Slingeland Ziekenhuis

Het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem is samen met Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk onderdeel van Santiz. Santizlocatie het Slingeland Ziekenhuis is een modern algemeen ziekenhuis met 29 specialismen, ruim 300 bedden en bijna 1600 medewerkers. Het huidige Slingeland Ziekenhuis is het ziekenhuis voor het Westelijk deel van de Achterhoek. In het verzorgingsgebied van het Slingeland Ziekenhuis wonen om en nabij 200.000 mensen.

Missie

De missie van Santiz-ziekenhuizen het Slingeland Ziekenhuis en Streekziekenhuis Koningin Beatrix is “Samen voor een vitale Achterhoek, nu en in de toekomst.”

Visie

Samen voor een vitale Achterhoek geeft uitdrukking aan de ambitie van beide ziekenhuizen en staat voor een groep professionals in de zorg, die zich iedere dag samen inzetten voor positieve gezondheid en zorg met menselijke maat. Het Slingeland Ziekenhuis en Streekziekenhuis Koningin Beatrix zetten zich in voor behoud van hoge kwaliteit van zorg, goede bereikbaarheid en betaalbare ziekenhuiszorg in de Achterhoek: de beste zorg dichtbij. Zowel het Slingeland Ziekenhuis als Streekziekenhuis Koningin Beatrix bieden een volwaardig aanbod aan zorg. Belangrijke uitgangspunten hierbij zijn inspelen op ontwikkelingen in de omgeving: verandering van de zorgvraag in de Achterhoek, nieuwe inzichten binnen de gezondheidszorg maar ook gebruik maken van de mogelijkheden die nieuwe innovatieve technologieën bieden. Daarnaast is het begrip samen een belangrijk uitgangspunt; samenwerking tussen beide ziekenhuizen, met andere zorgverleners maar ook met patiënten en hun sociale netwerk.

Kwaliteit / Behandelresultaten

Slingeland Ziekenhuis

Darmkanker

Operatie bij darmkanker

Vaak is een operatie de eerste stap bij de behandeling van darmkanker. Het is belangrijk dat er na de operatie geen kankerweefsel achterblijft. Soms is het niet mogelijk om het kankerweefsel helemaal weg te halen. De operatie kan er dan wel voor zorgen dat je minder klachten hebt.

Net als bij andere operaties, kun je na een darmkankeroperatie last krijgen van een complicatie. Complicaties zijn bijvoorbeeld een nabloeding of wondinfectie.

Een operatie bij darmkanker is risicovol. Over het algemeen verloopt de operatie beter als het ziekenhuis er veel ervaring mee heeft.

Niet-schone snijvlakken na de operatie

0,00% Slingeland Ziekenhuis
3,20% Landelijk gemiddelde
In 2018 is bij 0,00% van de patiënten met endeldarmkanker in Slingeland Ziekenhuis onvoldoende kankerweefsel verwijderd.
Bron: Transparantiekalender 2018

Complicaties na de operatie bij endeldarmkanker

22,80% Slingeland Ziekenhuis
20,50% Landelijk gemiddelde
In 2018 is bij 22,80% van de patiënten met endeldarmkanker in Slingeland Ziekenhuis een ernstige complicatie opgetreden na de operatie.
Bron: Transparantiekalender 2018

Complicaties na de operatie bij dikkedarmkanker

17,20% Slingeland Ziekenhuis
14,66% Landelijk gemiddelde
In 2018 is bij 17,20% van de patiënten met dikkedarmkanker in Slingeland Ziekenhuis een ernstige complicatie opgetreden na de operatie.
Bron: Transparantiekalender 2018

Aantal operaties endeldarmkanker

23 Slingeland Ziekenhuis
In 2018 voerde het Slingeland Ziekenhuis 23 operaties uit bij kwaadaardige endeldarmkanker.
Bron: Transparantiekalender 2018

Aantal operaties dikkedarmkanker

62 Slingeland Ziekenhuis
In 2018 voerde het Slingeland Ziekenhuis 62 operaties uit bij kwaadaardige darmkanker.
Bron: Transparantiekalender (Zorginstituut Nederland)

Contactinformatie

Locaties

  • Slingeland Ziekenhuis
    Kruisbergseweg 25
    7009 BL Doetinchem
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen