BovenIJ ziekenhuis

Introductie door BovenIJ ziekenhuis

Als persoonlijk, verbindend en ondernemend ziekenhuis in groot Amsterdam leggen we de focus op vijf pijlers van integrale zorg: integrale acute zorg, integrale chronische zorg, integrale vrouw-kind zorg, integrale electieve zorg en integrale diagnostiek.

We hebben een duidelijke positie ingenomen in het zorg- en welzijnslandschap van Amsterdam door goede, gerespecteerde relaties met andere zorgprofessionals en de omliggende ziekenhuizen. Daarmee zetten we ons niet alleen in voor de gezondheid van de bewoners, we dragen ook bij aan hun sociaal en maatschappelijk welzijn.

52.639 Eerste polibezoeken
13.429 Opnames

Kwaliteitscijfers

BovenIJ ziekenhuis

Digitale zorg

Digitale zorg

Ziekenhuizen bieden steeds meer digitale mogelijkheden aan hun patiënten. Dat is niet alleen handig en snel, maar ook beter voor de patiënt. 

Zo heeft ieder ziekenhuis een digitaal patiëntenportaal. In het patiëntenportaal kun je afspraken maken, labuitslagen bekijken of je medicatieoverzicht inzien. Ook bieden steeds meer ziekenhuizen de mogelijkheid voor digitaal contact: beeldbellen in plaats van een afspraak op de polikliniek, of direct appen of mailen met je zorgverlener via een beveiligde omgeving.

Mensen met een chronische ziekte kunnen in een aantal gevallen gebruik maken van zorg op afstand. Je voert dan thuis zelf eenvoudige controles uit, zoals je bloeddruk of longinhoud, en geeft de uitslagen via een app door aan het ziekenhuis.

Patiëntenportaal

BovenIJ ziekenhuis heeft een online portaal waar patiënten hun gegevens kunnen inzien.

Bezoek patiëntenportaal

Hoe is de digitale zorg geregeld?

Dit zegt het ziekenhuis zelf over digitale zorg in BovenIJ ziekenhuis:

Als patiënt van het BovenIJ kunt u gebruik maken van verschillende app’s en websites. 

BeterDichtbij

BeterDichtbij is een app waarmee u kunt beeldbellen en appen met zorgverleners van het BovenIJ. Al onze poliklinieken zijn bereikbaar via BeterDichtbij. U kunt berichten en foto’s sturen of vragen stellen. U krijgt binnen 3 werkdagen antwoord. Via BeterDichtbij kunt u ook beeldbellen met uw arts. Dit is op afspraak. Het beeldbellen is een digitaal consult. U hoeft dan niet naar het ziekenhuis te komen.

DigiD

Met uw DigiD laat u zien wie u bent als u op internet iets regelt. Of dat nou bij de overheid is, het onderwijs, de zorg of uw pensioenfonds. In het BovenIJ heeft u een DigiD nodig om te kunnen inloggen op Mijn BovenIJ. Via de website van DigiD kunt u iemand machtigen om mee te kijken in uw medisch dossier.

Mijn BovenIJ patiëntenportaal

Via het patiëntenportaal Mijn BovenIJ kunt u meekijken in uw medisch dossier. U kunt inloggen met uw DigiD. In Mijn BovenIJ vindt u uw afspraken, brieven, folders en uitslagen van onderzoeken. Voorafgaand aan uw afspraak, kunt u op Mijn BovenIJ alvast vragenlijsten invullen. Tot slot kunt u via Mijn BovenIJ online een afspraak maken bij onze bloedafnamepoli.

Online geboorteaangifte

Als uw kindje geboren wordt in het BovenIJ, dan kunt u online geboorteaangifte doen bij de gemeente Amsterdam. U hoeft dan niet meer naar het Stadsloket.

PATIENT+

De keuzehulp van PATIENT+ is een online tool die u helpt om beter te begrijpen wat goed is voor u in uw situatie. Als er een keuzehulp beschikbaar is, ontvangt u per e-mail een link met gebruikersnaam en wachtwoord om in te loggen. De keuzehulp geeft informatie over uw ziekte en de mogelijke behandelingen. Zo bent u goed voorbereid om samen met uw arts te beslissen over uw behandeling.

Persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO)

In een PGO app kunt u informatie downloaden van verschillen partijen, zoals uw huisarts, de apotheek en ziekenhuizen waar u ooit behandeld bent. Zo heeft u al uw zorginformatie op één plek. Het BovenIJ is ook aangesloten op PGO. Dat betekent dat u uw BovenIJ-gegevens veilig kunt downloaden in een PGO app.

Thuismeten

Voor patiënten met COPD, hartfalen, kanker of zwangerschapsdiabetes is er de Thuismeten app.U kunt uw klachten bijhouden en eenvoudige metingen invoeren, die u thuis zelf doet. In de Thuismeten app vindt u ook informatie over uw ziekte en behandeling en krijgt u handige tips.De zorgverlener kijkt op afstand hoe het met u gaat en neemt contact met u op als dat nodig is.

Locaties en contactinformatie

Locaties

  • Amsterdam
    Statenjachtstraat 1
    1034 CS Amsterdam
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen