Flevoziekenhuis

Introductie door Flevoziekenhuis

Welkom in het Flevoziekenhuis
Het Flevoziekenhuis is een ziekenhuis van en voor de inwoners van Almere en omgeving. We bieden uitstekende algemene specialistische ziekenhuiszorg aangevuld met een aantal regionale speerpunten, zoals dialyse, borstkanker, darmkanker en geboortezorg. Wij leveren zorg zo dichtbij als mogelijk en in goede afstemming met de patiënt en zijn directe omgeving, de huisartsen, de derde lijn en de thuiszorg en verpleeghuiszorg. Samenwerking met onder andere het Amsterdam UMC zorgt ervoor dat behandelingen op basis van de laatste wetenschappelijke inzichten worden uitgevoerd. We blijven ons constant vernieuwen: werken aan onze kwaliteit, openheid en bejegening.

Kwaliteitscijfers

Flevoziekenhuis

Heupslijtage

Nieuwe heup

Jaarlijks krijgen duizenden mensen een nieuwe heup. Om de kwaliteit te meten houdt het ziekenhuis een aantal cijfers bij. Als eerste houden ze bij hoe vaak er een ernstige infectie aan de wond optreedt na de heupoperatie, en hoe vaak een tweede operatie nodig is. Ook wordt gemeten wat het resultaat is van de operatie na een jaar tijd, en hoe vaak artsen in het ziekenhuis de operatie uitvoeren.

Infecties

0,00% Flevoziekenhuis
0,87% Landelijk gemiddelde
In 2020 kreeg 0,00% van de patiënten in Flevoziekenhuis een infectie binnen 90 dagen na het plaatsen van een heupprothese.
Bron: Transparantiekalender 2020

Tweede operatie nodig

0,00% Flevoziekenhuis
1,12% Landelijk gemiddelde
In 2020 werd 0,00% van de patiënten in Flevoziekenhuis binnen een jaar opnieuw geopereerd aan dezelfde heup na het plaatsen van een heupprothese.
Bron: Transparantiekalender 2020

Positief effect operatie

33,18% Flevoziekenhuis
28,17% Landelijk gemiddelde
In 2020 is de gemiddelde verbeterscore die patiënten geven na een heupprothese 33,18%. Dit is een jaar na de operatie gemeten.
Bron: Transparantiekalender 2020

Aantal operaties

289 Flevoziekenhuis
In 2020 voerde Flevoziekenhuis 289 heupvervangingen uit.
Bron: Transparantiekalender 2020

Locaties en contactinformatie

Locaties

  • Almere
    Hospitaalweg 1
    1315 RA Almere
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen