijke schade) geopereerd in het HagaZiekenhuis binnen 2 weken na de eerste afspraak met de neuroloog.
Bron: Transparantiekalender 2020

Aantal operaties

50 HagaZiekenhuis
20 Norm
In 2020 voerde het HagaZiekenhuis 50 ingrepen aan een vernauwde halsslagader uit. Het ziekenhuis heeft de operatie vaak genoeg gedaan om goede zorg te kunnen bieden.
Bron: Transparantiekalender 2020

Locaties en contactinformatie

Locaties

  • Den Haag
    Els Borst-Eilersplein 275
    2545CH Den Haag
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen