Slingeland Ziekenhuis

Slingeland Ziekenhuis

Bekijk locaties en contactinformatie

Introductie door Slingeland Ziekenhuis

Het Slingeland Ziekenhuis is een modern algemeen ziekenhuis met 29 specialismen, ruim 300 bedden en bijna 1600 medewerkers. Het huidige Slingeland Ziekenhuis is het ziekenhuis voor het Westelijk deel van de Achterhoek. In het verzorgingsgebied van het Slingeland Ziekenhuis wonen om en nabij 200.000 mensen.


Missie
De missie van het Slingeland Ziekenhuis is “Samen voor een vitale Achterhoek, nu en in de toekomst.”

Visie
Samen voor een vitale Achterhoek geeft uitdrukking aan de ambitie van het ziekenhuis en staat voor een groep professionals in de zorg, die zich iedere dag samen inzetten voor positieve gezondheid en zorg met menselijke maat. Het Slingeland Ziekenhuis zet zich in voor behoud van hoge kwaliteit van zorg, goede bereikbaarheid en betaalbare ziekenhuiszorg in de Achterhoek: de beste zorg dichtbij. Het Slingeland Ziekenhuis biedt een volwaardig aanbod aan zorg. Belangrijke uitgangspunten hierbij zijn inspelen op ontwikkelingen in de omgeving: verandering van de zorgvraag in de Achterhoek, nieuwe inzichten binnen de gezondheidszorg maar ook gebruik maken van de mogelijkheden die nieuwe innovatieve technologieën bieden. Daarnaast is het begrip samen een belangrijk uitgangspunt; samenwerking met andere zorgverleners maar ook met patiënten en hun sociale netwerk.

Kwaliteitscijfers

Slingeland Ziekenhuis

Darmkanker

Operatie bij darmkanker

Vaak is een operatie de eerste stap bij de behandeling van darmkanker. Het is belangrijk dat er na de operatie geen kankerweefsel achterblijft. Soms is het niet mogelijk om het kankerweefsel helemaal weg te halen. De operatie kan er dan wel voor zorgen dat je minder klachten hebt.

Net als bij andere operaties, kun je na een darmkankeroperatie last krijgen van een complicatie. Complicaties zijn bijvoorbeeld een nabloeding of wondinfectie.

Een operatie bij darmkanker is risicovol. Over het algemeen verloopt de operatie beter als het ziekenhuis er veel ervaring mee heeft.

Niet-schone snijvlakken na de operatie

2,90% Slingeland Ziekenhuis
5,13% Landelijk gemiddelde
In 2020 is bij 2,90% van de patiënten met endeldarmkanker in Slingeland Ziekenhuis onvoldoende kankerweefsel verwijderd.
Bron: Transparantiekalender 2020

Complicaties na de operatie bij endeldarmkanker

20,20% Slingeland Ziekenhuis
20,31% Landelijk gemiddelde
In 2020 is bij 20,20% van de patiënten met endeldarmkanker in Slingeland Ziekenhuis een ernstige complicatie opgetreden na de operatie.
Bron: Transparantiekalender 2020

Complicaties na de operatie bij dikkedarmkanker

4,30% Slingeland Ziekenhuis
12,10% Landelijk gemiddelde
In 2020 is bij 4,30% van de patiënten met dikkedarmkanker in Slingeland Ziekenhuis een ernstige complicatie opgetreden na de operatie.
Bron: Transparantiekalender 2020

Aantal operaties endeldarmkanker

20 Slingeland Ziekenhuis
In 2020 voerde het Slingeland Ziekenhuis 20 operaties uit bij kwaadaardige endeldarmkanker.
Bron: Transparantiekalender 2020

Aantal operaties dikkedarmkanker

57 Slingeland Ziekenhuis
In 2020 voerde het Slingeland Ziekenhuis 57 operaties uit bij kwaadaardige darmkanker.
Bron: Transparantiekalender 2020

Locaties en contactinformatie

Locaties

  • Slingeland Ziekenhuis
    Kruisbergseweg 25
    7009 BL Doetinchem
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen