Noordwest Ziekenhuisgroep

Noordwest Ziekenhuisgroep
Noordwest Ziekenhuisgroep is een ziekenhuisorganisatie met locaties in Alkmaar, Den Helder, Heerhugowaard, Limmen, Schagen en Texel. Voor meerdere behandelingen behoren we voor zowel kwaliteit als kwantiteit tot de top van Nederland. In de grotere regio Noord-Holland Noord lopen we voorop als het gaat om het introduceren van nieuwe onderzoeksmethodes, technieken en behandelmethoden. De schaal van ons ziekenhuis maakt het mogelijk dat we veel wetenschappelijk onderzoek doen. 

Topklinische zorg
Noordwest is er trots op een topklinisch ziekenhuis te zijn. Dit betekent dat er meer dan de gebruikelijke medisch-specialistische zorg wordt geleverd. Patiënten komen naar Noordwest voor onder andere dotterbehandelingen, de behandeling van hoofd-halskanker, radiotherapie, IVF, traumatologie en voor neurochirurgische ingrepen. Om hen de best mogelijke zorg te kunnen blijven bieden, investeert Noordwest voortdurend in de nieuwste apparatuur. Zo beschikt de nucleaire geneeskunde over cyclotron waarmee materiaal kan worden gemaakt voor nucleair onderzoek. Hiermee kunnen complexe diagnoses worden gesteld en kunnen bijbehorende behandelingen worden uitgevoerd. Er zijn in Nederland 28 ziekenhuizen aangesloten bij de Vereniging Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ). Het zorgaanbod ligt tussen dat van de universitaire medische centra en dat van de andere algemene ziekenhuizen. 

Kwaliteit van zorg 
Onze ambitie is om een toonaangevende ziekenhuisgroep te zijn waar het draait om een hoge medische standaard en een menselijke maat. Kwaliteit zien we als een vanzelfsprekendheid, maar het kan altijd beter. Als topklinisch ziekenhuis streven we continu naar verbetering op het gebied van zorg- en dienstverlening, klantgerichtheid en veiligheid. Dit alles voor onze patiënten, verwijzers, verzekeraars en elkaar. 

Onze focus op kwaliteit van zorg komt onder andere tot uitdrukking in onze behaalde NIAZ-accreditatie. Sinds 2007 is locatie Alkmaar NIAZ geaccrediteerd, en sinds 2011 geldt dat ook voor locatie Den Helder. Sinds 2016 is Noordwest Ziekenhuisgroep als geheel geaccrediteerd volgens het internationale accreditatieprogramma NIAZ-Qmentum.

Kwaliteit / Behandelresultaten

Noordwest Ziekenhuisgroep

Darmkanker

Operatie bij darmkanker

Vaak is een operatie de eerste stap bij de behandeling van darmkanker. Het is belangrijk dat er na de operatie geen kankerweefsel achterblijft. Soms is het niet mogelijk om het kankerweefsel helemaal weg te halen. De operatie kan er dan wel voor zorgen dat je minder klachten hebt.

Net als bij andere operaties, kun je na een darmkankeroperatie last krijgen van een complicatie. Complicaties zijn bijvoorbeeld een nabloeding of wondinfectie.

Een operatie bij darmkanker is risicovol. Over het algemeen verloopt de operatie beter als het ziekenhuis er veel ervaring mee heeft.

Niet-schone snijvlakken na de operatie

0,00% Noordwest Ziekenhuisgroep
2,98% Landelijk gemiddelde
In 2019 is bij 0,00% van de patiënten met endeldarmkanker in Noordwest Ziekenhuisgroep onvoldoende kankerweefsel verwijderd.
Bron: Transparantiekalender 2019

Complicaties na de operatie bij endeldarmkanker

17,70% Noordwest Ziekenhuisgroep
19,38% Landelijk gemiddelde
In 2019 is bij 17,70% van de patiënten met endeldarmkanker in Noordwest Ziekenhuisgroep een ernstige complicatie opgetreden na de operatie.
Bron: Transparantiekalender 2019

Complicaties na de operatie bij dikkedarmkanker

10,10% Noordwest Ziekenhuisgroep
14,04% Landelijk gemiddelde
In 2019 is bij 10,10% van de patiënten met dikkedarmkanker in Noordwest Ziekenhuisgroep een ernstige complicatie opgetreden na de operatie.
Bron: Transparantiekalender 2019

Aantal operaties endeldarmkanker

83 Noordwest Ziekenhuisgroep
In 2019 voerde het Noordwest Ziekenhuisgroep 83 operaties uit bij kwaadaardige endeldarmkanker.
Bron: Transparantiekalender 2019

Aantal operaties dikkedarmkanker

201 Noordwest Ziekenhuisgroep
In 2019 voerde het Noordwest Ziekenhuisgroep 201 operaties uit bij kwaadaardige darmkanker.
Bron: Transparantiekalender (Zorginstituut Nederland)

Contactinformatie

Locaties

  • Locatie Alkmaar
    Wilhelminalaan 12
    1815 JD Alkmaar
  • Locatie Den Helder
    Huisduinerweg 3
    1782 GZ Den Helder
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen