Noordwest Ziekenhuisgroep

Noordwest Ziekenhuisgroep

Bekijk locaties en contactinformatie

Introductie door Noordwest Ziekenhuisgroep

Noordwest Ziekenhuisgroep is een ziekenhuisorganisatie met locaties in Alkmaar, Den Helder, Heerhugowaard, Limmen, Schagen en Texel. Voor meerdere behandelingen behoren we voor zowel kwaliteit als kwantiteit tot de top van Nederland. In de grotere regio Noord-Holland Noord lopen we voorop als het gaat om het introduceren van nieuwe onderzoeksmethodes, technieken en behandelmethoden. De schaal van ons ziekenhuis maakt het mogelijk dat we veel wetenschappelijk onderzoek doen.

Topklinische zorg
Noordwest is er trots op een topklinisch ziekenhuis te zijn. Dit betekent dat er meer dan de gebruikelijke medisch-specialistische zorg wordt geleverd. Patiënten komen naar Noordwest voor onder andere dotterbehandelingen, de behandeling van hoofd-halskanker, radiotherapie, IVF, traumatologie en voor neurochirurgische ingrepen. Onze afdeling nucleaire geneeskunde beschikt over een cyclotron waarmee materiaal kan worden gemaakt voor nucleair onderzoek. Hiermee kunnen complexe diagnoses worden gesteld en kunnen bijbehorende behandelingen worden uitgevoerd. Er zijn in Nederland 27 ziekenhuizen aangesloten bij de Vereniging Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ). Het zorgaanbod ligt tussen dat van de universitaire medische centra en dat van de andere algemene ziekenhuizen.

Kwaliteit van zorg
De medewerkers van ons ziekenhuis zijn betrokken bij hun vak en werken samen aan de beste zorg voor onze patiënten. Het zorglandschap verandert voortdurend. Met een integrale aanpak, met veerkracht en daadkracht maar ook met oog voor elkaar (en in verbinding) streven wij naar het leveren van kwalitatief hoogwaardige en veilige zorg.

Patiëntveiligheid staat in Noordwest hoog op de agenda. Ons kwaliteitsmanagementsysteem is erop gericht de patiëntveiligheid te bewaken en altijd te verbeteren. Het gehele kwaliteit- en veiligheidsmanagementsysteem wordt ook periodiek extern getoetst door Qualicor Europe (voorheen NIAZ). Deze toetsing gebeurt op basis van het internationale toetsingskader Qmentum Global. Qualicor Europe toetst de kwaliteit en veiligheid in alle diensten van onze organisatie - van bestuur tot directe patiëntenzorg, van ICT tot schoonmaak. Zo krijgen we goed inzicht in hoe we werken en waar verbeteringen in de zorg mogelijk zijn. Deze controle en erkenning (accreditatie) geven aan dat onze processen zodanig zijn ingericht, dat goede kwaliteit van zorg aantoonbaar is gewaarborgd en dat wij continu onze zorg verbeteren.


Kwaliteitscijfers

Noordwest Ziekenhuisgroep

Knieproblemen

Nieuwe knie bij knieproblemen

Heb je ernstige pijn aan je knie? Ruim 1 op de 5 mensen boven de 55 jaar heeft knieproblemen. Is je knie versleten, dan kan een operatie een oplossing bieden. Je krijgt dan een kunstknie, oftewel een knieprothese.

Het ziekenhuis houdt bij hoeveel operaties het ziekenhuis uitvoert voor een nieuwe knie. Hoe vaak een tweede operatie nodig is. Hoeveel patiënten binnen 90 dagen een ontsteking kregen na het plaatsen van een kunstknie. Bij hoeveel patiënten er binnen 3 jaar de knieprothese is vervangen.

Ziekenhuizen meten ieder jaar hoe goed hun zorg is. Ze moeten deze informatie aan verschillende instanties geven. En ze gebruiken de cijfers om de zorg steeds verder te verbeteren.

Aantal operaties

301 Noordwest Ziekenhuisgroep
In 2022 voerde Noordwest Ziekenhuisgroep 301 operaties uit voor een nieuwe knie.
Bron: Transparantiekalender 2022

Infecties na knieprothese

0,56% Noordwest Ziekenhuisgroep
0,57% Landelijk gemiddelde
In 2022 kreeg 0,56% van de patiënten in Noordwest Ziekenhuisgroep binnen 90 dagen een infectie na het plaatsen van een knieprothese.
Bron: Transparantiekalender 2022

Positief effect van de knieprothese

0,31 Noordwest Ziekenhuisgroep
0,28 Landelijk gemiddelde
In 2022 hebben patiënten een gemiddelde verbeterscore van 0,31 na een knieprothese in Noordwest Ziekenhuisgroep. De verbeterscore wordt een half jaar na de operatie gemeten, met een vragenlijst over bijvoorbeeld mobiliteit, pijn en dagelijkse activiteiten.
Bron: Transparantiekalender 2022

Nieuwe operatie nodig na knieprothese

0,24% Noordwest Ziekenhuisgroep
1,22% Landelijk gemiddelde
In 2022 is bij 0,24% van de patiënten in Noordwest Ziekenhuisgroep binnen drie jaar de knieprothese vervangen.
Bron: Transparantiekalender 2022

Aantal operaties voorste kruisband

115 Noordwest Ziekenhuisgroep
In 2022 voerde Noordwest Ziekenhuisgroep 115 operaties uit aan de voorste kruisband.
Bron: Transparantiekalender 2022

Nieuwe operatie nodig na knieoperatie

4,72% Noordwest Ziekenhuisgroep
2,86% Landelijk gemiddelde
In 2022 werd 4,72% van de patiënten in Noordwest Ziekenhuisgroep binnen een jaar opnieuw geopereerd aan dezelfde knie na een knieoperatie.
Bron: Transparantiekalender 2022

Locaties en contactinformatie

Locaties

  • Locatie Alkmaar Hoofdlocatie
    Wilhelminalaan 12
    1815 JD Alkmaar
  • Locatie Den Helder Hoofdlocatie
    Huisduinerweg 3
    1782 GZ Den Helder
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen