Flevoziekenhuis

Welkom in het Flevoziekenhuis
Het Flevoziekenhuis is een ziekenhuis van en voor de inwoners van Almere en omgeving . We bieden uitstekende algemene specialistische ziekenhuiszorg aangevuld met een aantal regionale speerpunten, zoals dialyse, borstkanker, darmkanker en geboortezorg. Wij leveren zorg zo dichtbij als mogelijk en in goede afstemming met de patiënt en zijn directe omgeving, de huisartsen, de derde lijn en de thuiszorg en verpleeghuiszorg. Samenwerking met onder andere het AMC zorgt ervoor dat behandelingen op basis van de laatste wetenschappelijke inzichten worden uitgevoerd. We blijven ons constant vernieuwen: werken aan onze kwaliteit, openheid en bejegening.

Kwaliteit / Behandelresultaten

Flevoziekenhuis

Heupslijtage

Nieuwe heup

Jaarlijks krijgen duizenden mensen een nieuwe heup. Om de kwaliteit te meten houdt het ziekenhuis een aantal cijfers bij. Als eerste houden ze bij hoe vaak er een ernstige infectie aan de wond optreedt na de heupoperatie, en hoe vaak een tweede operatie nodig is. Ook wordt gemeten wat het resultaat is van de operatie na een jaar tijd, en hoe vaak artsen in het ziekenhuis de operatie uitvoeren.

Infecties

1,22% Flevoziekenhuis
0,78% Landelijk gemiddelde
In 2018 kreeg 1,22% van de patiënten in Flevoziekenhuis een infectie binnen 90 dagen na het plaatsen van een heupprothese.
Bron: Transparantiekalender 2018

Tweede operatie nodig

4,54% Flevoziekenhuis
2,03% Landelijk gemiddelde
In 2018 werd 4,54% van de patiënten in Flevoziekenhuis binnen een jaar opnieuw geopereerd aan dezelfde heup na het plaatsen van een heupprothese.
Bron: Transparantiekalender 2018

Positief effect operatie

36,46% Flevoziekenhuis
32,77% Landelijk gemiddelde
In 2018 is de gemiddelde verbeterscore die patiënten geven na een heupprothese 36,46%. Dit is een jaar na de operatie gemeten.
Bron: Transparantiekalender 2018

Aantal operaties

241 Flevoziekenhuis
50 Norm
In 2018 voerde Flevoziekenhuis 241 heupvervangingen uit. Het ziekenhuis heeft de operatie vaak genoeg gedaan om goede zorg te kunnen bieden.
Bron: Transparantiekalender 2018

Contactinformatie

Locaties

  • Almere
    Hospitaalweg 1
    1315 RA Almere
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen