Slingeland Ziekenhuis

Slingeland Ziekenhuis

Bekijk locaties en contactinformatie

Introductie door Slingeland Ziekenhuis

Welkom in het Slingeland Ziekenhuis! Waar deskundige medewerkers en specialisten werken met betrokkenheid en aandacht voor onze patiënten. We verlenen kwalitatief goede zorg en daarbij hebben we oog voor de mens achter de patiënt.

Het Slingeland Ziekenhuis is met 26 specialismen en 280 bedden groot genoeg om alles in huis te hebben en klein genoeg om overzichtelijk en persoonlijk te zijn.

Samen

Het Slingeland Ziekenhuis voelt zich sterk verbonden met de regio en werkt vanuit ‘naoberschap’ aan een gezonde en vitale Achterhoek. Preventie, een gezonde levensstijl en positieve gezondheid staan daarbij centraal. Om dit te bereiken werken we nauw samen met (zorg)partners in de regio, waarbij we gericht innoveren en de zorgverlening steeds slimmer en beter inrichten. Zo leveren we de juiste zorg op de juiste plaats.

Het Slingeland is een zelfbewust en financieel gezond ziekenhuis waar een goed samenwerkingsklimaat heerst. We zijn een opleidingsziekenhuis met medische en beroepsopleidingen. We leren van elkaar en anderen, stimuleren ontwikkeling en delen kennis. Het Slingeland scoort hoog op patiënttevredenheid, maar we houden de ambitie om het elke dag een beetje beter te doen.

64.019 Eerste polibezoeken
20.165 Opnames

Kwaliteitscijfers

Slingeland Ziekenhuis

Darmkanker

Operatie bij darmkanker

Vaak is een operatie de eerste stap bij de behandeling van darmkanker. Het is belangrijk dat er na de operatie geen kankerweefsel achterblijft. Soms is het niet mogelijk om het kankerweefsel helemaal weg te halen. De operatie kan er dan wel voor zorgen dat je minder klachten hebt.

Net als bij andere operaties, kun je na een darmkankeroperatie last krijgen van een complicatie. Complicaties zijn bijvoorbeeld een nabloeding of wondinfectie.

Een operatie bij darmkanker is risicovol. Over het algemeen verloopt de operatie beter als het ziekenhuis er veel ervaring mee heeft.

Niet-schone snijvlakken na de operatie

7,10% Slingeland Ziekenhuis
5,37% Landelijk gemiddelde
In 2021 is bij 7,10% van de patiënten met endeldarmkanker in Slingeland Ziekenhuis onvoldoende kankerweefsel verwijderd.
Bron: Transparantiekalender 2021

Complicaties na de operatie bij endeldarmkanker

7,10% Slingeland Ziekenhuis
19,97% Landelijk gemiddelde
In 2021 is bij 7,10% van de patiënten met endeldarmkanker in Slingeland Ziekenhuis een ernstige complicatie opgetreden na de operatie.
Bron: Transparantiekalender 2021

Complicaties na de operatie bij dikkedarmkanker

5,40% Slingeland Ziekenhuis
12,12% Landelijk gemiddelde
In 2021 is bij 5,40% van de patiënten met dikkedarmkanker in Slingeland Ziekenhuis een ernstige complicatie opgetreden na de operatie.
Bron: Transparantiekalender 2021

Aantal operaties endeldarmkanker

19 Slingeland Ziekenhuis
In 2021 voerde het Slingeland Ziekenhuis 19 operaties uit bij kwaadaardige endeldarmkanker.
Bron: Transparantiekalender 2021

Aantal operaties dikkedarmkanker

62 Slingeland Ziekenhuis
In 2021 voerde het Slingeland Ziekenhuis 62 operaties uit bij kwaadaardige darmkanker.
Bron: Transparantiekalender 2021

Locaties en contactinformatie

Locaties

  • Slingeland Ziekenhuis
    Kruisbergseweg 25
    7009 BL Doetinchem
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen