Flevoziekenhuis

Introductie door Flevoziekenhuis

Welkom in het Flevoziekenhuis
Het Flevoziekenhuis is een ziekenhuis van en voor de inwoners van Almere en omgeving. We bieden uitstekende algemene specialistische ziekenhuiszorg aangevuld met een aantal regionale speerpunten, zoals dialyse, borstkanker, darmkanker en geboortezorg. Wij leveren zorg zo dichtbij als mogelijk en in goede afstemming met de patiënt en zijn directe omgeving, de huisartsen, de derde lijn en de thuiszorg en verpleeghuiszorg. Samenwerking met onder andere het Amsterdam UMC zorgt ervoor dat behandelingen op basis van de laatste wetenschappelijke inzichten worden uitgevoerd. We blijven ons constant vernieuwen: werken aan onze kwaliteit, openheid en bejegening.

90.455 Eerste polibezoeken
25.702 Opnames

Kwaliteitscijfers

Flevoziekenhuis

Halsslagadervernauwing

Operatie aan een vernauwde halsslagader

Bij een operatie aan de halsslagader haalt de arts de vernauwing in de halsslagader weg. Dit gebeurt met een operatie in de hals. Het is ook mogelijk om de vernauwing in de halsslagader op te rekken en er een buisje (stent) in te plaatsen.

Om de kwaliteit te meten van de behandeling houdt het ziekenhuis bij hoe vaak er complicaties zijn na de operatie, en hoeveel patiënten zijn overleden binnen 30 dagen. Ook is van belang of je snel kunt worden behandeld na een beroerte, en of de artsen in het ziekenhuis de operatie vaak genoeg uitvoeren.

Complicaties na de operatie

1,20% Flevoziekenhuis
1,81% Landelijk gemiddelde
In 2021 is bij 1,20% van de geopereerde patiënten in Flevoziekenhuis sprake van beroerte na de ingreep.
Bron: Transparantiekalender 2021

Overleden patiënten

1,10% Flevoziekenhuis
0,94% Landelijk gemiddelde
In 2021 is in Flevoziekenhuis 1,10% van de patiënten overleden binnen 30 dagen na de operatie.
Bron: Transparantiekalender 2021

Snelle behandeling

93,30% Flevoziekenhuis
80,42% Landelijk gemiddelde
In 2021 is 93,30% van de patiënten met een beroerte (zonder lichamelijke of geestelijke schade) geopereerd in het Flevoziekenhuis binnen 2 weken na de eerste afspraak met de neuroloog.
Bron: Transparantiekalender 2021

Aantal operaties

30 Flevoziekenhuis
20 Norm
In 2021 voerde het Flevoziekenhuis 30 ingrepen aan een vernauwde halsslagader uit. Het ziekenhuis heeft de operatie vaak genoeg gedaan om goede zorg te kunnen bieden.
Bron: Transparantiekalender 2021

Samenwerking

Het Flevoziekenhuis werkt bij de behandeling van halsslagadervernauwing samen met het Amsterdam UMC - locatie AMC. Zo worden electieve carotis stentsplaatsingen (CAS) gedaan in het Amsterdam UMC - locatie AMC.

Locaties en contactinformatie

Locaties

  • Flevoziekenhuis
    Hospitaalweg 1
    1315 RA Almere
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen