HagaZiekenhuis

Introductie door HagaZiekenhuis

Zorgzaamheid, innovatie en samenwerking
Het HagaZiekenhuis staat voor zorgzaamheid, innovatie en samenwerking. Patiëntvriendelijkheid staat bij ons steeds voorop. Medewerkers en patiënten voelen zich bij ons thuis. We leveren topkwaliteit op medisch en verpleegkundig terrein en zijn continu bezig onze zorg te innoveren.

In het eerste kwartaal van 2023 zullen de laatste formaliteiten afgerond worden om op 1 maart 2023 juridisch te fuseren met het LangeLand Ziekenhuis te Zoetermeer. Door de fusie van het HagaZiekenhuis en LangeLand Ziekenhuis blijft er kwalitatief goede zorg voor patiënten in Den Haag, Zoetermeer en omgeving. Nu én in de toekomst. We organiseren de juiste zorg op de juiste plek in Den Haag en Zoetermeer. De twee locaties gaan HagaZiekenhuis Den Haag en HagaZiekenhuis Zoetermeer heten.

114.327 Eerste polibezoeken
44.963 Opnames

Kwaliteitscijfers

HagaZiekenhuis

Halsslagadervernauwing

Operatie aan een vernauwde halsslagader

Bij een operatie aan de halsslagader haalt de arts de vernauwing in de halsslagader weg. Dit gebeurt met een operatie in de hals. Het is ook mogelijk om de vernauwing in de halsslagader op te rekken en er een buisje (stent) in te plaatsen.

Om de kwaliteit te meten van de behandeling houdt het ziekenhuis bij hoe vaak er complicaties zijn na de operatie, en hoeveel patiënten zijn overleden binnen 30 dagen. Ook is van belang of je snel kunt worden behandeld na een beroerte, en of de artsen in het ziekenhuis de operatie vaak genoeg uitvoeren.

Complicaties na de operatie

3,50% HagaZiekenhuis
1,81% Landelijk gemiddelde
In 2021 is bij 3,50% van de geopereerde patiënten in HagaZiekenhuis sprake van beroerte na de ingreep.
Bron: Transparantiekalender 2021

Overleden patiënten

0,50% HagaZiekenhuis
0,94% Landelijk gemiddelde
In 2021 is in HagaZiekenhuis 0,50% van de patiënten overleden binnen 30 dagen na de operatie.
Bron: Transparantiekalender 2021

Snelle behandeling

74,50% HagaZiekenhuis
80,42% Landelijk gemiddelde
In 2021 is 74,50% van de patiënten met een beroerte (zonder lichamelijke of geestelijke schade) geopereerd in het HagaZiekenhuis binnen 2 weken na de eerste afspraak met de neuroloog.
Bron: Transparantiekalender 2021

Aantal operaties

57 HagaZiekenhuis
20 Norm
In 2021 voerde het HagaZiekenhuis 57 ingrepen aan een vernauwde halsslagader uit. Het ziekenhuis heeft de operatie vaak genoeg gedaan om goede zorg te kunnen bieden.
Bron: Transparantiekalender 2021

Locaties en contactinformatie

Locaties

  • Den Haag
    Els Borst-Eilersplein 275
    2545CH Den Haag
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen